۰۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۰
کد خبر: ۵۰۷۷۸۷
مدیر مؤسسه خانه خورشید مطرح کرد؛

آثار ماه رمضان و نشانه های روزه دار واقعی

حجت الاسلام وافی حفظ حالت دوری از گناه، اندوهگین بودن برای انجام برخی گناهان احتمالی در ماه رمضان و توبه خالص از شک و اضطراب را از نشانه های روزه دار واقعی برشمرد.
حجت الاسلام وافی

حجت الاسلام مرتضی وافی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به دعای 44 صحیفه سجادیه بیان داشت: بر اساس دعای 44 صحیفه سجادیه ماه مبارک رمضان مسیری به سمت هدایت و زمینه ساز احسان است؛ خداوند این ماه را در میان همه ماه ها و شب ها و روزهایش را در میان همه شب ها و روزها ممتاز کرد تا به واسطه آن بندگان به اهداف و قله های آرمانی و  شخصیتی خود دست پیدا کنند.

مدیر مؤسسه دینی خانه خورشید ادامه داد: امام سجاد(ع) در دعای 44 صحیفه سجادیه به ویژگی های ماه مبارک رمضان اشاره کرده و می گوید ماه رمضان ماه صیام است یعنی انسان به مقام خاص روزه داری می رسد چنانچه در رواتیی از معصوم آمده است خداوند در ماه رمضان سفره ای را پهن می کند که به غیر از روزه داران شخصی توان درک آن را ندارد به طور کلی باطن روزه و ورود در اسرار روزه یک هدف است.

وی ادامه داد: امام سجاد(ع) سر سپردگی، خضوع و خشوع در برابر خداوند، پاکیزگی و زلالی و صاف شدن دل از معصیت ها همچنین دوری از کم اراده بودن، کسالت و ترس های بی جهت  و جمیع رذایل را از دیگر اهداف ماه رمضان می داند؛ آخرین هدف از ماه رمضان و مهمترین هدف آن قیام است.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: قیام مهمترین هدف ماه مبارک رمضان است اما قیام دارای چه ویژگی هایی است که امام سجاد(ع) آن را به عنوان مهمترین هدف ماه رمضان معرفی می کند؟ چگونه آثار قیام پس از ماه رمضان در روح انسان آشکار می شود؟ زیرا ماه رمضان سکوی پرتاب و یک شروع سلوک در مداری جدید برای انسان است.

وی اضافه کرد: امام سجاد(ع) در دعای 45 صحیفه سجادیه که دعای وداع ماه مبارک رمضان است در زمینه مفهوم قیام و آثار آن توضیحاتی بیان کرده که اگر فردی بخواهد بداند ماه رمضان برای او موعود بوده است باید آن موارد را در خود بررسی کند.

حجت الاسلام وافی افزود: خداوند در ماه رمضان سفره برکات خود را می گستراند و انسان را از بدی ها و زشتی ها پاک می کند و حتی بسیاری از خطاهای ناگوار از انسان دفع و راه های زندگی بر روی آنها باز می شود و به نوعی زمینه های معرفت در انسان شکل می گیرد؛ امام سجاد(ع) برای انسانی که برای شروع ماه رمضان شوق زده و به جهت اتمام ماه رمضان اندوهگین می شود بیان می کند همان گونه که ما را از این ماه خارج می کنی گناهان را از ما دور ساز و همان گونه که این ماه گذر می کند تو از گناهان ما درگذر و بهره ای را که بهترین بندگانت از این ماه می برند را به ما عطا کن.

وی با اشاره به نشانه های روزه دار واقعی گفت: روزه دار واقعی پس از ماه رمضان باید نشانه هایی از جمله حفظ حالت دوری از گناه، اندوهگین بودن به جهت انجام دادن برخی گناهان احتمالی در ماه رمضان و توبه خالص از شک و اضطراب را در خود یافت کند؛ جریان تردید و شک مسأله مهمی است که دوری از آنها، از آثار روزه دار بیان شده است بنابر این اگر شخصی زمینه شک و شبهه دینی برای او وجود دارد باید برای برطرف کردن آن تلاش کند به ویژه در دوران امروزی که فتنه های فراوانی وجود دارد.

مدیر مؤسسه دینی خانه خورشید ثباتی قدم در دین مداری را از آثار ماه مبارک رمضان دانست و گفت: ثباتی قدم در دین مداری راهی است که انسان را تا ماه رمضان سال دیگر حفظ می کند؛ غالب روزه داران در ماه رمضان بیش از روزهای دیگر در محافل علمی شرکت می کنند و با افراد اهل علم ارتباط دارند بنابراین باید تلاش کنند که این انس و ارتباط را حفظ کنند همچنین برخی عبادات را همانند نماز اول وقت بیشتر انجام می دهند که باید مراقبت کنند این روحیه را از دست ندهند./1324/ت۳۰۲/ی

 

ارسال نظرات