۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۱
کد خبر: ۴۵۵۹۷۶
آیت الله رجبی:

تدوین طرح تحول حوزه نیازمند اعتقاد و ریسک پذیری است

عضو جامعه مدرسین گفت: تحول همه جانبه، جامع و عمیق در حوزه برنامه ریزی جامع می طلبد تا از یک سو اصالت ها و مبانی مستحکم خود را حفظ کند و از سوی پاسخگوی نیازهای انبوهی که با آن مواجه است باشد.
آیت الله رجبی

آیت الله محمود رجبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به دیدار اعضای شورای عالی حوزه های علمیه با رهبر معظم انقلاب و تأکید ایشان بر تدوین طرح تحول گفت: اقتضای یک نهاد پویا و فعال این است که پا به پای تحولات نوآوری و خلاقیت داشته باشد تا بتواند نیازهای نوپدید را پاسخگو بوده و همراه با تحولات اجتماعی بتواند خود را زنده نگه دارد.

وی افزود: اگر حوزه و هر نهاد دیگری بخواهد ساکن بماند و پا به پای تحولات متحول نشود قطعا به انزوا رانده خواهد شد، کارامدی خود را از دست خواهد داد و فلسفه وجودی نهاد از آن گرفته می شود؛ بنابراین تحول نه تنها برای حوزه بلکه برای هر نهادی که می خواهد در عرصه اجتماعی کارامد باشد ضروری است.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که حوزه به دلیل این که در یک شبکه بسیار گسترده از نظر حضور در مراتب نظام و اقشار جامعه و هم گستردگی قلمرو فعالیتش که دامنه بسیار وسیع دارد باید تحول همه جانبه ای متناسب با قلمرو گسترده خود و تأمین مخاطبانی که در سطح جهان اسلام و بین المللی داشته باشد.

وی ادامه داد: تحول آن هم تحول همه جانبه، جامع و عمیق البته با حفظ اصالت ها و بنیان های مستحکمی که بحمدالله حوزه از آن برخوردار است امری ضروری به شمار می رود که می برنامه ریزی جامع طلبد تا از یک سو اصالت ها و مبانی مستحکم خود را حفظ کند و از سوی پاسخگوی نیازهای انبوهی که با آن مواجه است باشد.

آیت الله رجبی با بیان این که این کار ظریف است چون باید دو امر با یکدیگر جمع شود، ابراز داشت: مراجع عظام و بزرگان به حق به اصول و اصالت ها حساسیت دارند و هرگونه تحولی که رخ می دهد باید به گونه ای باشد که رضایت خاطر آن ها را تأمین کند.

وی عنوان کرد: این کار فی حد نفسه کاری ظریف و دقیق بوده و نیازمند کار کارشناسانه است، مسأله دیگر این است که طرح تحول به جسارت برنامه ریزی و اقدام نیاز دارد، این کارهای مهم ریسک های خاص خود را دارد و اگر قرار باشد به همین دلیل از انجام آن صرف نظر شود همواره کارهای پیش پا افتاده انسان را از کارهای عظیم و سرنوشت ساز باز می دارد.

قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: باید جسارت در اقدام و تدوین برنامه تحول به صورت اثرگذار و نتیجه بخش وجود داشته باشد، به هر دلیلی برخی نگران آن ریسک ها بودند و برخی ملاحظات دیگر داشتند البته این گونه نیست که از نظر برنامه ریزی کاری نشده باشد.

وی اضافه کرد: برنامه های تحولی تهیه شده اما این ها به دلیل این که کند پیشرفت کرده و در برخی موارد متولیان آن مناسب نبودند و انگیزه و ریسک پذیری در آن ها وجود نداشته ناقص مانده است، امیدواریم که شورای عالی و مدیریت جدید با عزمی راسخ، تصمیمی قاطع و سرمایه گذاری جدی این برنامه و طرح را محقق کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که متولیان امر از عمق جان باید معتقد به کار بوده و جسارت ریسک پذیری را داشته باشند، گفت: این طرح کار هر کسی نیست یعنی کسانی باید باشند که کارشناس قوی در حوزه به شمار روند تا بتوانند کار دقیق و حساب شده و با در نظر گرفتن ابعاد گوناگون انجام شده باشد.

وی افزود: بنده فکر می کنم در سال های گذشته می شد که کارهای بیش از این انجام بگیرد، نسبت به طول زمانی که از فرمایشات مقام معظم رهبری گذشته بود کارها باید جدی تر گرفته می شد و سرمایه گذاری بیشتری صورت می گرفت و باید به عنوان کار اصلی و اساسی حوزه به آن نگاه می شد که امیدواریم در این دوره شورای عالی و به ویژه مدیریت جدید با توجه به شناختی که داریم و از نظر ابتکار و خلاقیت الحمدلله توانمند بوده و سابقه اجرایی خوبی دارند که امیدواریم بتوانند گامی مؤثر به پیش بردارند./1323/ت302/ج

ارسال نظرات