مومن هميشه به ياد مرگ و قيامت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، يكشنبه شب در مسجد امام خميني(ره) در تفسير آيه 81 سوره توبه، گفت: در آيات قبلي سوره توبه برخي از منافقان به بهانه هاي مختلف از شركت در جنگ امتناع كردند و بعد از جنگ، ‹‹فَرِحَ الْمُخَلَّفُونَ بِمَقْعَدِهِمْ خِلَافَ رَسُولِ اللَّه››ِاز اينكه با دستور پيامبر مخالفت كردند خوشحال بودند.
وي افزود: انسان برخي اوقات از اشتباه خود پشيمان مي شود اما برخي اوقات نيز اشتباه ميكند اما نه تنها پشيمان نمي شود بلكه خوشحال نيز هست، ‹‹وَكَرِهُوا أَنْ يُجَاهِدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ›› اين افراد از اينكه با جان و مال خود در راه خدا جهاد كنند اكراه داشتند و حاضر نبودن جان و مال خود را در راه اسلام به خطر بيندازند.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: خداوند در ادامه اين آيه ادامه مي فرمايد، ‹‹وَقَالُوا لَا تَنْفِرُوا فِي الْحَرِّ›› آنها نه تنها خودشان در جنگ شركت نمي كردند بلكه ديگران نيز اگر قصد داشتند در جنگ كنند به بهانه هاي سرزنش مي كردند.
وي افزود: امروز نيز اين افراد وجود دارند و به بهانه اينكه هوا گرم است در راهپيمايي روز قدس شركت نمي كنند و اگر ديگران هم قصد حضور در راهپيمايي روز قدس را داشته باشند را سرزنش مي كنند و خداوند نيز در پاسخ به آنها مي فرمايد، ‹‹قُلْ نَارُ جَهَنَّمَ أَشَدُّ حَرًّا›› اگر به دليل گرما در جنگ شركت نمي كنيد آتش جهنم خيلي گرم تر است، ‹‹لَوْ كَانُوا يَفْقَهُونَ›› البته اگر اين موضوع را متوجه شوند.
دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: خداوند در آيه 82 سوره توبه مي فرمايد، ‹‹فَلْيَضْحَکُوا قَليلاً وَ لْيَبْکُوا کَثيراً›› آنهايي كه چنين تفكري دارند بهتر اين است كه بيشتر گريه كنند و كمتر بخندند و گريه بيشتر از عاقبت و سرانجامي كه در انتظار آنها است، ‹‹جَزاءً بِما کانُوا يَکْسِبُونَ›› گريه بيشتر آنها به دليل كارهايي باشد كه انجام داده اند.
حجت الاسلام شاه فضل ابراز کرد: خداوند در آيه 83 سوره توبه به پيامبراكرم(ص) مي فرمايد، ‹‹فَإِنْ رَجَعَکَ اللَّهُ إِلي طائِفَةٍ مِنْهُمْ›› زمان بازگشت از جنگ منافقاني كه در جنگ شركت نكرده اند شما را مسخره ميكنند و مي گويند، ‹‹ فَاسْتَأْذَنُوکَ لِلْخُرُوجِ›› در جنگ بعدي به ما هم اطلاع بدهيد تا درجنگ شركت كنيم و موضوع مصداق كساني هستند كه امروز مي گويند ما توفيق حضور در دفاع مقدس را نداشتيم اما در جنگ بعدي شركت خواهيم كرد.
وي افزود: خداوند به پيامبرمي فرمايد اگر منافقين اعلام كردند در جنگ بعدي مي خواهيم شركت كنيم بگو، ‹‹ فَقُلْ لَنْ تَخْرُجُوا مَعِيَ أَبَداً›› ابدا شما اجازه نداريد در جنگ شركت كنيد، ‹‹ وَ لَنْ تُقاتِلُوا مَعِيَ عَدُوًّا›› در هيچ جنگي اجازه نداريد در كنار من باشيد چرا كه، ‹‹إِنَّکُمْ رَضيتُمْ بِالْقُعُودِ أَوَّلَ مَرَّةٍ›› در مرتبه نخست راضي به شركت در جنگ نشديد و امروز نيز ‹‹ فَاقْعُدُوا مَعَ الْخالِفينَ›› با كساني باشيد كه قبلا با يكديگر بوديد.
دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: منافقين از مخالفت با پيامبر و حضور نداشتن درجنگ خوشحال بودند بنابراين چنانچه در مرتبه دوم اجازه حضور در جنگ را خواستند اين درخواست با خوشحالي آنها براي عدم حضورشان در جنگ در تضاد است.
حجت الاسلام شاه فضل اظهار کرد: باطن و ظاهر منافقين در تضاد با يكديگر است و اگر خداوند به پيامبر مي فرمايد چنانچه منافقين براي دومين مرتبه خواستار حضور در جنگ شدند اجازه ندهيد به اين دليل است كه آنها قصد حضور در جنگ را ندارند.
وي افزود: خداوند و پيامبر برخي اوقات با منافقين همراهي مي كنند اما اين همراهي تا مرحله مشخصي است و بعد از آن ادامه ندارد، بنابراين برخي اوقات انسان براي انجام كاري پذيرفته مي شود اما اگر همان شيوه و روش قبلي خود را داشته باشد از آن مرحله به بعد زمان مقابله با آنها است.
دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: اگر خداوند دستور شرعي داده است و اين دستورات شرعي مانند همه قوانين سختي و مشكلاتي دارد اما مشكلات عدم انجام قانون به مراتب از انجام قانون بيشتر است.
وي افزود: اگر مسلمان از دادن ماليات و زكات خودداري كنند جامعه آسيب خواهد ديد و كارها روي زمين معطل خواهد ماند و اين در حالي است كه مردم در كشورهاي پيشرفته دنيا ماليات هاي سنگيني را پرداخت ميكنند اما برخي از مسلمان از دادن خمس و زكات مال خود خودداري مي كنند.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: خداوند مي فرمايد، افرادي كه از دادن زكات و حضور در جهاد خودداري مي كنند اگر انسان از ترس فقر باشد آنها را فقيرتر مي كنم و اگر از ترس دشمن در جنگ شركت نكند او را گرفتار مي كنم و اگر از ترس گرماي تابستان از حضور در راهپيمايي روزخودداري كند آتش جهنم از گرماي تابستان بيشتر است.
وي افزود: اگر هزينه هاي رعايت دين را محاسبه مي كنيم بايد هزينه هاي عدم رعايت دين را نيز محاسبه كنيم، بنابراين اگر هزينه روزه گرفتن در تابستان را كه تشنگي و گرسنگي است نپردازيم بايد هزينه هاي روزه نگرفتن را در قيامت كه سنگيم تر است پرداخت كرد.
دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: امروز ايران صراحتا به عراق و سوريه كمك مي كند اما برخي معترض كمك ايران به سوريه و عراق هستند و اين درحالي است كه اگر ما به آنها كمك نكنيم احتمال اينكه دشمن وارد خاك ايران شود زياد است و در چنين شرايطي بايد به عراق و سوريه در مبارزه با تروريست كمك كرد.
حجت الاسلام شاه فضل ابراز کرد: نبايد تنها به گرسنگي و تشنگي ماه رمضان توجه كرد بلكه به خوبي هاي ماه رمضان نيز توجه داشت كه پيامبر اكرم(ص) مي فرمايد، يكي از خوبي هاي ماه رمضان اين است كه با گرسنگي و تشنگي ماه رمضان به ياد گرسنگي و تشنگي قيامت باشيد.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: انسان نسبت به مرگ و قيامت و عذاب قيامت خيلي بي خيال است و چشم و گوش و زبان خود را كنترل نمي كند و اين امر بيانگر اين است از ياد مرگ و قيامت غافل هستيم در حاليكه انسان مومن هميشه قيامت را در ذهن خود دارد./1307/پ203/ب1