حج نماد عینی تجرید در فرهنگ اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر محمد علی رجبی، استاد دانشگاه، غروب یکشنبه 5 مهرماه در حاشیه همایش پژوهشی نمایش و جلوههای آیینی و نمادین مناسک حج ابراهیمی در حوزه هنری، گفت: حج نمایشی است که خداوند باری تعالی آنرا نوشته و انبیای الهی مجری آن هستند و حاجیان برای امر تجرید پاک شدن این فریضه را انجام میدهند.
وی افزود: حاجیان همان تماشاچیان این فریضه الهی هستند و اگر بخواهند پاک و مطهر شوند باید تجرید شوند، که همان مجرد شدن و پیوستن به لقا الله است.
استاد دانشگاه با اشاره به موضوع نمایش حج، اظهار داشت: نمایش حج آیینی است که از طریق پژوهش در فرهنگ اسلامی میتوان آنرا محور کار قرار داد.
رجبی با بیان این مطلب که تمام مراتب در حج، تجرید است، اظهار داشت: اولین و سختترین مرتبه گذشتن از خویشتن است، سیر من الخلق الی الحق.
وی اظهار داشت: درسی که ما از حج میگیریم این است که حج را میتوان به عنوان یک نمایش الهی و نمادی از هنر خداوند مد نظر قرار داد.
استاد دانشگاه با اشاره به فرهنگ اسلامی، ابراز داشت: فرهنگ اسلامی فرهنگ کل است و باید همه شئونات دینی را در خود داشته باشد، روح هنر اسلامی و نمایشی تجرید است که رسالت هنرمند مسلمان آن است که به آن دست پیدا کند.
رجبی در خصوص حج، گفت: حج را برای این مهم قرار گرفته است که به عنوان نماد و شاخصی باشد که بتوان آنرا محور قرار داده و در مسیر آن حرکت کرد و تکت این مراحل این تفکر را به انسان القا میکند که روح هنر بر گرفته از آیات قرآنی است.
استاد دانشگاه در پایان، تاکید کرد: هنرمندان باید از زبان قرآن در آثار استفاده کنند، زیرا داستان قرآن رمان نیست و قصص ربانی واقعیتی هم در عالم خارج و هم در عالم درون است./856/202/ب3