۲۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۶
کد خبر: ۵۱۰۳۸۲
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان فارس:

نگاه فعالان فرهنگی در ترویج حجاب تربیتی باشد

معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان فارس گفت: نگاه مسئولان، متولیان و فعالان فرهنگی به امر ترویج حجاب در جامعه یک نگاه تربیتی باشد، نه صرفاً آموزشی.
سیده رقیه علوی

به گزارش خبرگزاری رسا از شیراز، سیده رقیه علوی معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان فارس گفت: نگاه مسئولان، متولیان و فعالان فرهنگی به امر ترویج حجاب در جامعه یک نگاه تربیتی باشد، نه صرفاً آموزشی، پرداختن به این موضوع مهم نیز، صرف یک هفته و یک بازه زمانی خاص نباشد و ضمن توجه به نتیجه بخش بودن کار در درازمدت، برنامه‌ها در طول سال نیز استمرار داشته باشد.

وی حجاب را یک ضرورت دینی، دانست و افزود: از آن‌جا که تأمین امنیت و آرامش در جامعه و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از مهم‌ترین کارکردهای حجاب است، لذا از دیرباز مرکز توجه دشمنان و بدخواهان جامعه اسلامی بوده است؛ چرا که آن‌ها خوب می‌دانند با ترویج بی‌حجابی و حیازدایی چه‌قدر کار برای سلطه بر جوامع مسلمان و دستیابی به اهداف استعماری خود تسهیل می‌شود.

علوی بهترین راه ترویج حجاب در جامعه را رواج سبک زندگی دینی مبتنی بر اصل حیا و عفاف دانست و اظهار داشت: باید مؤلفه‌های اصلی سبک زندگی دینی برای مردم تبیین شود و در یک مقایسه علمی، مفاسد زندگی به سبک غیر مؤمنانه غربی و نتایج مثبت زندگی مؤمنانه مبتنی بر اصول توحیدی برای مردم به ویژه جوانان تبیین شود.

معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان فارس با تأکید بر اکتفا نکردن صرف به مسائل ظاهری و اقدامات زودبازده در زمینه ترویج حجاب، خاطرنشان کرد: برای ترویج حجاب باید به تمام عوامل اعتقادی، اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نیز نفوذ هجمه‌های ضدفرهنگی دشمن، توجه تام و تمام داشت و برای هریک از این جنبه‌های تأثیرگذار، برنامه‌ای متناسب ارائه نمود.

وی با اشاره به استفاده از نظرات کارشناسان عرصه‌های گوناگون علمی در خصوص وجوب داشتن حجاب، ابراز داشت: حجاب نمود ظاهری عفاف درونی است که با یک تربیت صحیح دینی به تدریج در افراد شکل می گیرد.

معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان فارس با اشاره به شروع سن تربیت عفیفانه از دوران کودکی، گفت: رفتارهای پدر و مادر در برابر کودک، هدایا و عروسک‌هایی که برای فرزند خریداری شده و قاعده‌سازی می‌کند؛ رفتارهایی که برای او به عنوان رفتارهای ارزشی به نمایش گذاشته می‌شود؛ عواملی هستند که از سوی بچه‌ها دریافت می‌شود و اثر تربیتی دارد.

علوی با تأکید بر نقش والدین در ارزش‌گذاری بر فرهنگ حجاب، ابراز داشت: اگر لباس یا پوششی با فرهنگ غربی برای کودک انتخاب شود، فرزند همان را برای خود ارزش‌گذاری می‌کند و اگر این طور به نمایش گذاشته شود که ارزش، به داشتن حجاب است، او هم حجاب را ارزش‌گذاری می‌کند. علاوه بر محیط خانواده، در مدارس نیز این تربیت تولید می شود.

معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان فارس با اشاره به این‌که نگاه مسئولان، متولیان و فعالان فرهنگی به امر ترویج حجاب در جامعه یک نگاه تربیتی باشد، نه صرفاً آموزشی، بیان داشت: پرداختن به این موضوع مهم، صرف یک هفته و یک بازه زمانی خاص نباشد، بلکه می‌بایست ضمن این‌که به نتیجه بخش بودن کار در درازمدت توجه می‌شود، برنامه‌ها در طول سال نیز استمرار داشته باشد.

وی با تأکید بر رصد، کنترل و اصلاح مراجع فکری و فرهنگی متربیان، یادآور شد: معرفی حجاب باید در الگوهای شخصیتی برتر، نه فقط در پوشش، بلکه در تمام فضایل اخلاقی و اجتماعی، با یک برخورد عاطفی و از سر مهر و محبت صورت گیرد./825/د۱۰۱/س

ارسال نظرات