۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۴
کد خبر: ۵۰۸۹۲۰
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مبلغی مطرح کرد؛

ضرورت شکل گیری نهضت حقوقی و اخلاقی در زمینه سبک زندگی اسلامی

نماینده مردم استان لرستان در مجلس خبرگان رهبری بر ضرورت شکل گیری نهضت حقوقی و اخلاقی در زمینه سبک زندگی اسلامی تأکید کرد و گفت: مطالعات دینی در مورد سبک زندگی باید از ژرفنای بالایی برخوردار باشد.
مبلغی

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد مبلغی بابیان اینکه قوانین ناظر به سبک زندگی در جامعه تدوین‌نشده است، گفت: باید یک نهضت حقوقی و اخلاقی با همکاری حوزویان، دانشگاهیان و متخصصان درزمینه سبک زندگی اسلامی در جامعه شکل بگیرد.

نماینده مردم استان لرستان در مجلس خبرگان رهبری در جمع برخی از استادان دانشگاه‌های لرستان با افزود: انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب توجه خاص و ویژه‌ای را نسبت به سبک زندگی اسلامی معطوف داشته و مؤسساتی نیز در کشور در این زمینه فعال هستند.

وی ادامه داد: برای بنا کردن سبک زندگی باید متخصصان، عالمان دینی و اندیشمندان علوم اجتماعی تحقیق کنند که برای تحقق بخشیدن به سبک زندگی و نهادینه کردن صدق در زندگی، چه قوانین، رفتارها، سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و اقتصادی را باید در پیش بگیرند.

نماینده مردم استان لرستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: باید بدانیم سبک زندگی مقوله سخت و پیچیده‌ای است که برای تحقق آن، باید تخصص‌های متنوعی به کار گرفته شود و در آن نباید جای ابزارها و صفت‌های اصیل عوض شود بلکه هرکدام باید در جایگاه خود باشد.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مبلغی گفت: برای تعریف سبک زندگی از نگاه اسلام، باید ابتدا تعریفی از سبک داشته باشیم و بعدازآن، اصول و مبانی خاصی را برای آن در نظر بگیریم تا تعریف و کوشش ما در یک چارچوب غیرعلمی قرار نگیرد.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس اظهار داشت: ورود به سبک زندگی از پیچیده‌ترین مقوله‌های اجتماعی است که به تخصص‌های زیادی نیاز دارد و با یک تخصص نمی‌توان سبک زندگی اسلامی را تعریف، ارائه و در جامعه مستقر ساخت.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مبلغی بابیان اینکه سبک زندگی ریشه در مبانی دینی دارد، گفت: سبک زندگی نیاز جدی به تخصص‌های علمی ناظر به جامعه دارد و ما نیز باید به محیط و زمانی که قرار است سبک را در آن قرار دهیم آگاهی کافی داشته باشیم.

استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: سبک زندگی، صرفاً یک مطالعه‌ای نیست که در کتابخانه‌ها یک ذهنیت و نگاه‌های انتزاعی را در مورد آن ترتیب دهیم بلکه یک روش اساسی برای زندگی کردن است که بر پایه دیدگاه‌های اساسی نسبت به نوع، اهداف و دامنه زندگی، ارتباط زندگی باخدا، دین، انسان و با نگاه به اصول تکاملی حاکم بر روند طبیعت، جهان و ناظر به جامعه و پیچیدگی‌های اجتماعی، شکل می‌گیرد.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مبلغی بابیان اینکه سبک زندگی مربوط به‌کل جامعه است، گفت: باید تمام جامعه با همه اقشار و طبقاتی که ازنظر فکری و صنفی در آن وجود دارد با نگاه به آینده، داشتن ریشه‌های فکری، مبانی دینی و به کار گیری علوم و تخصص‌های مختلف در سبک زندگی موردتوجه قرار گیرد.

وی افزود: سبک زندگی به‌عنوان پیچیده‌ترین مقوله‌های اجتماعی، تعریف و ترسیم آن نیازمند مطالعات اساسی کتابخانه‌ای، میدانی و به‌کارگیری تخصص‌های متنوع و آگاهی کامل نسبت به دین است

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: اگر این تمهیدات علمی، دینی و عملی را در یک مرحله پیشینی به انجام برسانیم می‌توانیم سبک زندگی را تعریف کنیم ولی نباید با سرعت برای سبک زندگی نسخه‌پیچی کنیم.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مبلغی اظهار داشت: باید از نگاه تک‌بعدی، غیرتخصصی و ناظر به یک بخش از جامعه و بی‌توجه به بخش دیگری از جامعه نسبت به سبک زندگی پرهیز شود.

نماینده مردم استان لرستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: سبک زندگی یک فراخوان است جایگاه همه باید درروش سبک زندگی دیده شود، مطالعات دینی باید از عمق و ژرفنای بالایی برخوردار باشد تا ما بتوانیم سبک زندگی مبتنی بر دین را بنا کنیم و در این زمینه اگر ده‌ها نشست تخصصی و اساسی گرفته شود خدمت بزرگی به کشور، نظام و انقلاب است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مبلغی با تقسیم مؤلفه‌های سبک زندگی به سه دسته گفت: مؤلفه‌های لازم و ضروری به‌صورت دائم، مؤلفه‌های آرمانی، اوصاف و مؤلفه‌های ابزاری و سازوکاری از مؤلفه‌های مهم سبک زندگی هستند.

وی ادامه داد: یکی از اوصافی که در قرآن کریم برای جامعه آمده و در سبک زندگی نیز باید موردتوجه باشد کلمه الصابرین است، جامعه باید جامعه صابری باشد و درون سبک زندگی نیز باید صبر تعبیه شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مبلغی بابیان اینکه صبر یک ابزار است و هدف نیست، گفت: صبر یعنی اینکه در مسیر تکامل، ترقی و تعالی موانع و سنگلاخ‌هایی وجود دارد که با صبر می‌توان در برابر این مشکلات مقاومت و عبور کرد.

وی ادامه داد: باید بین اوصاف در سبک زندگی تفاوت قائل شویم. مثلاً وصف ایمان، آرمانی است نه وصف همیشگی و فراهم. معیار همیشه باطن است نه ظاهر، در سبک زندگی باید فهرستی از وصف‌های آرمانی را ارائه و به آن‌ها جایگاهی را بدهیم که جامعه، اقتصاد، امکانات، تلاش، علم و دانشگاه ما به سمت تمهید، زمینه‌سازی و بسترسازی به‌صورت تدریجی به‌پیش برود تا اوصاف آرمانی ایجاد شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مبلغی بابیان اینکه برای اوصاف آرمانی باید سیاست‌گذاری کرد، گفت: سبک زندگی باید در درون خود نسبت به اوصاف عمرانی و سایر امور سیاست‌گذاری داشته باشد.

وی به‌ عنوان نمونه خاطرنشان کرد: صدق از وصف‌هایی است که از ابتدا باید در سبک زندگی ایجاد شود، همه باید به سمت اخلاق و صدق پیش روند تا جامعه شکل بگیرد و به صدق ظهور و تجلی اجتماعی بدهیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مبلغی ادامه داد: صدق اجتماعی یک وصف و کلام پایه‌ای، اساسی و قابل تجلی پیدا کردن در بدنه و روابط اجتماعی است، وقتی قرآن می‌فرماید «کونوا مع الصادقین»، به این معناست که در جامعه گروهی به نم صادقین هستند و شما بروید با آن‌ها باشید و حرکت صدق در جامعه را تقویت و آن را تبدیل به یک جریان کنید و به آن سیطره ببخشید.

نماینده مردم استان لرستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: وقتی اسلام می‌فرماید «يَوْمُ يَنْفَعُ الصَّادِقِينَ صِدْقُهُمْ» معلوم می‌شود روز قیامت صفت اصلی، اساسی و فراگیر، صدق است و صدق صادقین در قیامت به آن‌ها سود می‌بخشد.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مبلعی گفت: برای بنا کردن سبک زندگی، باید متخصصان، عالمان دینی و علوم اجتماعی و اقتصادی، برای تحقق بخشیدن به صدق و نهادینه کردن آنچه قوانینی را باید بگذرانند و چه رفتارهایی را باید در پیش بگیرند و یا چه سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و اقتصادی باید ایجاد شود تا صدق را در جامعه به پا کنند.

وی ادامه داد: ما باید به بخشی ازآنچه در اسلام به‌عنوان اوصاف آمده را به‌عنوان ابزار نگاه کنیم، این را از جایگاه ابزار به جایگاه صفت‌های همیشه حاضر و فعال ارتقا ندهیم.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مبلغی گفت: بخشی از اوصاف نیز آرمانی است و نباید جامعه را روی آن بنا کنیم و گرنه به‌جایی نمی‌رسیم، برخی اوصاف، اولیه و بسترسازی است که نبود آن به معنای متلاشی شدن جامعه است و صدق به‌عنوان مادر صفات، نقطه پمپاژ کننده اساسی و عمومی اخلاق، است.

وی ادامه داد: ما درزمینه نظریه‌پردازی و تئوری پردازی پیرامون سبک زندگی خوب کار نکردیم.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مبلغی در پاسخ به سؤالی در مورد داعش گفت: داعش به‌عنوان یک پدیده جدید باید ازنظر چگونگی ظهور و بروز مورد مطالعات جامعه‌شناسی و روانشناسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: هیچ قومی به‌اندازه داعش آگاه به فضای مجازی و استفاده‌کننده از آن نبوده است.

وی با اشاره به چگونگی شکل‌گیری نیز گفت: جهان اسلام زمانی در یک وضعیت انفعالی قرارگرفته است و از سویی دوره‌ای به نام خلافت داشتند که این دوره، امپراتوری و قدرت بوده ولی بعد از مدتی تکه‌پاره شد./837/۱۰۱/ب2

ارسال نظرات