انسان در بهشت به ثبات میرسد نه سکون
![حضرت آیت الله جوادی آملی](/Original/1396/01/29/IMG18120016.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، حضرت آيتالله عبدالله جوادي آملي امروز در درس تفسير خود كه در مسجد اعظم برگزار شد، در ادامه تفسير سوره مباركه الرحمن گفت: ما هرچه داریم نسبت به دیگری مالک هستیم، اما نسبت به خداوند ما مالک چیزی نیستیم، خداوند مالی که خود مالک آن است را از ما میخرد و این نشانه احسان خداوند است، درواقع ما به خداوند احسانی نکردهایم، چون همه چیز از آن خداوند است.
وی با اشاره به اینکه لقای ائمه (ع) و ملاقات با ایشان جزو نعمتهای مادی و جسمانی بهشت نیست، خاطرنشان کرد: در روایات هست که اگر مؤمن همه اهل دنیا را به خانه خود در بهشت دعوت کند، هنوز جا دارد، این به دلیل این است که عدل و احسان وسعت و سعه میآورد اما در جهنم با اینکه بسیار وسیع است، جای جهنمی ها تنگ است و از تنگی جا در عذاب هستند.
مفسر برجسته قرآن کریم ابراز کرد: میدان مسابقه در فضیلت آسمانها و زمین است، اگر همه بخواهند مظاهر اسمای الهی شوند، عالم و متقی شوند هیچ مانعی و مزاحمی نیست اما در میدان گناه دو نفر هم که باشند با یکدیگر اختلاف دارند و عرصه را بر هم تنگ میکنند.
وی با تأکید بر اینکه هیچ جا نام زنهای بهشت را نمیبرند، بلکه اوصافشان را ذکر میکند، بیان کرد: قرآن نمیفرماید این زنان بهشتی چه کسانی هستند و گوهرشان چیست؟ اینها را قرآن ذکر نمیکند.
حضرت آیتالله جوادی آملی اظهار کرد: انسان در دنیا که لباس میپوشد برای احترام و برای این است که در جامعه خود را نشان دهد و آبرویش محفوظ باشد، دیگر برای آستر لباس بها قائل نیست، اما در بهشت چون برای نشان دادن نیست و برای تکریم فرد مؤمن است، ظاهر و باطن لباس یکی است، چنانچه آن فرد در دنیا هم ظاهر و باطنش یکی بود، در بهشت ظاهر و باطنش یکی است.
وی با اشاره به اینکه در بهشت جای تنپروری و خستگی نیست، ادامه داد: لغو و گناه در بهشت وجود ندارد، انسان در بهشت به ثبات میرسد و نه سکون، اگر ساکن باشد بعد از مدتی خسته میشود، اما اگر ثابت باشد دیگر خستگی در کار نخواهد بود، اگر انسان تصور کند که ثابت است و نه ساکن، ادراک بهشت برای او آسان میشود، این بهشت تا ابدیت ادامه مییابد و یک هزار سال و چند هزار میلیارد سال نیست، اینکه برخی فرشتگان را گفتهاند که سالها درحال رکوع یا سجدهاند، آنان به ثبات رسیدهاند و دیگر خستگی معنا ندارد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم گفت: بد به حال انسانی که به دنبال مال و مقام پست دنیا برود و نعمتهای بهشتی را فروگذارد، هرگز در بهشت دفع و خستگی و رنج نیست، عدهای هم به کمالات علمی میرسند و کمالات عملی در بهشت مقدور نیست، چون دیگر آنجا شرع وجود ندارد، اما کمالات علمی را انسان ممکن است بیابد./914/پ۲۰۲/ق