۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۶
کد خبر: ۳۰۰۷۱۷

آغاز به کار پنجمین دوره نوحه های نشسته میناب به میزبانی روستای شهوار

خبرگزاری رسا ـ رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میناب: پنجمین دوره سوگواره نوحه های نشسته میناب با حضور عزاداران و ذاکران اباعبدالله الحسین(ع) در حسینیه سیدالشهدا(ع) روستای شهوار آغاز به کار کرد.
کربلا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، علی ریسمانی نژاد به عنوان محقق و پژوهشگر در مراسم افتتاحیه پنجمین سوگواره نوحه های محلی نشسته، درباره شیوه های عزاداری و نوحه های محلی در جمع نوحه خوانان اظهار داشت : امام حسین(ع) در تاریخ عاشورا یک حقیقت است و حقیقت هیچ گاه گم شدنی و فراموش شدنی نیست.

 

وی با اشاره به تخریب حرم امام سوم شیعیان طی دوره‌های مختلف، گفت: بارها در زمان برخی حکومت‌ها حرم و بارگاه سیدالشهدا (ع) تخریب و ویران شد اما همچنان نام و سیره و فرهنگ حسینی در دنیا کارآمدترین فرهنگ است.
 
این محقق و پژوهشگر با بیان اینکه در فرهنگ عاشورا شور و شعور حسینی با هم آمیخته است، افزود: شور حسینی همین نمایش‌ها، سوگواره‌ها و نوحه‌هاست که هر روز بر رونق آن باید افزوده شود.
 
وی گفت: کربلا و فرهنگ عاشورا مملو از صفات انسانی است چرا که از یک سو مظلومیت و از سوی دیگر شجاعت، معرفت و ایثار در کنار هم قرار دارد.
 
ریسمانی‌نژاد اظهار داشت: نوحه‌خوانان و مداحان و ذاکران اهل‌بیت (ع) باید توجه کنند که عزاداری برای ائمه اطهار به ویژه سید و سالار شهیدان باید هوشمندانه و توأم با بصیرت باشد.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطالب یک محقق آلمانی پیرامون قیام سید‌الشهدا (ع) به تشریح تأثیر امام حسین (ع) در انقلاب سایر ملل در دنیا پرداخت و گفت: نوحه‌خوانان و ارادتمندان به مکتب امام حسین (ع) باید ابعاد مختلف شخصیت سید و سالار شهیدان را مطالعه کنند.
 
ریسمانی‌نژاد در ادامه مرثیه و مرثیه‌ سرایی در میناب را مورد بحث قرار داد و گفت: میناب بنیان گذار مرثیه ‌سرایی در جنوب ایران است و حسینعلی قضایی چهره شاخص مرثیه‌ سرایی جنوب کشور محسوب می‌شود.
 
این استاد دانشگاه افزود: متاسفانه از آنجایی که آثار مکتوب زیادی برای معرفی شاعران و مرثیه‌ سرایان میناب موجود نبوده و بیشتر تاریخ این حوزه به صورت شفاهی و نسل به نسل منتقل شده، معرفی شخصیت‌ها و چهره‌هایی همچون مرحوم قضایی و ملاحسین مسیحا به خوبی صورت نگرفته است.
 
وی گفت: منصف پدر مرحوم قضایی، جاریه نخستین زن مرثیه‌ سرای کشور و دختر قضایی، ملا معروف واعظ، از دیگر مرثیه‌ سرایان میناب با اشعار پر مغز خود شور و شعور حسینی را به مردم این دیار انتقال داده‌اند.
 
ریسمانی ، صداقت، سادگی، صفا و صمیمت را مهم‌ترین ویژگی اشعار شاعران و مرثیه‌سرایان مینابی دانست و گفت: اشعار و نوحه‌های موجود در میناب متعلق به 200 سال پیش است.
 
وی وجود تخلص در اشعار شاعران مینابی را وجه تمایز مرثیه‌های جنوب و میناب با سایر نقاط کشور ذکر کرد و اظهار داشت: اگر این تخلص‌ها نبود این اشعار از بین می‌رفت.
 
این محقق و پژوهشگر مینابی سوق دادن جوانان به سمت سنت‌ها و مطالعه پیرامون تاریخ میناب به ویژه در حوزه آئین‌ها را مهم‌ترین عامل حفظ سنت‌ها در میناب دانست و گفت: در این زمینه نیاز است که جوانان و علاقمندان هم به مطالعه بپردازند و هم آئین‌های میناب را ثبت و ضبط کنند.
 
وی نوحه‌خوانی نشسته را بهترین سبک عزاداری برای سیدالشهدا (ع) دانست و گفت: افتخار می‌کنیم که بنیان این شیوه عزاداری که خود گامی در جهت توسعه فرهنگ عاشورایی است، به مردم میناب تعلق دارد./851/202/ب2
ارسال نظرات