توصیه اسلام برای استقلال و امنیت اخلاقی کودکان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سید علیرضا تراشیون، در شبستان نجمه خاتون حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه در آیین اسلامی اصل بر این است که فرزندان از بدو تولد باید از پدر و مادر خود جدا خوابیده و اتاق یا مکان مستقلی داشته باشند، گفت: از آن جایی که در بدو تولد نوزاد فواصل شیر خوردن او کوتاه است و مادر و بچه اذیت میشوند، کودک میتواند تا 14 ماه میهمان اتاق والدین باشد و پس از آن باید از والدین جدا شود.
وی افزود: البته در این مدت که کودک میهمان اتاق والدین است پدر و مادر باید در روابط خود یک سری دقت هایی را داشته باشند و اصل را بر ندانستن کودک قرار ندهند؛ زیرا در این سن کودک شاید نتواند دیدهها و دریافتهای ذهنی خود را برای دیگران بیان کند، اما از محیط اطراف خود دادههای زیادی را دریافت میکند که در آینده و شکلگیری شخصیت وی نقش بسیار مهمی دارد.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: به این علت 14 ماهگی بهترین سن برای جدا سازی اتاق کودک از والدین است که در این زمان تغذیه کودک با غذای سفره کامل شده و اگر پدر و مادر به خوبی فرزند خود را تغذیه کنند دیگر کودک در نیمههای شب از خواب بیدار نمیشود و نیاز به مراقبت خاصی ندارد.
حجتالاسلام تراشیون اظهار کرد: بچهها از بدو تولد زمان خوابشان کوتاه است، اما بعد از یک سالگی دوره خواب آنها کامل شده و شش تا هفت ساعت میخوابند؛ بنابراین همانند دوران ابتدایی تولد نیاز نیست که مادر در فواصل زمانی کوتاه به آنها شیر بدهد.
حجتالاسلام تراشیون با اشاره به اینکه از نشانههای بچه سالم این است که از بدو تولد در هنگام خواب اگر راه تنفسش بسته شود میتواند راه نفس خود را بازکند ، تصریح کرد: در 14 ماهگی کودک این مشکلات را ندارد و مادر به راحتی میتواند در مکانی مستقل فرزند خود را بخواباند.
وی افزود: همچنین به این علت14 ماهگی سن مناسب جداسازی کودک است که بچه مفاهیمی مانند ترس و تنهایی را نمیفهمد و راحتتر میتواند در اتاق مستقل بخوابد؛ در حالی که یک کودک پنج ساله را خیلی سخت میتوان از والدینش جدا کرد، زیرا میگوید می ترسم.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: همچنین در این دوران چون کودک مَحبت مورد نیاز خود را از مادر و اطرافیان در طول روز دریافت میکند نه در زمان خواب به همین علت در این سن به راحتی میتوان بستر خواب کودک را جدا کرد./968/پ202/ف2