سیره امیر مومنان بالاترین درجه سبک زندگی ایمانی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد رضایی تهرانی، استاد حوزه علمیه خراسان، امشب در رواق امام خمینی حرم مطهر رضوی با بیان این که انسانها بر حسب درجه ایمان خود سبک زندگی ایمانی متفاوتی نیز دارند گفت: درجات متفاوتی از ایمان در رفتار هر فرد تجلی پیدا می کند.
وی ادامه داد: اینطور نیست که همه انسانهای مدعی ایمان در حد و اندازه واحدی باشند؛ لذا برای شناخت سبک زندگی از چشم انداز امیر مومنان(ع) در نهج البلاغه هم می توان سطوح مختلف را بررسی و دریافت کرد که بالاترین سطح ترازنامه وجود امیر مومنان(ع) است.
استاد حوزه علمیه خراسان با بیان این که باید در همه محورهای زندگی به دنبال برترین ها بوده و حداکثری بیاندیشیم، تصریح کرد: در مسیر دستیابی به سعادت الهی باید حداکثری اندیشید و طلب کرد؛ امیر مومنان(ع) نیز در پایان دعای کمیل به ما آموخته اند که خداوندا به من بهره بالاترین بندگانت را عطا کن.
حجت الاسلام رضایی تهرانی با بیان این که انسان ها در مسیر سعادت و کمال الهی باید به دنبال عالی ترین درجه باشند و تلاش کنند تا به نقاط متعالی برسند، بیان کرد: جایگاه متعالی در سبک زندگی ایمانی، سیره امیر مومنان(ع) است.
وی با بیان این که تراز شخصیت های عادی برایمان ملاک نیست بلکه باید آن فاکتور ها، معیارها و ملاک هایی که حضرت علی(ع) در طراحی زندگی و شخصیت خودشان بیان می کنند بالاترین مطلوب ما باشد، افزود: در پایان خطبه 192 نهج البلاغه اشاره به شاخصه های سبک زندگی حضرت شده است؛ بشریت باید تلاش کنند تا در زمره آنانی باشند که در مسیر الهی و سعادت اندیشیده و رفتار می کنند.
حجت الاسلام رضایی تهرانی خدامداری توام با ثبات قدم و حضور همیشه، همه جا و در همه احوال و شرائط در محضر معبود همراه با رفتار بر مبنای ادب الهی را بالاترین امتیاز های سبک زندگی امیر مومنان(ع) عنوان کرد و گفت: بسیاری از انسان های امروزی از این امتیازات و شاخصه های نیک بی بهره و محروم هستند.
وی با بیان این که عده ای در سبک زندگی ادعا دارند و تلاش می کنند اما درجه تلاش و کوشش آنان سقفی دارد و در تهدید، طمع ورزی، سختی و تلخی های زندگی و پیروزی و شکست ظرفیت و خدامداریشان اندازه و درجه دارد، بیان کرد: عده ای در برابر مال حرام ایستادگی و مقاومت می کنند تا زمانی که سقف آن مشخص است اما اگر رقم هایی بالاتر پیشنهاد شد و مادیات در نظرشان جلوه کرد می شکنند و ظرفیت خدامداریشان محدود است.
استاد حوزه علمیه خراسان با بیان این که این افراد ایمان سست و ضعیفی دارند و زندگیشان خدایی و الهی رقم نخورده که بنا به بیان قرآن اینان خدا و دین را در حاشیه زندگی دارند، اظهار کرد: برخی ها خداوند را در حاشیه می پرستند و نشانه آن همین است که خداوند می گوید اگر خیر و خوبی به او برسد سرمست است و اگر ذره ای سختی پیش بیاید رو می گرداند و راه خداوند متعال را رها می کند چراکه خداوند در متن زندگی اش وارد نیست.
حجت الاسلام رضایی تهرانی ادامه داد: عمل کنید اما بدانید خداوند، پیامبر(ص) و آنانی که در اوج ایمان هستند می بینند که اگر این باور در انسان پیدا شد، اعمال و رفتار او در حیات بشری رنگ و بوی دیگری گرفته اما اگر انسان خدا را در متن زندگی وارد کند رفتارش در هیچ کجای زندگی تفاوتی نمی کند.
وی با بیان این که امیر مومنان در نهج البلاغه اینطور فرمودند که من خدامدار، با ثبات قدم و در همه احوال و اوقات با خدا هستم، یادآور شد: اگر بخواهیم سبک زندگیمان الهی باشد باید همیشه و همه جا نماد اصلی سبک زندگی ما خداوند باشد تا هر کس موضع گیری و کسب و کار ما را می بیند جلوه ای از خداوند را ببیند./864/پ۲۰۲/ج۱