۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۱
کد خبر: ۴۲۷۸۸۵
مديرمجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه:

انتظار فرج، خود فرج است

مدير مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه گفت: خط كش و فرمول ما اين است كه انتظار فرج، خود فرج است، از اين رو حقيقت انتظار فرج بايد چيزي باشد كه بدون امام زمان هم محقق شود.
حجت الاسلام محمدرضا زائري حجت الاسلام محمدرضا زائري

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا زائري پنجشنبه در ششمين همايش انتظار در هيأت شهدا درب يلان كاشان، با اشاره به اينكه ما منتظر هستيم تا امام غائب ما بعد از دوران طولاني غيبت ظاهري در عالم ظاهر هم امام زمان ما حاضر باشد، به علت هاي  چرايي منتظر امام زمان(عج) بوده نيز اشاره كرد و گفت: اگر به اين سؤال پاسخ بدهيم برخي از روايت مهم انتظار كه مربوط  به امام عصر است راحت تر فهميده خواهد شد.

 

وي افزود: در جلد دوازدهم الحيات كه حاصل 40 سال كار علمي و مطالعاتي و گروهي است و امسال در آستانه نيمه شعبان اين كار بزرگ و سترك به پايان رسيد در بين مرسوله هاي روايي موجود كه ناظر بر نياز مخاطب امروز تدوين شده است، مرسوله الحيات از جهاتي كاربردي تر و عملياتي تر و قابل استفاده تر است.

 

حجت الاسلام زائري با بيان اينكه در بسياري از اين روايات نفس منتظر بودن را به عنوان بالاترين عبادت و خود فرج دانسته اند گفت: برخي از مشهور ترين روايات در اين باب رواياتي است كه انتظار فرج را حقيقت فرج امام زمان معرفي مي كند از جمله روايتي كه امام صادق(ع) از اميرمومنان(ع) نقل مي كند و فرمايد، تا زماني كه مومن حال انتظار را دارد بالاترين عبادت را انجام مي دهد.

 

وي با اشاره به اينكه انتظار چه كاري است كه به عنوان عمل از آن نام برده شده است، گفت: انسان منتظر نشسته تا اتفاقي رخ بدهد و عمل آن چيزي است كه ما منتظرش هستيم  از اين رو خود گشايش امر شما، انتظار است.

 

انتظار فرج عين فرج است و انتظار امام زمان عين امام زمان است

اين نويسنده و پژوهش‌گر حوزه دين بیان کرد: برخي ممكن است معتقد باشند در زمان ظهور همه مشكلات جهان حل خواهد شد كه اين يك نگاه حداقلي است، چرا كه ما به ظهور امام عصر اعتقاد داريم كه همه مشكلات جهان حل مي شود و روايات است زمين تمام ذخائر خود را بيرون مي ريزد، به اين معني كه مديريت جهان به سمت و سويي خواهد رفت كه از حل مشكل لايه اوزن و آلودگي هوا تا آب هاي آلوده و بافت هاي فرسوده همه با مديريت زمان حل مي شود.

 

حجت الاسلام زائري با اشاره به اينكه روايات به ما مي گويند انتظار فرج عين فرج است و انتظار امام زمان عين امام زمان است و منتظر امام زمان به خود امام زمان مي رسد گفت: در چنين حالتي مشخص مي شود حقيقت انتظار، حقيقت ظهور و حقيقت امام زمان حل مشكل لايه اوزن و آلودگي هوا تا آب هاي آلوده و بافت هاي فرسوده و امنيت و پول وآسايش و دنيا نيست چرا كه اين مسائل به طور طبيعي محقق خواهد شد، اما شابلون و خط كش و فرمول ما اين است كه انتظار فرج خود فرج است،از اين رو حقيقت انتظار فرج بايد چيزي باشد كه بدون امام زمان هم محقق شود.

 

حجت الاسلام زائري در ادامه با اشاره به اينكه ايمان آخر الزمان بالاترين درجه ايمان است يادآور شد: شهداي مدافع حرم، جوانان مومن انقلابي و طلاب متدين اهل تقوا و جواني كه در معرض هزاران وسوسه است اما خودش را حفظ مي كند و دختري كه در معرض هزاران آسيب قراردارد اما عفت خود را نگه مي دارد و اين نسلي كه در مقابل اينستاگرام و تلگرام و واتساب و وايبر با قدرت و قوت خودش را حفظ كرده است ايمان اين نسل به ايمان اصحاب زمان پيامبر برتري دارد.

 

وي افزود: پيامبراكرم(ص)  به اصحاب خودش مي فرمايد در آينده افرادي خواهند آمد كه نرخ و قيمت ايمان و غيرت آنها از شما بيشتر است، اصحاب پيامبر ناراحت شدند و گفتند ما باشما هستيم و در بدر و احد و خيبر و حنين در ركاب شما اما در آينده قرار است افرادي بيايند كه آنها ايمان شان از ما بيشتر است، پيامبراكرم(ص) مي فرمايد، بله چرا كه بلايي كه بر سر آنها مي آيد بر سر شما نمي آيد.

 

حالت انتظار نشستن و منتظر بودن نيست بلكه عمل است

وي بیان کرد: پيامبر اكرم(ص) مي فرمايد، شما مرا مي بينيد و ايمان نمي آوريد اما كساني خواهند آمد كه مرا نمي بينند اما ايمان مي آورند و امروز افرادي در آلمان و كانادا هستند كه بيشتر از دو سال نيست كه ايمان آورده اند اما با شنيدن نام حسين(ع) اشك شان جاري مي شود.

 

حجت الاسلام زائري با اشاره به رواياتي از امام صادق(ع) مبني براينكه امام زمان خود را بشناسيد، گفت: نبايد براي شما مهم باشد به زمان ظهور خواهيد رسيد يا نه، به ظهور برسيد يا نرسيد چيزي از شما كم نمي شود به شرطي كه امام خود را بشناسيد.

 

وي افزود: در روايت است امام صادق مي فرمايد، امام زمان كه بيايد نان خشك جوين مي خورد و لباس كرباس پشمين مي پوشد و به شيوه رسول خدا حكومت مي‌كند.

 

نويسنده و پژوهش‌گر حوزه دين در ادامه گفت: اگر منتظر امام زمان باشيم تا امام زمان بيايد و ما اصلاح شويم و رشد كنيم و انسان شويم، اگر منتظر واقعي باشيم ساخته خواهيم شد.

 

حجت الاسلام زائري ابراز کرد: كسيكه در زمان غيبت منتظر امام زمان است، حالت انتظار نشستن و منتظر بودن نيست بلكه عمل است، چرا كه در مسير تربيت قرارگرفته و شاگرد شده و اگر در كلاس استاد هم حاضر نباشد مشق خودش را خواهد نوشت.

 

وي افزود: به حضرت گفتند، در زمان غيبت كه امام زمان نيست رابطه مردم با امام زمان چگونه است، فرمود امام زمان هست اما او را نمي بينند و مانند خورشيد پشت ابراست و او بين مردم حضور دارد اما او را نمي شناسند، از اين رو اگر منتظر تربيت شود و ساخته شود و شاگرد امام زمان شود، ديگر برايش تفاوتي ندارد امام زمان چه زماني ظهوركند چون در مسير تربيت قرارگرفته است و مسير تربيت او را عوض مي كند.

 

حجت الاسلام زائري با بيان اينكه، اگر انتظار براي امام زمان به جاي مسائل مادي و دنيايي اين باشدكه به دم مسيحايي و دست قدسي و آسماني او بنده و عبد خدا شوم ارزش دارد، گفت: آيت الله بهجت مي فرمايد، اگر منتظر هستيد به آنچه كه او گفته عمل كنيد امام زماني خواهيد شد، از اين رو منتظر در هرحالي بميرد براي امام زمان مرده است.  

 

شايان ذكراست، ششمين همايش انتظار از ويژه برنامه هاي ميلاد حضرت ولي عصر(عج) هيأت شهدا كاشان درب يلان با حضور شعرا و ذاكرين اهل بيت(ع) و سخنرانان برجسته مذهبي به مدت سه شب در حسينيه هيئت شهدا درب يلان شهرستان كاشان برگزار مي شود./202/1307/ب1

ارسال نظرات