هشدار رهبر انقلاب به سعودی ها اثر گذار بود/ جان باختگان فاجعه منا اجر شهید دارند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمد یزدی رییس مجلس خبرگان رهبری ظهر امروز در دیدار پرویز فتاح رییس کمیته امداد خمینی(ره) و اعضای هیأت امنای این نهاد که در دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با تبریک فرا رسیدن عدید غدیرگفت: همه ما با تمسک به ولایت امیرالمؤمنین(ع) مفتخر هستیم، می دانیم که تمسک به معنای پیروی، اطاعت و اتصال است.
وی افزود: تمسک داشتن به معنای با ولایت بودن است، ولایت امیر المؤمنین(ع) با ائمه طاهرین(ع) است یعنی در حقیقت سلسله تمسک به ولایت و ارتباط داشتن با آن تا زمان ما نیز کشیده شده و به امام زمان(عج) مرتبط می شود.
رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که همان گونه که متمسک به وجود مقدس امام علی(ع) هستیم باید متمسک به وجود مقدس امام زمان(عج) و تبعا متمسک نائب بر حق ایشان نیز باشیم، اظهار داشت: بحمدالله امروز این افتخار را داریم که در کشور شخصیتی مثل ایشان در فراز و نشیب ها انقلاب را به پیش می برند.
وی با تسلیت وقوع فاجعه منا که سبب جان باختن بیش از چهار هزار نفر از حجاج شد، ادامه داد: بیش از 460 نفر از هموطنان در این حادثه جان باختند و شهید شدند، بنده تعبیر شهید را برای این جان باختگان مناسب می دانم این افراد در حرم الهی و در راه انجام وظیفه جان باختند و در روایت داریم که اگر کسی در راه انجام وظیفه کشته شود اجر شهید را دارد.
آیت الله یزدی با اشاره به هشدار صریح روز گذشته رهبر معظم انقلاب به حکام سعودی، ابراز داشت: بنده اصولا هربار خبرهای این فاجعه را گوش می کردم وضعیتم منقلب می شد تا زمانی که پیام دیروز رهبر انقلاب که خداوند سایه ایشان را بر سر همه مسلمانان مستدام بدارد، شنیدم.
وی عنوان کرد: ایشان به صورت جدی و صریح خطاب به حکام سعودی فرمودند که باید موذی گری ها را کنار بگذارند و اگر این موذی گری ها ادامه پیدا کند جمهوری اسلامی ایران عکس العمل خواهد داشت، این سخنان رهبر انقلاب بلافاصله اثرگذاشت و تا حدودی وضعیت تغییر پیدا کرد؛ حادثه اخیر برای همه سخت و سنگین است.
رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فعالیت های کمیته امداد امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: طبیعت کار امداد یک طبیعت مطلوب شرعی و مورد تأکید شارع مقدس است، کمک کردن به برادران و خواهران ایمانی متن آیه مبنی بر تعاون بر نیکی و تحت دستور رسمی قرآنی است.
وی اضافه کرد: شکل دادن و تأسیس به امداد به وسیله حضرت امام(ره) یک افتخاری است که از یادگارهای ماندگار بنیانگذار انقلاب به شمار می رود که روز به روز توسعه پیدا کرده و دقیق تر شده است، تصمیم گرفته شده توسط هیأت امنای جدید بمنی بر ساده سازی و اصل تغییر که در نحوه مدیریت به وجود آمده در کمیته امدادکه به شکل هیأت امنایی اداره می شود خوب است؛ با همکاری و همفکری تبعا عقل مشترک نتیجه بهتری خواهد داشت و با وجود همکاری نتیجه سالم تر خواهد بود.
رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که گاهی گسترش و توسعه تشکیلات زننده شده بود، گفت: این که در هر شهری و در هرجایی دفتری ایجاد شود که نیازمند تشکیلات و ارتباطات بسیاری باشد روندی نادرست بودکه به حیثیت کارهای امداد ضرر می زند اما بحمدالله به وقت مقام معظم رهبری عنایت فرمودند که تا می شود کارها ساده تر پیگری و انجام شود.
وی افزود: مردم ما مردم بسیار خوبی هستند، در هیچ کشوری از کشورهای اسلامی به اندازه ای که مردم کشور ما به ذات خیر و نیکوکار و بشر دوست هستند پیدا نمی شود، در طبیعت مردم ایران بشر دوستی و خیرخواهی و علاقه مندی به خدمت وجود دارد.
آیت الله یزدی با بیان این که زمانی که انسان ثروتی پیدا می کند باید کاری کند تا ماندگار شود، اظهار داشت: برای ماندگار شدن اموال وقف و امداد در پیش روی انسان است، اگر خیرین در مدرسه سازی به کمک دولت نمی آمدند اصلا دولت امکان حل این مشکل را نداشت؛ در اوایل پیروزی انقلاب با وجود این که جمعیت کشور نصف جمعیت فعلی بود اما مدارس به صورت دو یا سه شیفته فعالیت می کردند اما خوشبختانه امروز اوضاع تغییر کرده و مشکل به وسیله خیرین حل شد.
وی ادامه داد: در رشته های دیگر نیز زمانی که خیرین وارد می شوند اوضاع تغییر پیدا می کند، تأسیس کمیته به وسیله حضرت امام برای استفاده از ظرفیت و فضیلت مردم کشور بوده که نعمتی بزرگی است که همه باید قدردان و شکرگزار باشند؛ قدردان بودن به این است که به خوبی از ظرفیت ها استفاده شود و امدادها با ظرافت صورت گیرد.
رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این که صرف آب و نان دادن برای کمیته امداد مناسب نیست، ابراز داشت: خدمت و کمک زمانی است که با توجه به نیازهای خددمت رسانی هایی انجام شود که به حال فرد نیازمند پر نفع تر باشد؛ ما می بینیم که ائمه طاهرین(ع) مقید بودند زمانی که می خواستند صدقه بدهند نمی خواستند که طرف مقابل خجالت بکشد.
وی عنوان کرد: رعایت نکات ظرف روانی بسیار مهم است که انسان کمک کند و روح کمک در حقیقت پروراندن شخصیت فرد نیازمند است، از این رو گاهی باید وسیله در اختیار نیازمند قرار داد گاهی باید راهنمایی لازم را ارائه کرد و گاهی نیز باید آموزش های لازم انجام شود.
رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با ابراز خرسندی از تشکیل هیأت جدید کمیته امداد خاطرنشان کرد: کوچک سازی تشکیلات بسیار مهم بوده وگسترش زیاد درست نیست، بنده زمانی عضو شورای عالی حوزه بودم و یکی از اعضای داخلی نموداری ارائه کرد و گفت که تشکیلات شورا باید گسترش پیدا کند بنده بلافاصله گفتم که این تشکیلات باید به هم ریخته شود.
وی اضافه کرد: زیاد کردن معاون و مشاور معنا نداشته و کارساز نیست، مرحوم شهید رجایی می فرمود باید برای کار انسان آورده شود نه برای انسان کار آورده شود، به مقداری که کار وجود دارد می توان از اشخاص استفاده کرد نه این که برای اشخاص کار ایجاد شود ولو این که نتواند کاری کند.
آیت الله یزدی با بیان این که گسترش روحیه تجمل گرایی جای نگرانی دارد و به تدریج در حال سرایت به روحانیت نیز است، گفت: درست است که به صورت کلی وضع کشور خوب بوده و غنی است اما باید از ظرفیت ها درست استفاده کرد؛ این که رهبر انقلاب فرمودند که کشور ظرفیت 150 ملیون دارد بی حساب نگفتند.
وی افزود: کشور از نظر نیروی جوانی، معادن و منابع زیرزمینی در وضعیت خوبی قرار دارد، زمانی غربی ها اجازه نمی دادند تا ایرانی ها بفهمند که اورانیوم چیست اما خوشبختانه امروز اوضاع تغییر پیدا کرده است، بنده نخستین باری که اطلاع پیدا کرده بودم که اورانیوم چیست متوجه شدم که آمریکایی ها به صورت قاچاق این منابع را از کشور خارج می کردند و هیچ کس نمی دانست که چیست.
رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این که کشور ظرفیت های بالایی دارد و مردم نیز خیرخواه و بشر دوست هستند، اظهار داشت: حتی کسانی که ظواهر را به خوبی رعایت نمی کنند، زمانی که به تفکر آن ها می رسیم می بینیم که روحیه بشر دوستی و علاقه به کمک را دارند.
وی ادامه داد: ظرفیت های کشور زمینه برای انجام خدمات بزرگ را فراهم کرده است، امیدواریم که به دست این هیأت امنا مشکلاتی که از اول انقلاب وجود دارد و هر دولتی درباره آن صحبت می کرده اما کاری زیادی انجام نداده برطرف شود به گونه ای که به عنوان مثال بیکاری به صورت کلی رفع شود.
رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که باید سعی شود که مشکل بیکاری حل شده و شنیده نشود که جایی محروم است، ابراز داشت: خوشبختانه امروز مردم در نیازمندی های ضروری محتاج نیستند اما برای نیازمندی های دیگری دارند.
وی عنوان کرد: اعضای هیأت امنا با تجربه های مکرر سابقه سرمایه سنگینی دارند امیدواریم که بتوانند با ظرفیت بالا کشور و تجربه بسیار کارهای بزرگی انجام دهند./1323/پ201/ج