تشریح برنامه های هفته امر به معروف و نهی از منکر در خراسان رضوی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسادر مشهد، سید عبدالله ارجائی، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکرخراسان رضوی، ظهر امروز 12 مهر در نشست خبری تشریح برنامه های هفته امر به معروف و نهی از منکر در استان گفت: همه ساله هفته اول محرم به نام هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر نامگذاری می شود که توسط دستگاهها و سازمانهای اجرایی برنامه های مرتبط اجرا می شود.
وی با بیان اینکه برنامه ها در این هفته به سه دسته تقسیم می شوند، افزود: دسته اول برنامه های تبلیغی، دسته دوم فرهنگی تبیینی و دسته سوم برنامه های عملیاتی، اجرایی را شامل می شود.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با بیان اینکه فضاسازی شهری و استفاده از ظرفیت و پتانسیل رسانه ها اعم از دیداری و شنیداری و مکتوب جزو اولین اقدامات ستاد است، تصریح کرد: برنامه های زنده در رادیو و تلویزیون و حضور افراد و مسؤولان امر به معروف و نهی از منکر و سخنرانی در خطبه های نماز جمعه در سراسر استان از جمله برنامه های تبلیغی است.
برگزاری یادواره شهدای امر به معروف و نهی از منکر
وی در ادامه درباره برنامه های فرهنگی و تبیینی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: یادواره شهدای امر به معروف و نهی ازمنکر یکشنبه 18 مهر برگزار می شود.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی ادامه داد: برگزاری اختتامیه جشنواره مفلحون برای شناسایی و تجلیل از آمران به معروف و ناهیان از منکر درادارات، سازمانها و دستگاههای قضایی و نظامی، اصناف و اتحادیه های مردمی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه گردهمایی هیئت های مذهبی و مداحان با عنوان اذن عزا از جمله دیگر برنامه های این هفته است، تصریح کرد: امروز 12 مهر زنگ امر به معروف و نهی از منکر در سراسر مدارس استان نواخته شد.
ارجائی در ادامه از برگزاری آئین استقبال از محرم و حرکت کاروان هیئتهای دانشآموزی و فرهنگیان مشهد جهت اعلام فرا رسیدن ماه محرم خبر داد و گفت: هزار دانشآموز در مراسم تعویض پرچم حرم مطهر رضوی که ۱۱ مهرماه در مشهد تدارک دیده شده است، شرکت کردند.
وی تصریح کرد: آئین استقبال از محرم با حرکت کاروان هیئتهای دانشآموزی و فرهنگیان مشهد جهت اعلام فرا رسیدن ماه محرم و شرکت در مراسم تعویض پرچم حرم مطهر رضوی آغاز و از مسیر میدان شهدا تا حرم مطهر رضوی ادامه دارد.
دبیرستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی اظهارکرد: دانشآموزان عزادار مشهد و استان خراسان رضوی در تاریخ هشتم محرم به یاد حضرت قاسمابنالحسن(ع) در قالب مراسم «احلی من العسل» در حرم مطهر رضوی اجتماع عزاداری دارند.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی درادامه از برگزاری برنامه های مشترک با بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی، اوقاف و آستان قدس رضوی خبرداد و اظهار کرد: گردهمایی و همایشهایی برای تقدیر از خانواده های شهدای امر به معروف و نهی از منکر تدارک دیده شده است.
آغاز فعالیتهای طلایه داران معروف
وی در ادامه درباره برنامه های عملیاتی و اجرایی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی گفت: آغاز فعالیتهای طلایه داران معروف در این هفته است و همه کسانی که در طول یکسال گذشته اقدام به تذکر لسانی کرده اند درهمایش هزار نفری شرکت می کنند.
ارجائی درباره طلایه داران معروف گفت: طلایهداران معروف طرحی است که برای ساماندهی امر به معروف و نهی از منکر ایجاد شده و این تکلیف ابتدا به دوش مردم است.
وی با بیان اینکه طلایه داران معروف یعنی مردمی کردن امر به معروف و نهی از منکر، اظهار کرد: همانطور که در تاریخ انقلاب، موفقیت و پیروزی زمانی بود که کارها به مردم واگذار میشد در نهضت امر به معروف نیز همینگونه است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسانرضوی با اشاره به اینکه بنیان جمهوری اسلامی بر پایه مردم بنا شده است، عنوان کرد: نخستین اقدام امام(ره) فرهنگسازی و تربیت نیروی مناسب بود و انقلاب، جنگ تحمیلی و پیشرفت دانش هستهای با تکیه بر مردم و دانش آنها بوده است.
وی با بیان اینکه در مسئله امر به معروف و نهی از منکر راهکاری جز رجوع به تودههای مردم نداریم، گفت: مردم باید احساس مسئولیت کنند و در مقابل اعمال و رفتار کسانی که در زندگی آنها موثر هستند بیتفاوت نباشند، در این راستا نیاز به تدارک و برنامهریزی وجود دارد و بدون همکاری مردم نمیتوانیم فرهنگسازی کنیم.
ارجائی با بیان اینکه طرح طلایهداران معروف سقف و کف ندارد، خاطرنشان کرد: قرار است در این طرح آموزشهای منظم به مردم داده شود و در قالب گروههای 10 نفره ساماندهی شوند؛ این طرح از 18 مهرماه در مساجد و فرهنگسراها در قالب هشت ساعت کلاس آموزشی و کلاسهای تخصصی براساس سطح مخاطبان برنامه ریزی شده است.
برنامه های اختتامیه جشنواره مفلحون
وی با اشاره به اینکه معروف و منکر محدود به یک مصداق نیست، گفت: سرانه زیاد مصرف انرژی، اسراف بیرویه، ورود کالاهای خارجی و کمرنگ شدن احترام به والدین بخشی از واجبات هستند که باید احیاء شوند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسانرضوی در رابطه با جشنواره مفلحون خاطرنشان کرد: هدف این جشنواره معرفی قلهها و افراد شاخص پیرامون محل زندگی در حوزه امر به معروف و نهی از منکر است و در 18 مهرماه به صورت رسمی برگزیدگان اعلام میشوند و امیدواریم این افراد سوژه فعالیت رسانهها قرار گیرند، همچنین قصد توسعه این جشنواره و اضافه کردن چهار قشر ورزشکاران، اهالی قلم و رسانه، دانشجویان و دانش آموزان را برای سال آینده داریم.
ارجائی در رابطه با ملاکهای انتخاب جشنواره مفلحون گفت: در آئیننامه این جشنواره هشت معیار و 40 شاخص مورد اهمیت است، افراد برگزیده فقط نباید آمر به معروف باشند بلکه حسن شهرت و مسؤولیتپذیری این افراد نیز دارای اهمیت است.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی اظهار کرد: این مراسم در روز یکشنبه 18 مهرماه با حضور آیت الله علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دفتر امام جمعه مشهد برگزار می شود.
وی درادامه درباره دیگر برنامه های اختتامیه جشنواره مفلحون گفت: تقدیر از ده شهروند برتر استان، ده کارمند، ده نفر از نیروی نظامی، انتظامی و قضایی و ده نفر از کسبه از جمله دیگر برنامه ها است که در مجموع چهل نفر تقدیر می شوند./934/201/ب3