اشاعه معروف شرط لازم در تحقق برنامه سعادت بخش حیات بشر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید جفر سیدان، از اساتید سطوح خارج حوزه علمیه خراسان شب گذشته در محل بیت خود با بیان این که دستورات آیین مقدس اسلام بدون تردید زمینه خیر دنیوی و اخروی در زندگی مادی و معنوی بشریت را فراهم می کند، گفت: دستوری از دستورات دین نیست مگر آنکه همراه با مصلحت جسمی، روحی، دنیوی، اخروی، فردی و یا اجتماعی باشد.
وی ادامه داد: تمامی برنامه ها و دستورات دین دارای مصالح هستند که برخی از اینان روشن و برخی غیر قابل درک و فهم برای بشریت اند چرا که این دستورات از جانب پروردگار برای ما آمده است.
آیت الله سیدان با بیان این که آنچه از سوی خداوند متعال به عنوان مستحب، واجب و یا مکروه ابلاغ شده دارای مصالح مهم و ارزشمندی است، بیان کرد: تمامی دستورات دین در همه شئون دارای مصالح مهمی بوده که تحقق آن وابسته به عملی شدن یکی از این دستورات است چرا که اگر عملیاتی نشود، برنامه گسترده سعادت بخش به تحقق نرسیده و نتیجه و ثمری نمی دهد اما اگر دستور عملی شود به نسبت بسیاری، مفید است.
استاد برجسته حوزه علمیه خراسان با بیان این که آن مسأله دستور امر به معروف و نهی از منکر است، تصریح کرد: مطابق با فرمایش حضرت علی(ع) همه کارهای خوبی که در سعادت خلق همچون جهاد از هر فعالیتی سنگین تر به نظر می رسد در برابر امر به معروف و نهی از منکر به مانند پوفی برابر اقیانوس است.
وی با بیان این که قرآن ما را بهترین امت بین سایر امت ها دانسته است، خاطرنشان کرد: هنگامی که بنای به امر به معروف و نهی از منکر دارید، باید معروف را شناخته، فهمیده و عملیاتی کنیم و در برابر آن نیز با شناخت و درک منکر آن را ترک و یا از آن فاصله بجوییم.
آیت الله سیدان با بیان این که باید در جامعه نیز فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر را بیش از پیش تزریق کرد، افزود: باید هر آنچه در توان داریم در این باره زمان بگذاریم، همچنین تمامی اعتقادات صحیح و اخلاق خوب از دسته معروفات و اخلاق بد از دسته منکر ها است.
این استاد برجسته حوزه علمیه خراسان با بیان این که معروفها شامل مطالب حق و نه تنها واجبات است، اظهار کرد: بنابراین ترویج عقاید دینی معروف بوده و تحقق تمامی مسائل علمی، عملی، اعتقادی و رفتاری دینی در جامعه اسلامی وابسته به امر به معروف و نهی از منکر است.
وی با اشاره به سخن سید رضی به فرزندش درباره اهمیت امر به معروف و نهی از منکر، گفت: او می گوید اگر کسی با کفش و کلاه تو بازی کند تحمل و طاقت آن را نداری، بنابراین چرا امروز با توجه به بازی با دین خدا، انجام علنی منکر و مقابله با معروفی که در دین خداوند مشخص شده حساسیتی نشان نمی دهیم؟
آیت الله سیدان ادامه داد: اگر در برابر اینگونه از رفتارها حساس نبوده و تکلیف خود را به سرانجام نرساندیم، اینگونه می ماند که دین خداوند درباره علاقه مندی ما به اندازه کفشمان ارزش و منزلتی ندارد.
این استاد برجسته حوزه علمیه با بیان این که در راستای اجرای برنامه های مختلف معروف بودن معروف و خوبی آن باید برای جامعه تبیین شود، بیان کرد: بسیاری از افراد با امر به معروف و نهی از منکر آشنا نیستند که اگر برخورد تندی صورت بگیرد، اینان به مخالفت و خرابکاری بیش از پیش روی می آورند.
وی با بیان این که در امر به معروف و نهی از منکر باید تکیه بر خوبی معروف همچون ارزش حجاب و عفاف و اقامه نماز باشد، بیان کرد: هدف از این نگاه تبیین خوبی معروف و نهی از منکرها است، پس از روشن شدن ارزشی و کاربردی بودن معروف ها باید اقدام به انجام فعالیت هایی همچون تبیین ارزش معروف و بدی منکر برای جامعه اسلامی کرد تا با شکل دادن معروف ها، از منکر فاصله گرفته شود./864/201/ب2