خودبرتربینی و خودشگفتی از آفات مدیریت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام اصغر قدیمی، دبیر مجمع علمای خراسان شمالی، امروز در جمع شماری از مسؤولان استان، اظهار کرد: یکی از آفتهای مدیریت و مسؤولیت خودبرتربینی و تفاخر است؛ ازاینرو همه مسؤولان باید مراقب این آفت باشند.
وی افزود: در برخی از روایات از این حالت منفی و خصلت ناپسند به «شکرالقدرة»؛ یعنی مستی قدرت یاد شده است بهگونهای که حتی امکان دارد مستی قدرت از مستی شراب زیانبارتر باشد.
حجتالاسلام قدیمی ادامه داد: قرآن از قدرتمندان و ثروتمندان فاسد و مفسد اینگونه گزارش میدهد: «الَّذِینَ طَغَوْا فِی الْبِلَادِ، فَأَکثَرُوا فیها الْفَسَادَ، فَصَبَّ عَلَیهِمْ رَبُّک سَوْطَ عَذَابٍ، إِنَّ رَبَّک لَبِالْمِرْصَادِ»؛ همان کسانی که در شهرها طغیان کردند و فساد فراوان در آنها به بار آوردند به همین سبب پروردگارت تازیانه عذاب را بر آنان نواخت، به یقین پروردگار تو در کمینگاه ستمگران است.
وی با بیان اینکه خودشگفتی و عُجب یکی دیگر از آفات مسؤولان است، خاطرنشان کرد: خودشگفتی و عُجب یکی از صفات منفی در انسان است که ممکن است او را گرفتار پیامدهای ناگوار کند.
حجتالاسلام قدیمی افزود: امام علی (ع) در این زمینه میفرماید: «آفَةُ اللُّبِّ العُجبُ» و تأکید میکند که آفت خردمندی، خودپسندی است.
وی تصریح کرد: آنچه از انسان خردمند پسندیده نیست، خودپسندی و خودشگفتی است. اگر از او خدمتی صادر شد و کاری انجام داد، بهگونهای تورّم کند که خود و کار خود را ببیند، این صفت زاینده خصلتهای ناپسند دیگر نیز خواهد شد.
حجتالاسلام قدیمی افزود: امام علی (ع) به مالک اشتر به عنوان یک مدیر ارشد در حوزه حکومتش میفرماید: «وإیاک و الإعْجابَ بِنَفسِک، والثِّقَةَ بما یعجِبُک مِنها، وحُبَّ الإطراءِ؛ فإنّ ذلک مِن أو ثَقِفُرَصِ الشَّیطانِ فی نَفسِهِ لِیمحَقَ ما یکونُ مِن إحسانِ المُحسِنینَ».
دبیر مجمع علمای استان خراسان شمالی گفت: این امام همام تأکید میکند مبادا هرگز دچار خودپسندی شوی، به خوبیهای خود اطمینان کنی و ستایش را دوست داشته باشی که اینها همه از بهترین فرصتهای شیطان برای هجوم آوردن به تو بوده و کردار نیک نیکوکاران را نابود میکند./9314/پ۲۰۲/ب۱