۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۳
کد خبر: ۲۸۴۸۱۸
امام جمعه بابل:

بانکداری امروز با آنچه در قانون بانکداری اسلامی آمده، متفاوت است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه بابل با انتقاد از برخی رفتارهای شبهه ناک از سوی بانکها، گفت: برخی بانکها با تبدیل شدن به بنگاه های اقتصادی رفتاری ضد تولید و شکوفایی اقتصادی را در کشور دنبال می کنند.
امام جمعه بابل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام مجتبی روحانی امام جمعه بابل در جمع تعدادی از مسؤولان شعبات و کارکنان بانکهای شهرستان بابل با اشاره به سالروز بانکداری اسلامی و تفاوت نگاه اسلام به بانک نسبت به غرب، گفت: در غرب بنای تشکیل بانک بر اساس مساله ربا بود و همچنان این نگاه وجود دارد اما اسلام بر اساس آیه شریفه قرآن، ربا را جنگ با خدا می داند.

 

وی افزود: بانکداری اسلامی بر اساس حذف ربا در جامعه اسلامی و تامین مالی برای گردش صحیح پول در حوزه تولید و تجارت برای ایجاد رفاه اقتصادی، بنیان گذاشته شد تا به جای جنگ با خدا به خدمت رسانی حلال بپردازد.

 

مسؤول مدرسه علمیه خاتم الانبیا بابل به دستور امام راحل برای تطبیق دیدگاه های اسلام و اعمال نظر اسلام در حوزه بانکداری پرداخت و خاطرنشان کرد: دهم شهریور 1362 به امر امام قانون بانکداری اسلامی در کشور، بعد از مدتها مطالعه از سوی کارشناسان بانکی و اقتصادی و فقها بنیان گذاشته شد.

 

وی با انتقاد از وضعیت فعلی بانکداری و نگرانی از شبهه ناک بودن برخی فعالیتها از نگاه برخی فقها ادامه داد: اساس قانون بانکداری اسلامی بر اساس حذف ربا را از جامعه بود اما امروز نه تنها ربا را از جامعه برنداشت بلکه شاهد اموری شبهه ناک در حوزه بانکداری هستیم.

 

حجت الاسلام روحانی با بیان این مطلب که بانکداری امروز با آنچه که در قانون بانکداری اسلامی آمده متفاوت است، گفت: امروز بسیاری از فقها و کارشناسان اقتصاد اسلامی از وضعیت حوزه بانکداری در کشور نگران هستند که در مجموع رفتاری ضد تولید و شکوفایی اقتصاد را دنبال می کند.

 

وی در تشریح ویژگی یک بانک اسلامی اظهار داشت: بانکداری اسلامی افزون بر اینکه ربا را در کشور می خشکاند بلکه عامل شکوفایی اقتصاد و تحرک اقتصادی در کشور می شود.

 

استاد حوزه علمیه بابل تبدیل شدن بانک به بنگاه اقتصادی را سیاستی خلاف تدبیر در حوزه اقتصاد دانست و تاکید کرد: بانکداری ما ولع عجیبی برای جذب منابع اندک مالی مردم دارد اما به جای اینکه این پول ها به سمت شکوفایی اقتصادی در کشور برود، موجب تبدیل بانکها به بنگاه های اقتصادی و دلالی شده است.

 

وی به تبلیغات زیاد بانکها برای پرداخت سود بیشتر به مشتریان در زمان رکود اقتصادی کشور اشاره و اذعان کرد: امروز بانکها با تشویق دادن جوایز و سود بیشتر و خرید املاک مختلف، سود کلانی را از صرف کردن در حوزه سرمایه گذاری به دست می آورند، در صورتی که اساس بانک برای ایجاد صندوق واسط میان سرمایه گذار و تولید کننده است.

 

حجت الاسلام روحانی بازنگری در رفتار امروز بانکها و تطبیق با قانون بانکداری اسلامی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: عموم بانکها از اهداف بانکداری اسلامی آنچنان دور شده اند که برخی از آنها اعم از دولتی و خصوصی در نقطه مقابل مقرارت و نظامنامه بانکداری اسلامی قرار گرفته اند.

 

وی رفتارهای اقتصادی بانکها را ضد تولید دانست و گفت: سودهای کلان و کمرشکن بانکها از حوزه تولید در این ایام رکود اقتصادی، خود عامل تشدید کننده رکود و ضربه زدن به اقتصاد کلان کشور است.

 

امام جمعه بابل با ابراز گله از برخی زمزمه ها در خصوص تعطیلی صندوق های قرض الحسنه، خاطرنشان کرد: برخی زمزمه ها مبنی بر حذف صندوق های قرض الحسنه از جریان اقتصادی کشور شنیده می شود که این مساله نگران کننده است.

 

وی مشکل آفرینی برخی از صندوق های قرض الحسنه را ناشی از عدم نظارت درست در کشور دانست و تاکید کرد: صندوق قرض الحسنه بر اساس ماهیت وجودی خود تا کنون خدمات بسیاری را به مردم ارائه داده اند و به جای تعطیل کردن آنها، برخی از این صندوق ها باید به عنوان الگو در کشور مطرح شوند زیرا خدمات آنها برای مردم نیازمند جای تقدیر ویژه دارد./1313/پ202/ب4

ارسال نظرات