انسان همواره نیازمند الگوی رفتاری مناسب است/ ضرورت تبیین جایگاه دختران در جمهوری اسلامی
خانم شیخ الاسلام، استاد حوزه و دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسادر کرمان، گفت: از منظر روانشناختی و جامعهشناختی انسان همواره نیازمند به الگویی رفتاری و نمونهای عملی است و وجود الگوهای رفتاری و شخصیتهای نمونه و مربی نقش بسیار مهمی در سازندگی انسانها دارد.
این استاد روانشناسی بیان داشت: الگو در فرهنگ و علوم اجتماعی به انسان کامل و رشد یافتهای گفته می شود که لیاقت سرمشق بودن دیگران را دارد.
وی افزود: الگوپذیری، به معنای فرایند پیروی از یک مدل عینی و راهنمای عمل در رفتار و کردار می باشد، اگرچه در همه دوره های زندگی انسان کم و بیش مطرح است ولی این فرایند در دوره جوانی به دلیل مهمترین دوره تکوین شخصیت افراد، رشد کمالات انسانی و ورود فرد به جامعه کارکرد بیشتری دارد.
این کارشناس مذهبی در مقایسه نگاه جامعه امروز ما به دختر و نگاه اسلام به دختر، بر تعریف نقش و انتظارات از دختران در جامعه تصریح کرد: برای تعیین نقش و جایگاه دختر در جامعه باید دیدگاه اسلامی را رواج دهیم و بعد شخصیت انسانها را تغییر دهیم، همانگونه که پیامبر(ص) در دورانی که دختران را زنده به گور می کردند، با بها دادن به دختر خود دیدگاه جامعه را نسبت به زن و دختر تغییر داد.
وی ادامه داد: تعمیق و گسترش پیام دین خاتم در مورد دختران با محوریت وجود پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)، معرفی حضرت معصومه(س) با عنوان الگوی دختر مسلمان و تأکید بر نقش دختران در فرهنگ ایران اسلامی با تبیین جایگاه دختران در انقلاب و جمهوری اسلامی ضروری است.
شیخ الاسلام با تأکید بر تربیت و پرورش بهینه دختران و الگوپذیری از زندگانی کریمه اهل بیت(ع) گفت: گسترش فرهنگ خودباوری، حیا و حجاب در میان دختران، اصلاح نگرشهای جامعه، خانواده و رسانه ها نسبت به آنان و همچنین الگودهی بهینه از منش حضرت معصومه(س) و تأکید بر فراگیری برنامه ها و پرهیز از توقف در چارچوبهای تکراری نیز برای بازیابی جایگاه دختران در جامعه باید دنبال شود./9705/ت302/ح