۱۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸
کد خبر: ۴۸۹۱۱۷
رفتن به دل طبیعت به سبکی متفاوت؛

سفر به سرزمین ثروتمندان بی‌بضاعت

امروز همه بدنبال زیباترین مناطق شهر و دیار خود هستند تا برای سفر آنجا را انتخاب کنند اما تعدادی از دانشجویان دانشگاه پیام نور بیرجند منطقه محروم را برای گذاراندن روز طبیعت انتخاب کردند تا در آنجا هم بسازند و هم ساخته شوند.
اردوی جهادی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، ساعت، 6 صبح را نشان می‌دهد، باید برای تهیه گزارشی از یک اردوی متفاوت راهی سفری یک روزه شویم، اردویی متفاوت از سایر اردوها که شادی و نشاط واقعی و ماندگار در آن، تا اولین روستایی که گروه جهادی در آن مستقر هستند، دو ساعتی راه است.

دهو؛ روستایی از توابع بخش شاهکوه شهرستان نهبندان که تعداد 20 دانشجوی دختر از دانشگاه پیام نور بیرجند در آن مستقر هستند، اولین روستایی است که به آن رسیدیم، این روستا در دامنه رشته های کوه های شاهکوه واقع شده است و مردمانش افرادی سخت کوش و پرتلاش هستند.

دهو این روزها حال و هوای خوبی ندارد، بيکاري و تعطیلی معادن منطقه باعث بیکاری مردم شده و بخش زیادی از اهالی روستا به شهرها سفر کردند، مشکلات تامین معاش خانواده برای پدرها دغدغه ای شده که آنها را از ماندن در روستا روز به روز دلسردتر می کند، اما نه توان رفتن به شهر را دارند و نه دلخوشی برای ماندن در روستا.

امام جمعه نهبندان و مسئول بسیج دانشجویی به این روستا آمدند تا به گروه جهادی خداقوتی عرض کنند؛ اهالی روستا به محض دیدن مسئولان به استقبالشان آمدند از مشکلات گفتند، مشکلاتی که درد همه مردم کویرنشین نهبندان است، شهری با سرمایه های زیاد در دلش؛ اما محروم! نهبندان و به خصوص منطقه شاهکوه قطب معدنی کشور محسوب می شود و سنگ ها و معادن گران قیمتی را دارد اما عدم حمایت کافی باعث تعطیلی خیلی از معادن شده است.

معادنی به گفته کارشناسان که اگر فعال شود، نه تنها تمام مردم منطقه سرکار می روند؛ بلکه درصد زیادی اشتغال به وجود می آید که می تواند نرخ بیکاری در استان را کاهش چشم گیری دهد.

بیکاری؛ درد مشترک روستائیان!

مسئول گروه جهادی خیبر دانشگاه پیام نور بیرجند به هوش و استعداد دانش آموزان «دهو» اشاره کرد؛ به گفته «ناصری» اگر توجه جدی به دانش آموزان روستا شود، اینها می توانند در آینده تبدیل به عالمان و بزرگانی شوند که نام و آوازه‌ای را برای شهر و روستای خود به ارمغان آورند.

وی مشکلات آموزشی و کمبود آموزگار را از دیگر مشکلات روستا دانست و گفت: با وجود تلاش‌های آموزگار مربوطه برای پیشرفت دانش آموزان اما گروه جهادی هم برای پیشرفت و بهبود درسی دانش آموزان روستا کلاس های کمک آموزشی را برگزار کرد.

مسئول گروه جهادی خواهران دانشگاه پیام نور بیرجند با اشاره به اینکه کمبود آب شرب یکی دیگر از مشکلات شناسایی شده در روستا است، افزود: کمبود ماما و عدم رسیدگی کافی به زنان باردار از دیگر مشکلات روستا است.

ناصری با بیان اینکه گروه جهادی خیبر پیام نور بیرجند از 5 فروردین در این روستا مستقر شدند، گفت: این گروه متشکل از 20 دانشجوی خواهر است که تا اواخر تعطيلات عيد در روستا حضور دارند.

خواهران دانشجو در روستای «دهو» فعالیت های فرهنگی و آموزشی خوبی را برگزار کردند و ارتباط خوبی را هم توانسته اند با مردم برقرار کنند، این را از حضور و استقبال اهالی از کلاس های برنامه ریزی شده متوجه شد.

 

«لخشک»؛ روستایی در دل کوه‌های تفتان!

دومین روستایی که گروه جهادی در آن مستقر هستند، «لخشک» است، روستایی در دل کوههای بلند و سیاه که آفتاب سوزان و تفتان منطقه کوه‌هایش را سیاه کرده است؛ 15 کیلومتری مانده به روستا، جاده آسفالت تمام می‌شود و ادامه مسیر را باید از میان کوه‌های سنگی و پیچ در پیچ و سراشیبی تند بگذارنیم.

از میان معادن سنگ عبور می کنیم و بعد از نیم ساعتی طی طریق، بالاخره به روستای هدف رسیدیم، دانشجویان در همان ابتدای روستا تابلویی را زده بودند که معرف گروه بود، اینجا تعدادی از دانشجویان پسر پیام نور بیرجند برای تکمیل حسینیه روستا مشغول بکار هستند.

دانشجویانی که از عید دیدنی و مسافرت خود گذشتند تا این منطقه ای که حتی تلفن همراه هم به سختی و بر بلندی ها و بالای کوه آنتن می‌دهد، خدمتی کنند از نوع جهاد در راه خدا و سنگ بنای حسینیه روستا را بگذارند و این یادگاری باشد از فرزندان انقلاب برای مردم کویرنشین.

حسینیه روستای لخشک حالا به پوشش رسیده و دانشجویان در حال پوشش آن هستند، این گروه قرار است تا 15 فروردین در این روستا بمانند.

ابوالفضل سازنده یکی از اعضای گروه جهادی روستای لخشک با بیان اینکه دفعه هفتم است که به اردوی جهادی می آیم، گفت: چون این کارها برای رضای خدا است برکات زیادی را در زندگی شخصی و اجتماعی بنده و سایر دوستانی که اینجا حضور دارند دارد.

وی افزود: بسیاری از مردم تعطیلات عید به مسافرت می روند اما بنده به این اردوها و خدمت به محرومان علاقمند بودم و اینجا را به سفر ترجیح دادم.

 

لبخند مردم روستا؛ بهترین عیدی گروه!

روح الله حسنی دیگر جهادگر گروه و مسئول اردوهای جهادی دانشگاه پیام نور بیرجند هم با بیان اینکه امسال دانشگاه پیام نور بیرجند سه گروه جهادی داشته است، گفت: از این تعداد دو گروه برادر و یک گروه خواهر بودند که به مناطق محروم خوسف و نهبندان اعزام شدند.

وی با بیان اینکه برادران کارهای عمرانی و خواهران فرهنگی و آموزشی را در این چند روز بر عهده دارند، گفت: یک گروه برادران در روستای دهن رود کار ساخت امامزاده روستا بر عهده دارند و یک گروه در لخشک مشغول به تکمیل حسینیه هستند.

این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه آبرسانی، اشتغال و جاده مشکلات روستای لخشک است، اظهارداشت: اینجا با وجود اینکه روستا در میان معادن قرار گرفته است، اما مردم اشتغال ندارند و روستا هم امکانات ندارد.

حسنی مهاجرت به شهرها و خطر خالی از سکنه بودن را از آثار بیکاری در این روستا دانست و گفت: این روستا در حال حاضر آب آشامیدنی و شستشو ندارند و با تانکر آبرسانی می شود.

وی که شادی خود را در شاد کردن دیگران می بینید، گفت: دوست دارم با شاد بودن بقیه شاد باشم؛ همین که لبخند رضایت را روی لبان بقیه مردم می بینیم ما شاد می شویم و بهترین عیدی ما در ابتدای سال است.

این دانشجوی جهادگر با اشاره به اینکه گروه جهادی تنها کار عمرانی انجام نمی دهد؛ بلکه بخشی عمرانی و مابقی فرهنگی است، گفت: بچه های گروه جهادی همه بمب روحیه هستند و پتانسیل بالایی از انرژی و شادی و نشاط دارند.

بچه های گروه جهادی در این مدتی که با هم هستند، علاوه بر خودسازی و سازندگی که هدف اصلی گروه های جهادی است، زندگی گروهی را یاد می گیرند و مسئولیت پذیر تر میشوند.

 

حکایت اردویی که تلخی‌هایش هم شیرین است!

مصطفی بینا از دیگر جهادگران گروه که بیش از هفت دفعه سابقه حضور در گروه های جهادی را دارد، گفت: در اردوهای جهادی هم به ما و هم به مردم روستا خوش می گذرد، فضای حاکم بر اردو فضایی با نشاط و دوست داشتنی است.

وی با بیان اینکه اینجا صمیمت و رفاقت ها خیلی خوب است، گفت: اردوی جهادی در زندگی شخصی ما هم تاثیر زیادی دارد و خدا را شکر می کنیم که توفیق داد تا برای محرومان کار کنیم.

این جهادگر با بیان اینکه در حال حاضر خانواده ام به مسافرت رفتند؛ اما بنده اینجا را برای مسافرت انتخاب کردم، گفت: در اردوی جهادی شادی نشاط به معنی واقعی وجود دارد و حتی سختی ها و تلخی ها برای بچه ها طنز است.

بینا با بیان اینکه مشکلات و تلخی های اردوی جهادی هم برای بچه ها شیرین است و جنبه طنز دارد، گفت: یک دفعه در یکی از روستاها پای بنده آسیب دید و از بالای یک تپه خاک بزرگ سر خوردم و تا پایین تپه غلطیدم؛ با وجود اینکه سخت بود اما همه می خندیدیم و شاد بودیم.

اعضای گروه قرار است امسال روز طبیعت را به سبکی متفاوت از سالهای قبل و در همین روستا و در کنار مردمان خونگرم »لخشک» بگذارانند و از لحظه لحظه حضور در روستا برای خدمت به مردم استفاده کنند؛ خدمتی که در اذهان این مردم برای همیشه ماندگار خواهد شد.

 

اعزام 5 گروه جهادي به مناطق محروم در ايام نوروز

علی قاسمی مسئول بسیج دانشجویی خراسان جنوبی هم اعلام کرد‌ گفت: امسال در ایام تعطیلات نوروز تعداد 5 گروه جهادی دانشجویی به مناطق محروم شهرستان های خوسف و نهبندان اعزام شدند.

وی اظهارداشت: هدف عمده گروه‌های جهادی دانشجویی، خودسازی خود دانشجویان و محرومیت زدایی و خدماتی که به مردم روستاها انجام می گیرد، است.

مسئول بسیج دانشجویی خراسان جنوبی با بیان اینکه حلقه‌های صالحین در گروه‌های جهادی با حضور روحانیون انجام می‌گیرد، افزود: در این حلقه‌ها در زمینه های معرفتی، بصیرتی و سیاسی مباحثی مطرح می شود و دانشجویان با همدیگر تبادل نظر می کنند.

قاسمی بیان کرد: سال گذشته حدود 50 گروه جهادی دانشجویی با تعداد بیش از 600 دانشجو به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته خراسان جنوبی اعزام شدند.

وی گفت: در ایام تعطیلات نوروز سال قبل 4 گروه جهادی به مناطق محروم استان اعزام شدند./1325//102/خ

ارسال نظرات