۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۶
کد خبر: ۴۶۷۰۷۴
رهبر ارامنه حوزه سیلیسی از لبنان:

اسلام و مسیحیت برای حل خشونت در جهان راهکار دارند

رهبر ارامنه حوزه سیلیسی از لبنان گفت: در دنیای امروز خشونت بسیار شده و زندگی بشری را به خطر انداخته است، مسیحیت و اسلام برای حل این مشکل نکات مهمی دارند.
جاثلیق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، جاثلیق آرام کشیشیان رهبر ارامنه حوزه سیلیسی از لبنان امروز در هفتمین دور گفت‌وگوی دینی اسلام و کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی با عنوان اصلی «نقش عقلانیت و اخلاق دینی در جلوگیری از خشونت و افراط گرایی در منطقه» که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: ما الان در دنیایی زندگی می‌کنیم که در آن گفت‌وگو یک ضرورت است.

وی افزود: ما نمی‌توانیم بدون صحبت با هم تعامل داشته و زندگی کنیم، در تعامل نیز می‌توانیم تفاوت‌ها خود  خود را حفظ کنیم.

رهبر ارامنه حوزه سیلیسی از لبنان با بیان اینکه ما هر کدام شخصیت خود را داریم که سبب غنای زندگی می‌شود، عنوان کرد: با وجود اینکه خداوند ما را در بسیاری موارد متفاوت خلق کرده اما همه ما بشریت واحد هستیم که می‌توانیم در کنار یکدیگر با دوستی و صلح زندگی کنیم.

جاثلیق آرام با بیان اینکه به طور قطع این روزها گفت‌وگو کلمه مهمی شده است، اظهار داشت: در گفت‌وگوها باید اصول و انتظارات خود را مشخص و در چهارچوب مشخص با یکدیگر تبادل نظر کنیم.

وی افزود: همه ما از فرهنگ‌ها، مذاهب و و چهارچوب‌های مختلف می‌آییم، ابراز کرد: گفتگو به ما اجازه می‌دهد که اطلاعات خود را با یکدیگر تبادل کرده و نسبت به هم شناخت پیدا کنیم.

رهبر ارامنه حوزه سیلیسی از لبنان بیان داشت: باید گفت‌وگو ما را به یک حد وسطی برساند که با وجود حفظ اصول اعتقادی خود، افکارمان را به دیگران تحمیل نکنیم.

جاثلیق آرام افزود: ما نباید تصور کنیم کسی که با ما متفاوت است دشمن ما است بلکه او همکار، شریک، همسایه، همشهری و حتی جزئی از ما است، احساس دشمنی داشتن چالش‌آفرین است.

وی با بیان اینکه در ایران همه فرهنگ‌ها و مذاهب یک‌جور و یک‌دست نیستند اما در کنار یکدیگر با صلح و صفا زندگی می‌کنند، عنوان کرد: ایرانی‌ها و لبنانی‌ها با و جود تفاوت‌های فرهنگی و مذهبی شخصیت خود را حفظ کرده و با صلح و صفا در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند.

رهبر ارامنه حوزه سیلیسی از لبنان افزود: ما اعتقاد داریم که گفتگو نه تنها ما را هدایت می‌کند بلکه سبب همکاری‌های بیشتر می‌شود.

جاثلیق با بیان اینکه مسیحیت و اسلام هر دو به یک منبع واحد متعلق هستند به یک خدای واحد اعتقاد دارند، سنت‌ها و اعتقادات زیادی بین آنها مشترک است، ابراز کرد: نباید برخی اختلافات اندک سبب تضاد یا چالش بین ما شود چراکه ما مشترکات فراوانی داریم که باید آن را تقویت کنیم.

وی بیا بیان اینکه ایران بهترین مثال اتحاد ادیان است که همدیگر را پذیرفته و در کنار هم زندگی کردند، اظهار داشت: ما باید مذاکرات و صحبت‌های خود را گسترش دهیم من به رییس این مرکز پیشنهاد می‌کنم که این رویه را ادامه دهند چراکه امروز زمان خوبی است که این مسائل مطرح شود.

رهبر ارامنه حوزه سیلیسی از لبنان افزود: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که خشونت در آن بسیار قوی شده است و زندگی بشری را به خطر انداخته است، بنابراین باید در سطح جهانی با آن مقابله کنیم و مسیحیت اسلام هر دو نکات مهمی در این زمینه دارند.

جاثلیق گفت: خشونت تجسم‌های مختلف دارد که به علت عدم حضور خدا، رعایت نکردن اصول معنوی و نتیجه بد استفاده کردن از تعالیم الهی است.

وی با بیان اینکه در کلام مسحیت عقلانیت بسیار مهم است، عنوان کرد:  عقلانیت و اعتقاد مذهبی باید با هم باشند تا انسان پیشرفت کند، عقلانیت باید به ما در مذهب کمک کند که آن را بهتر بفهمیم، نبود عقلانیت ما را به طرفی می‌برد که از مذهب اشتباه استفاده کنیم، عقلانیت بدون اعتقادات مذهبی هم به درد نمی‌خورد.

رهبر ارامنه حوزه سیلیسی از لبنان در پایان خاطرنشان کرد: در اسلام و مسحیت مساله مذهب و خشونت نمی‌توانند با هم باشند، امروز اتفاقاتی که در سوریه عراق رخ می‌دهد در اثر خشونت است، ما انتظار داریم که با عمیق‌تر شدن این گفت‌وگوها چنین چالش‌هایی از بین برود./201/807/ب1

ارسال نظرات