چند خبر کوتاه از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مهدی دهقان در حاشیه برگزاری گردهمایی مشاورین مناطق پنج گانه زکات کشور در مشهد مقدس، هدف از برگزاری این گردهمایی را اخذ تصمیمات برای چگونگی کار اداره زکات در استان ها در بخش های تبلیغ، ترویج و اطلاع رسانی و امور رسانه ای برشمرد و اظهار داشت: در راستای قدم برداشتن در منویات رهبری که تاکید موکد بر اقتصاد مقاومتی شده است سعی شده صرفه جویی در هزینه ها صورت گیرد به گونه ای که فعالیت های تبلیغی تحت نظارت دبیرخانه مرکزی زکات و به صورت منسجم انجام شود.
وی، زکات را یکی از پایه های اقتصادی کشورهای مسلمان و بویژه ایران مطرح کرد و گفت: با توجه به نامگذاری امسال از سوی رهبر مبنی بر سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، اهمیت دادن و جامعه عمل پوشاندن به فرامین رهبری بر همه امری لازم و واجب است.
حجت الاسلام دهقان از تاکید خاص مرجع تقلید حضرت آیت الله مکارم شیرازی درباره زکات و ایراد تذکرات ایشان گفت و ادامه داد: طی گفتوگو با فرزند مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی مدیر مدرسه آل البیت قم و موافقت ایشان، از سال جاری نخستین کرسی فقه تخصصی زکات ایجاد می شود.
مدیرکل اجرایی زکات کشور، هزینه زکات جذب شده هر محلی را در همان محل عنوان کرد و ادامه داد: برای فرهنگسازی زکات در جامعه با آموزش و پرورش و مراکز علمی وارد تعامل شدیم تا برای دانش آموزان مقطع راهنمایی و متوسطه و دانشجویان، درس یا فصلی به عنوان زکات تدریس شود.
ایجاد دفاتر تبلیغ زکات در حرم امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س)
وی از ایجاد دفاتر تبلیغ زکات در حرم امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) و در آینده حرم حضرت شاهچراغ(ع) خبر داد و خاطرنشان کرد: شهرهای مذهبی کشور به ویژه مشهد مقدس که پایتخت معنوی کشور محسوب می شود پتانسیل و امکان خوبی برای شناساندن زکات به مردم دارد.
حجت الاسلام دهقان، برگزاری نخستین سیمنار تخصصی زکات کشور در دهه اول مردادماه سال جاری را اشاره و خاطرنشان کرد: در سال جاری همایش زکات با عنوان «زکات؛ طلوع سخاوت – طلیعه برکت» با 5 کمیته تخصصی در بخش های حوزه و دانشگاه، هنر، حکومت صالحین، انتشارات و اقتصاد مقاومتی نیز برگزار می شود.
مدیرکل اجرایی زکات کشور، دریافت نخستین زکات در کشور به صورت همزمان را در عید فطر و برای زکات فطریه عنوان کرد و گفت: برای جذب زکات فطریه از امور تبلیغی و ترویجی استفاده خواهیم کرد که ارتباطات مستمر با ائمه جمعه و جماعات از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی سال 95 را سالی همراه با برکت دانست و هزینه کرد زکات به صورت 60 درصد امور محرومین و 40 درصد در امور پروژه ها را بیان کرد و افزود: در سال جاری بیشترین تمرکز بر بخش جذب زکات واقعی به صورت نقدی و کالاست و کمتر به زکات انتظامی پرداخته می شود.
حجت الاسلام دهقان، تعیین میزان جذب زکات برای هر استان در سال جاری را با توجه به جمعیت، مساحت، شرایط آب و هوایی، میزان زکات جذب شده در سال گذشته و پتانسیلهای استان عنوان کرد.
وی، از برگزاری جلسات شورای زکات با حضور تمام اعضای آن در استانها با حساسیت ویژه ای گفت و اینکه تاکنون در سال جاری در 3 استان این جلسه برگزار شده است، اعلام کرد: در سال جاری جلسات شورای مرکزی زکات در استانها همراه با مصوبات برگزار می شود که الزام به اجرای مصوبات تا برگزاری جلسه بعدی برای اعضاء ضروری است.
حجت الاسلام دهقان، به مقوله شجره و ثمره طیبه که در سال های گذشته از سوی کمیته امداد پلاک گذاری می شد، پرداخت و تصریح کرد: قرار بر این شده است تا طرح پلاکهای این طرح به صورت منسجم در نیمه دوم امسال انجام شود.
وی بهره گیری از امکانات برای تسهیل اخذ زکات و مشارکت های مردمی و استفاده از سیستم آنی پرداخت با شماره گیری #8877* از تلفن های همراه را راهی برای پرداخت زکات در اسرع وقت دانست.
لازم به ذکر است، گردهمایی مشاورین مناطق پنجگانه زکات کشور از استانهای گلستان، اصفهان، آذربایجان شرقی، اردبیل و فارس و قم به عنوان مهمان افتخاری و میزبانی مشهد مقدس به مدت دو روز برگزار شد.
تشرف 12 هزار زائر به مشهد مقدس
محسن مسعودیان راد ، مدیر کل کمیته امداد امام (ره) خراسان رضوی طرح شوق زیارت را فراهم کردن بستر زیارت برای افراد نیازمند زیارت اولی و یا افرادی که مدتهای طولانی است به زیارت امام رضا(ع) مشرف نشده اند، عنوان کرد.
وی گفت: با اجرایی شدن طرح شوق زیارت در سال گذشته 12 هزار مددجو برای پابوسی حضرت رضا(ع) به مشهد مقدس مشرف شدند که 10 هزار نفر آن از مددجویان خراسان رضوی بودند.
مسعودیان راد، ضمن تشکر از آستان قدس رضوی که در این خصوص با کمیته امداد همکاری لازم را داشته است، بیان داشت: مددجویان در قالب زیارت های یک روزه علاوه بر بهره مندی از برنامه های فرهنگی حرم مطهر و تشرف به زیارت امام مهربانی، از یک وعده غذای متبرک حضرت نیز متنعم می شدند.
مدیرکل کمیته امداد استان یادآور شد: در راستای اجرای این طرح ، نیکوکاران می توانند با شماره گیری کدUSSD #8877* کمک های نقدی خود را از طریق تلفن های همراه به این منظور اختصاص دهند و در این امر خداپسندانه مشارکت نمایند.
درآمدهای صدقات در خراسان رضوی به 175 میلیارد ریال رسید
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ه) خراسان رضوی خبر داد: در سال گذشته نیکوکاران و خیران از طریق صدقات 175 میلیارد ریال به نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد کمک کردند.
محسن مسعودیان راد در جمع کارکنان این نهاد گفت: کمک ها و مبرات جذب شده در بخش صدقات در امور مختلف نیازمندان و مددجویان هزینه می شود تا حداقل بخشی از مشکلات آنها مرتفع شود.
وی تصریح کرد: از 100 درصد صدقات جذب شده در سال گذشته 27 درصد آن برای کمک به ساخت و تامین و تعمیر مسکن مددجویان، 17 درصد برای پرداخت کمکهای موردی،13 درصد کمک به تامین جهیزیه نوعروسان و 13 درصد پرداخت وامهای ضروری نیازمندان تخصیص پیدا کرده است.
مسعودیان راد ادامه داد: امور بیمه و بهداشت و درمان مددجویان 10 درصد، فرهنگی و تحصیلی 10 درصد و اشتغال و خودکفایی 10 درصد از صدقات جذب شده در سال گذشته را به خود اختصاص داده اند.
مدیرکل این نهاد با اشاره به این که 10 درصد از خانوارهای خراسان رضوی از کمیته امداد خدمت متناسب دریافت می کنند، افزود: در سال گذشته بیش از 767 هزار بانو به عنوان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد بودند که 750 هزار و 547 نفر آنان به علت فوت سرپرست سرپرست و 16 هزار و 595 نفر آنها به علت طلاق بوده است.
حمایت آستان قدس رضوی از مددجویان کمیته امداد با اهدای سبد کالا
قائم مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی گفت: آستان قدس رضوی، برای حمایت از نیازمندان و مددجویان کمیته امداد، اقدام به اهدای بیش از 4 هزار سبد کالا در سطح استان نموده است.
حبیب الله آسوده با اعلام این خبر و ضمن تشکر از همراهی آن مجموعه افزود: آستان قدس رضوی 4 هزار و 994 سبد کالا با ارزش هر سبد یک میلیون و 150 هزار ریال را به کمیته امداد اهداء کرد که خوشبختانه در اسرع وقت در بین محرومین و نیازمندان توزیع شد.
وی این اقدام خیرخواهانه آستان قدس را در راستای همکاری های گذشته آن مجموعه ارزشمند برشمرد و تصریح کرد: از 4 هزار و 994 سبد کالای توزیع شده 2 هزار مورد آن در شهرستانهای محروم و مابقی در مشهد مقدس توزیع شد.
آسوده ادامه داد: 2 هزار سبد کالادر شهرستانهای خواف، رشتخوار، درگز، زاوه، تایباد، صالح آباد، سرخس، کلات، بجستان و باخرز توزیع شد به طوری که به هر شهرستان 200 سبد کالا اختصاص پیدا کرد.
دبیرستاد قرآن و عترت این نهاد از همراهی و همکاری های آستان قدس رضوی به ویژه معاون اماکن متبرکه تقدیر و تشکر کرد و اظهار داشت: در سال گذشته 12 هزار مددجوی کمیته امداد از سطح کشور به مشهد مقدس اعزام شده وضمن برخورداری از برنامه های فرهنگی تدارک دیده شده در رواقهای حرم، درپایان وپس از زیارت، از خوان رضوی نیز بهره مند می شدند که این امر با همکاری های بسیار خوب تولیت، معاونت اماکن متبرکه و خدام آستان صورت گرفته است.
آسوده به برنامه های این 2 نهاد در سطح استان اشاره کرد و یادآور شد: کمیته امداد استان نیز همزمان با دهه کرامت، هفته ولایت و ماه مبارک رمضان زمینه ای را برای قریب به 12 هزار زائر مددجوی استان جهت تشرف به حرم مطهر و صرف غذای متبرک رضوی فراهم آورده است.
ارائه خدمت بهینه به مددجویان با همراهی همه دستگاه ها امکان پذیر است
مهدی عبدی، سرپرست کمیته امداد زاوه در دیدارهای جداگانه با امام جمعه و فرماندار زاوه گزارشی از فعالیت ها و اقدامات شهرستان را ارائه داد و خواستار همکاری های بیشتر شد تا مشکلات حوزه مددجویی کاهش یابد.
امام جمعه زاوه در این دیدار ضمن تبریک سال نو و قدردانی از خدمات امدادگران کمیته امداد شهرستان گفت: کمیته امداد از یک سو با ظرفیت اشتغال زایی خود می تواند نقش مهمی در رشد و توسعه شهرستان داشته باشد و از سوی دیگر با حمایت و کمک به خانواده های محروم و نیازمند می تواند در شهرستان فقر زدایی کند.
حجت الاسلام مصطفویان، اعلام آمادگی کرد تا از ظرفیت روحانیون سطح شهرستان برای کمک به برنامه های فرهنگی کمیته امداد استفاده شود.
همچنین در دیدار دیگری، مهدی محمودی فرماندار زاوه با بیان این مطلب که حل مشکل ساختمان اداری کمیته امداد شهرستان یکی از دغدغه ها و اولویت های فرمانداری در سال 95 است، افزود: کمیته امداد در اشتغال زایی و فقر زدایی در سطح شهرستان نقش بسزایی را ایفا می کند.
در پایان نیز سرپرست کمیته امداد زاوه با اشاره به اینکه کرامات و عنایات حضرت رضا (ع) همیشه و در همه حال شامل همه می شود، تصریح کرد: 200 سبد غذایی به ارزش هر سبد یک میلیون و 500 هزار ریال از طرف آستان قدس رضوی و با حضور خدام حرم مطهر و فرماندار زاوه به خانوارهای مددجوی بیمار روستایی اهداء شد.
اجرای بالغ بر 2 هزار طرح فلاح (روضه خوانی) در استان
مدیر امور فرهنگی کمیته امداد خراسان رضوی گفت: در طی سال گذشته 2 هزار و 90 طرح فلاح در سطح استان اجرا شده است.
سید حبیب امینی افزود: طرح فلاح همان روضه خوانی است که در مناسبتهای دینی و با حمایت مالی و اعزام مبلغ اجرا می شود که در واقع در یک محل یا منطقه یک مددجو حاضر به میزبانی می شود و هزینه پذیرایی و اعزام مبلغ را کمیته امداد پرداخت می کند.
وی با اشاره به این که در این جلسات افزون بر آشنایی با اسیره ائمه اطهار(ع) در خصوص مسائل فرهنگی نیز گفتگو می شود، بیان کرد: در راستای اجرای این 2 هزار و 90 طرح برگزار شده در استان در سال گذشته 52 هزار و 654 مددجو از ان بهره مند شدند.
امینی از دیگر سرفصل های آموزشی به آموزشهای خانواده در ابعاد مختلفی همچون مبارزه با موادمخدر، ماهواره و آثار مخرب آن، فرزند پروری و ... اشاره داشت و خاطرنشان کرد: اداره امور فرهنگی در سال 94، به 41 هزار و 386 نفر از مددجویان در گروه های مختلف مددجویی آموزشهای متناسب ارائه کرده است.
مدیر امور فرهنگی نیز اقدام دیگر این اداره را ترغیب به ازدواج مجدد بانوان سرپرست خانوار دانست و اعلام کرد: در سال گذشته با ارائه اموزشهای لازم 550 بانوی سرپرست خانواده تشکیل زندگی مشترک داده اند.
نشست شورای زکات در شهرستان ها خراسان رضوی با حضور ائمه جمعه
نشست شورای زکات با حضور ائمه جمعه شهرستانهای قوچان و یونسی برگزار و در خصوص زوایای مختلف جذب و هزینه کرد آن در طی سال های گذشته و سال جاری بحث و گفتگو شد.
خطیب جمعه قوچان ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات و عملکرد کمیته امداد در زمینه های اشتغال، زکات، فقرزایی که در شهرستان قوچان صورت گرفته رضایتمندی خودش را اعلام کرد و گفت: اگر کمیته امداد نبود قطعا محرومان جامعه دچار مشکل می شدند و این از الطاف بلند امام راحل(ره) بود که این نهاد مقدس را تأسیس کردند.
حجت الاسلام طباطبایی به مسأله اشتغال و رسیدگی به محرومان تأکید بسیاری کرد و افزود: اگر در شهری مسأله اشتغال فراگیر شود دیگر مشکلات نیز به خودی خود از بین می رود و تنها نهادی که توانسته این مهم را به جدیت پیگیری نماید همین کمیته امداد بوده است.
وی به بارش های جوی صورت گرفته در ابتدای سال جدید اشاره داشت و ابراز امیدواری کردکه ان شاءلله سال کشاورزی خوبی برای کشاورزان و باغداران باشد و تصریح کرد: آمادگی داریم که در حد توان این واجب الهی را همچون سالهای گذشته تبلیغ کنیم تا روزی شاهد رشد و شکوفایی آن باشیم.
مدیر کمیته امداد قوچان دراین مراسم به ارائه گزارشی از فعالیتهای آن اداره در سال 94 پرداخت و تصریح کرد: مردم خیر قوچان سال گذشته مساعدتهای خوبی به کمیته امداد داشتند که این نشان از اعتماد مردم به این نهاد مقدس می باشد که در این راستا با بهره گیری از رهنمودهای امام جمعه شهرستان نهایت استفاده را جهت پیشبرد اهداف کمیته امداد در رسیدگی به محرومان داشته ایم.
همچنین مدیر کمیته امداد بجستان نیز در دیدار با حجت الاسلام حسینی امام جمعه یونسی، خدمات ایشان را در خور شأن منطقه محروم دانست و اظهار داشت: با استفاده از تمامی ظرفیت ها اعم از زکوات و کمکهای خیرین جهت مشکلات معیشتی، درمان و اکرام ایتام کمکهای لازم را داشته وخواهیم داشت.
نشست مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با مدیر کل حج و زیارت و نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
سید سعید سرابی، در جلسه شورای معاونین این اداره کل با مدیر کل حج و زیارت و نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: هر فعالیتی که با همکاری سایر دستگاههای فرهنگی در مشهد یا شهرستانها برگزار شده است نتیجه خوبی داشته است با اعتبارات کم کارهای بزرگی اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به نام گذاری نیشابور به عنوان پایتخت کتاب اظهار داشت: فعالیتهای بسیار خوبی در نیشابور در حوزه کتاب رقم خورد این فعالیتها را یک دستگاه به تنهایی نمی توانست انجام دهد و این همکاری و هماهنگی ارشاد با سایر دستگاهها باعث چنین افتخاری برای این شهر شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری روزهای ملی عطار و خیام در نیشابور بیان داشت: در برگزاری روزهای ملی عطار و خیام نیز مجموعه برنامه هایی تعریف می شود که همه دستگاهها مشارکت و فعالیت دارند اگر مشارکت همه دستگاه ها در برگزاری این روزها نباشد قطعا با این اعتبارات کم این اتفاقات خوب رقم نخواهد خورد.
در این جلسه حجتالاسلام حامد ملکوتیتبار؛ رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی با اشاره به تاریچه تشکیل این سازمان گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از سال 74 با فرمان مقام معظم رهبری به منظور توسعه روابط فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای جهان تشکیل شد.
وی افزود: ایجاد هماهنگی، هدایت، حمایت و نظارت بر فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به منظور تحقق اهداف نظام و انقلاب اسلامی در توسعه روابط فرهنگی از اهداف این سازمان است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به ظرفیتهای بالای فرهنگی و هنری در این استان بیان داشت: هر گاه گروهی فرهنگی، هنری ، قرآنی به سایر کشورها اعزام می شوند یا گروه هایی از خارج کشور به ایران می آیند و تعاملاتی برقرار می شود این گروههای ایرانی نظرات را تحت تاثیر قرار می دهند و نظر سایرین نسبت به قابلیتها و ظرفیتهای فرهنگی هنری ایران تغییر می کند.
وی مفاخر را از سرمایه های ایران دانست و بیان داشت: اگر ما برای بزرگداشت و معرفی این مفاخر اقدام نکنیم سایرین اقدام خواهند کرد.
حجتالاسلام ملکوتیتبار فردوسی را یکی از افتخارات این استان و کشور دانست و گفت:زبان فارسی و فردوسی فصل مشترک ما با دنیاست ، روز ملی بزرگداشت فردوسی یک ظرفیت بزرگ و بی نظیر است که باید از این ظرفیت برای نشر و گسترش زبان فارسی و معرفی این فرهنگ غنی به دنیا استفاده کنیم.
وی گفت: در برگزاری فعالیت های فرهنگی و هنری استان از جمله بزرگداشت مفاخر، نمایشگاه قرآن و عترت و نمایشگاه کتاب از همه ظرفیت سازمان فرهنگ و ارتباطات استفاده می کنیم و آماده هر نوع همکاری هستیم.
حجتالاسلام ملکوتیتبار از تدوین بانک اطلاعات هنرمندان خبر داد و بیان داشت: با تدوین این بانک می توان نسبت به اعزام گروههای هنری و هنرمندان در همه حوزهها به خارج از کشور اقدام کرد.
وی با اشاره به انتشارات این سازمان و ترجمه کتابها به 35 زبان دنیا بیان داشت: باید از این ظرفیت ها در برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب در مشهد مقدس استفاده کنیم و بخش بین الملل این نمایشگاه را تقویت کنیم.
در ادامه این نشست مسعود مجردی مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی برگزاری نشست های مشترک بین دستگاه های فرهنگی را مناسب دانست و پیشنهاد کرد جلسه بعدی این نشست در سازمان حج و زیارت برگزار شود.
کاروان آفتاب در جوار خورشید هشتم به حرکت در خواهد آمد
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: نمایشگاه کاروان آفتاب دستاوردهای جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در مشهد برگزار می شود.
سید سعید سرابی با بیان این خبر افزود: نمایشگاه کاروان آفتاب از برنامه های چهاردهمین جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در دهه کرامت در مشهد برگزار می شود.
وی بیان داشت: در این نمایشگاه دستاوردهای سیزده ساله و آثار فرهنگی و هنری این جشنواره در معرض دید همگان قرار خواهد گرفت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) که برگزاری آن از مشهد آغاز شده است باید بستری فراهم شود که جلوه ای از فرهنگ رضوی متبلور در آثار این جشنواره در معرض دید مردم قرار گیرد و ما بر همین اساس نیازمند ایجاد شور و شعف در دهه کرامت هستیم تا مخاطبان در بستری مناسب ارتباط مستقیم با جشنواره برقرار کنند.
وی افزود: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در این نمایشگاه آثار تولیدی جشنواره، آثار فرهیختگان و هنرمندان و آثار سفارشی فاخر به نمایش گذاشته خواهد شد.
سرابی بیان داشت: جلسات اولیه این نمایشگاه برگزار شده است و در حال برنامه ریزی باشکوه این نمایشگاه در مشهد هستیم و با توجه به این که این نمایشگاه در تابستان برگزار می شود و زائرین زیادی در مشهد حضور دارند پیش بینی می شود استقبال خوبی از این نمایشگاه بشود./934/101/ب1