رسالت اصلی حوزویان تبیین و تعمیق زیرساختهای دین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام محمد افلاکیان، استاد حوزه علمیه مشهد، امروز در دوره تداوم آموزش در جمع دبیران امر به معروف و نهی از منکر مدارس علمیه استان که ویژه بانوان برگزار شد، با تأکید بر نقش حوزویان بر شناساندن زیرساختهای بنای دین، اظهار داشت: باید تبیین، تعمیق و شناساندن زیرساختهای بنای دین در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: اگر زیرساختهای دین برای جوانان و نوجوانان بهویژه دانشجویان بهدرستی تبیین و نهادینه شود آنها با کوچکترین تلنگری که در زندگی روزمره رخ میدهد دچار شک و شبهه در دین نشده و کل دین را زیر سؤال نمیبرند.
حجتالاسلام افلاکیان اضافه کرد: گاهی شاهد هستیم که برخی از دانشجویان در دانشگاهها که در مقطع دبیرستان با حجاب کامل چادر بودند، با ورود به دانشگاه چادر را کنار میگذارند که مایه تأسف بوده و نشاندهنده این است که فلسفه حجاب چادر و زیرساختهای دین برای آن فرد تبیین نشده است.
وی معرفت و آگاهی را زیرساختهای بنای دین دانست و ادامه داد: خودشناسی و معرفت از افضل معارف است که سبب خداشناسی شده و با بیداری و هوشیاری انسان نقش مؤثری در کاهش شبهات و انحرافات دینی ایفا میکنند.
حجتالاسلام افلاکیان با اشاره به رسالت طلاب و روحانیان در شناساندن زیرساختهای بنای دین، تصریح کرد: حوزویان بهویژه طلاب و روحانیان میتوانند از فرصت منابر برای تبیین و شناساندن زیربنای کامل دین که همان شناخت و آگاهی است، استفاده کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: حوزویان باید به سؤالات و شبهات جوانان با بصیرت پاسخ داده و در این راه هیچوقت خود را دانای کل فرض نکنند.
این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: روحانیان باید با علم کامل به دین و آموزههای دینی و همچنین مسائل روز جامعه پاسخگوی سؤالات و شبهات مطرح شده باشند و در معرفی دین و زیرساختهای آن از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.
حجتالاسلام افلاکیان اظهار داشت: ما اگر نتوانیم به سؤالات مطرح شده در راستای دین و دینشناسی بهدرستی پاسخ دهیم نباید انتظار جامعه دینی و شناخت صحیح از دین را از عامه مردم داشته باشیم.
وی افزود: تداوم و آموزش دین و آموزههای دینی بر عهده حوزویان است و مردم هم از حوزویان بهویژه طلاب و روحانیانی که ارتباط رودررویی با مردم دارند انتظار شناخت کامل دین و پاسخ درست شبهات را دارند.
حجتالاسلام افلاکیان اظهار کرد: چگونه ممکن است وقتی طلبهای سواد حوزوی ندارد بتواند مردم را قانع کرده و نیاز به دانستن و دینشناسی آنها را رفع کند.
استاد و محقق حوزوی تصریح کرد: حوزویان باید از تمام توان و امکانات خود برای تبلیغ، ترویج و نهادینهسازی دین و آموزههای دینی استفاده کنند تا باور و اعتقاد در ذهن مردم بهویژه جوانان ریشهدار شود./9314/پ202/ب1