۱۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۷
کد خبر: ۴۳۵۶۲۴
آیت الله مکارم شیرازی:

امت اسلام قدرت خود را در روز قدس به جهان نشان دهد

حضرت ‌آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که مسلمین باید دست به دست هم دهند و با دشمنان خود مقابله کنند، گفت: امت اسلام باید عاقل باشد و در روز قدس باید خود را نشان دهد، اگر انسان با قصد قربت در این برنامه ها شرکت کند عبادت است.
آیت الله مکارم شیرازی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید امشب در برنامه سخنرانی ماه مبارک رمضان که از شبکه دوم سیما پخش شد، گفت: آخرین جمعه ماه مبارک رمضان روز قدس است، همه به ویژه جوانان باید به روز قدس امسال بیش از سال های گذشته اهمیت دهند.

 

وی افزود: باید نگاهی به جهان اسلام کنیم و ببینیم در سوریه، عراق و یمن و بحرین چه خبر است، پشت تمام تخریب ها در درجه نخست اسرائیل است، این رژیم به داعش کمک می کند؛ یکی از شخصیت های رژیم صهیونیستی اعلام کرده دلیلی ندارد که ما با داعش مخالفت کنیم چون مسلمانان یکدیگر را نابود می کنند و ما در حاشیه امن قرار داریم.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که مسلمین باید دست به دست هم دهند و با دشمنان خود مقابله کنند، اظهار داشت: امت اسلام باید عاقل باشد و در روز قدس خود را نشان دهد، اگر انسان با قصد قربت در این برنامه ها شرکت کند عبادت است؛ ممکن است این راهپیمایی در نظر برخی ساده باشد اما در جهان بازتاب فوق العاده ای دارد.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود یکی از شاخه های اخلاق را اخلاق در برابر محیط زیست و آفرینش دانست و ادامه داد: از نظر اسلام انسان در برابر محیط زیست خود مسؤولیت دارد، عواملی در محیط طبیعت وجود دارد که سبب حیات انسان است.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی وجود نور آفتاب، آب و باران، جنگل ها، مواد مفید زمین برای زراعت و منابع زیرزمینی از موارد حیاتی است که باید از آن ها استفاده شود، ابراز داشت: منابع زیرزمینی و قدرت رویش خاک تمام می شود، همچنین اگر هوا را آلوده کردیم ممکن است برای آیندگان خطر آفرین باشد.

 

وی عنوان کرد: انسان نمی تواند همه منایع را از آن خود بداند بلکه فرزندان آن ها نیز برای زندگی فردای خود به این منابع نیاز دارند، این منابع محدود است و انسان به دلیلخودخواهی خود نباید آیندگان را به خطر بیندازد، اسلام در این باره دستورات بسیاری دارد.

 

این مرجع تقلید با اشاره به آیه 56 سوره اعراف خاطرنشان کرد: آیه خطاب به انسان می فرماید زمین را فاسد نکنید، فساد در زمین دو معنا ندارد؛ گاهی فساد در جامعه اسلامی است که غالبا به آن ها مفسد فی الارض اطلاق می شود به عنوان مثال یک نفر مواد مخدر را در مکان وسیعی منتشر می کند چنین کسی مفسد فی الارض می شود.

 

وی اضافه کرد: اگر کسی مرکز فسادی را ایجاد و جوانان را آلوده کرده است یا کسی که عرفان کاذب راه اندازی کرده و جوانان بسیاری را مبتلا ساخته است، همچنین اگر کسی شبکه اجتماع فاسد و مفسد ایجاد و خانواده ها را متلاشی کرده بر او عنوان مفسد فی الارض اطلاق می شود چون جامعه را فاسد کرده است.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که معنای دیگر فساد در ارض فاسد کردن خود زمین است، گفت: این معنا یعنی انسان خاک و منابع را خراب کند که نوعی افساد در زمین است، ما در برابر محیط زیست مسؤول داریم.

 

وی افزود: تخریب جنگل ها و محیط زیست افساد است و آسیبیش به خود انسان باز می گردد چون اگر سیلی جاری شود بسیاری از چیزها را از بین می برد، اگر انسان هوا را آلوده کند ممکن است جان انسان دیگری را به خطر بیندازد بنابراین خطرات این کار فقط شامل آیندگان نمی شود؛ استفاده از مواهب خدادای باید روی حساب و کتاب باشد، هرگونه استفاده غیر معقول تخریب طبیعت و محیط زیست است./1323/پ202/ج

ارسال نظرات