خوش بینی به استکبار در اندیشه سیاسی امام خمینی جایگاهی نداشت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، غلامعلی رجایی، مشاور رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ظهر امروز 19 بهمن امروز در سلسله نشستهای «از فریاد تا آرزو» در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: یکی از مهمترین دلایل ناکارآمدی مشروطه این است که مشروطهخواهان به جان هم افتادند و برای حذف یکدیگر تلاش کردند و به همین دلیل در پایان مشروطه روحانیت کنار زده شد و مردم هم سرد شدند.
اساس مشروطیت را تحزب به باد داد
وی با بیان این نکته که امام(ره) میگفتند، کسی که در تهران هست نباید مشخص کند که از قم چه کسی نماینده شود، گفت: در مشروطه همین اتفاق رخ داد و امام(ره) همین امر را مد نظر قرار دادند و ایشان معتقد بودند که اساس مشروطیت را تحزب به باد داد.
وی خاطرنشان کرد: مشاهده میکنید حزب جمهوری اسلامی ایران با وجود داشتن شخصیتهای بسیار و با توجه به این که خود امام به تشکیل این حزب کمک کردند؛ اما روی خوشی به آن حزب نشان نمیدادند و در همان دوره فیتیله آن حزب توسط امام راحل پایین کشیده شد.
مشاوره رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به فراگیری رهبری امام (ره) اشاره کرد و بیان داشت: حتی در قضیه شریعتی که بسیاری وی را به کفر متهم میکردند، امام(ره) وی را تخطئه نکرد و آثار شریعتی را که در دوره پیش از انقلاب ممنوع بود را میخواندند، چرا که میدانستند که نمیتوان به نسل جوان توجه نکرد و البته امام به هیچ وجه جانبداری از فرد خاصی نمیکردند.
وی درادامه با اشاره به شیوه زندگی اجتماعیامام (ره) گفت: امام راحل حتی خرج خودشان را کنترل می کردند و اینها افسانه نیست و از زبان ایشان شنیدم در هنگامی که امام (ره) به ایران آمدند در بدو ورود نزدیک بود در زیر دست و پای جمعیت جان خودشان را از دست بدهند و در عین حال در تعریف این ماجرا برای یکی از اقوام گفته بودند این لحظه از شیرین ترین لحظات زندگی ام بوده است.
مشاوره رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این مطلب که البته امام(ره) از طبقه بالای اجتماع بودند؛ اما خودشان را از آن طبقه مردم عادی میدانستند، بیان داشت: در دوره امام، شما یک نقد تخطئه آمیز مشاهده نمیکنید و ایشان همیشه با کرامت با مردم برخورد میکردند و کرامت مردم بدین معنا است که مردم در همه طیفهای فکری هستند.
وی درادامه به بیان فرودهای انقلاب در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: یکی از فرودها اینست که این کرامت مد نظر امام راحل نادیده گرفته شده است.
این دکترای تاریخ با بیان این که در اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) خوش بینی به استکبار جایی ندارد، خاطرنشان کرد: اندیشه امام در زمان و مکان خودش پیام نه شرقی، نه غربی بود و این درحالی است که در شرایط حاضر نمی توان با دنیا تعامل نکرد چرا که مشاهده می شود کمترین فایده برجام اینست که حباب ایران هراسی ترکید.
مشاور رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این مطلب که این کشور به همه تفکرات نیاز دارد، تصریح کرد: یک تنه در پشت میز مذاکره نشستیم و موفق به کاهش تحریمها شدیم؛ اما برخی این موفقیت را نادیده میگیرند.
وی افزود: هر چه رقابت بیشتر باشد شور شرکت در انتخابات بیشتر خواهد بود. این که در برخی از استانها تعداد کاندیدا با تعداد نمایندگانی که باید به مجلس بروند یکی است، نادرست است.
آسیب شناسی انقلاب
رجایی در ادامه بیان فرودهای انقلاب به نقش کم رنگ بانوان و جوانان در عرصه های مدیریت کلان کشور اشاره کرد و گفت: حقیقتا دولت یازدهم، دولت پیری است واین که نتوانستهایم کابینهای جوان داشته باشیم از ایرادات ما است و باید از جوانان استفاده کنیم و در کنار آنان مشاوران با تجربه قرار دهیم.
دکترای تاریخ بر پاکدستی بانوان تأکید کرد و گفت: در حال حاضر چه تعداد از دانشگاههای ما را بانوان اداره میکنند؟ و این امر نکتهای که است که در بررسی آسیب شناسی انقلاب باید به آن توجه شود.
وی تصریح کرد: همچنین باید سهم بانوان در دانشگاه در نظر گرفته شود، البته مقداری از این امر به خود بانوان باز میگردد. هنگامی که بانوان خود به مردان رای می دهند مشخص است که مردان رای میآوردند. بانوان باید به صحنه بیایند و خود را در معرض انتخاب قرار دهد.
مشاور رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به حقوق شهروندی اشاره و تصریح کرد: به امام گفتند شما میگویید حکومت اسلامی، چنانچه مردم بگویند ما حکومت اسلامی نمیخواهیم شما چکار می کنید؟ گفتند این طور نیست که شما میگویید، مردم در خیابانها میگویند که ما حکومت اسلامی می خواهیم؛ اما چنانچه روزی بیایند و بگویند که ما حکومت اسلامی نمی خواهیم من حرف آنان را قبول می کنم هر چند که حرف خودم را هم می زنم.
وی یکی دیگر از آفات را صفر و صدی بودن خواند و گفت: چنانچه به هر کسی بگوییم زیر چتر آمریکا است و یا بگوییم این فرد کافر است، آیا کسی خواهد ماند.
مشاور رییس تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: یکی از آسیب های دیگر انقلاب این بود که ما نقش جدی به احزاب نداده ایم البته 200 تا 300 حزب داریم؛ اما این ها یک عنوان است و این که تا حرفی بزنند به سرعت بسته شوند که حزب نمی شود.
وی با اشاره به این مطلب که به نظر من در دهه چهار انقلاب توجه به حقوق شهروندی هم در دانشگاه و هم در مجلس بسیار مهم است به بحث قانون تاکید کرد و گفت: چنانچه مملکت قانون دارد باید بداند که این کشور دارای دولت است باید بر اساس قانون با افراد برخورد کنیم.
مشاور رییس تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: البته دولت روحانی باید مردمی تر باشد و باید مورد نقد قرار گیرد و سفرهای استانی به شکل های مختلف برگزار شود، البته نه مانند دولت قبل که همه کارها را تعطیل می کرد./934