۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۰
کد خبر: ۴۵۴۰۸۸
حجت الاسلام کمالی:

بلاها نتیجه اعمال ما هستند

حجت الاسلام کمالی گفت: گاهی اوقات خداوند انسان را با بلا امتحان می کند اما اینطور نیست همه بلاها از جانب خدا بوده بلکه گاهی از نتیجه برخی اعمال ما است.
حجت الاسلام کمالی در مسجد ولیعصر کرمان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام محمدرضا کمالی استاد سطح عالی حوزه علمیه کرمان شب گذشته در مسجد ولیعصر کرمان در ادامه مباحث گذشته خود گفت: سومین رکن از رفتار و معامله با خداوند متعال طبق روایت امام صادق شکر عطایا و نعمات حضرت حق است.

وی با اشاره به رضایت به قضای الهی به عنوان رکن چهارم رفتار با خداوند تصریح کرد: عده زیادی هستند که از وضعیت حاضر خود راضی نبوده و غم دنیا را می خورند؛ شخصی در پیشگاه حضرت سلیمان در ذهن خود گفت کاش من جای سلیمان بودم یا اندکی از ثروت او را داشتم؛ حضرت سلیمان که ولی خدا بود ذهن او را خواند و فرمود یک بار مخلصانه برای خداوند «سبحان الله» بگو از همه دنیا با ارزش تر است.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به مقام تسبیح خداوند اظهار داشت: زمانی به مقام تسبیح خداوند می رسیم که بدانیم هر چه از جانب خدا می آید مصلحت ما است و راضی به قضای او باشیم هرچند خوشایندمان نباشد؛ همه بلا ها و مصیبت ها از جانب خداوند نبوده بلکه نتیجه برخی اعمال ما است اما گاهی مصلحت و قضای خداوند است که باید به آن راضی باشیم؛ امام حسین در قله های رضایتمندی از مصلحت خداوند بود.

این استاد حوزه علمیه گفت: امام حسین مصداق کامل «نفس مطمئنه» بوده که از خداوند راضی بود کسی که از خداوند راضی باشد خداهم از او راضی خواهد شد که طبق قرآن «راضیةً مرضیة» می شود.

حجت الاسلام کمالی اظهار داشت: شخصی از اینکه 10 نفر را اکرام و اطعام کرده بود خوشحال بود و امام جواد به او فرمود مواظب باش بر برادران مؤمن خود منت نگذاری که آن شخص پاسخ داد من از شیعیان مخلص شما هستم و بر کسی منت نمی گذارم؛ حضرت جواد فرمود الآن من را آزار دادی چون شیعه مخلص ما مقداد، سلمان و ابوذر هستند شما خود را محب ما بدانید.

وی با اشاره به رضایتمندی از فقر یا ثروت در سایه لطف الهی به عنوان خصوصیت شیعیان مکتب امام حسین گفت: بلا برای مؤمن زینت و کرامتی الهی است برای کسانی که اهل تعقل باشند چون صبوری و ثبات قدم باعث تصحیح و تکمیل ایمان ما می شود؛ رسول خدا فرمود ما پیغمبران بیش از همه مردم گرفتار بلا می شویم و مؤمنان هر چه به خدا نزدیک تر شوند بلای بیشتری دارند.

این کارشناس امور دینی اظهار داشت: دنیا برای مؤمن زندان است که به برزخ برسد از آن رهایی یافته و راحت است و در آخرت بهشت جایگاه او است؛ دنیا بهشت کفار است که در برزخ گرفتار و در آخرت هم جهنمی می شوند.

وی ادامه داد: بزرگداشت احترام و حرمت خداوند ششمین رکن تعامل با خداوند است و متأسفانه در ما وجود ندارد؛ برای مثال از یک کودک خجالت می کشیم و هر کاری جلوی او انجام نمی دهیم اما از خدا خجالت نمی کشیم در خلوت خودمان اهل رعایت نیستیم؛ اگر باور داشته باشیم خدا ما را می بیند و در محضر او گناه کنیم حرمت خداوند را از یک بچه پایین تر آوردیم.

استاد حوزه علمیه گفت: زمانی به عظمت خداوند پی می بریم که او را بشناسیم چون هرچه شناخت انسان به خدای متعال بیشتر شود خدا هم نزد انسان بزرگتر می شمارد و متقین طبق خطبه همام تنهای خدا را بزرگ می شمارند و هر چیزی غیر از خداوند در نظر آنان کوچک است.

حجت الاسلام کمالی تأکید کرد: شوق به سوی خداوند هفتمین رکنی است که امام صادق از آن به عنوان اصول معامله و رفتار با خداوند یا می کند که برای این شوق دو معنا است؛ اول اینکه انسان به مناجات و ارتباط با خداوند شوق و عشق داشته باشند و انسان هایی همیشه منتظر هستند تا مکانی پیدا کنند و با خداوند خلوت کنند؛ امثال ما که با اکراه نمازی را بدون رعایت آداب می خوانیم نمی توانیم ادعا کنیم شوق به سوی خداوند داریم؛ انسان عاشق خواب هم نمی رود و منتظر دیدار معشوق خود می ماند حتی اگر معشوق او دنیایی باشد.

وی با اشاره به اشتیاق به مرگ و لقای خداوند گفت: از انسانی که استعداد و آمادگی رفتن در خودش ایجاد کند شوق به ملاقات الهی پیدا می کند و هر کس سه چیز را در زندگی خود آماده کند باکی از مرگ نداشته و خود را برای انتقال از عالم دنیا به عالم دیگر آماده می کند؛ کسی که عمل به واجبات، ترک محرمات و ایجاد فضائل اخلاقی را داشته باشد استعداد و آمادگی رفتن را دارد./202/9704/ب1

ارسال نظرات