نگاه فرهنگی سبب گسترش وقف می شود
به گزارش خبرگزاری، حجت الاسلام والمسلمین لطف الله دژکام در جریان دیدار مدیر کل اوقاف فارس با بیان اینکه اگر نگاه ما به وقف صرفاً بعد مالی آن باشد پس از مدتی میبینیم به اهدافی که دین داشته نرسیدهایم اظهار داشت: نگاه عبادی و فرهنگی به وقف سبب گسترش آن میشود.
حجت الاسلام والمسلمین دژکام گفت: تفاوتهای بسیار زیادی وقف در زمان کنونی با وقف در سالهای اوایل انقلاب دارد که حرکت هایی که در زمینه احیای موقوفات در کشورمان در سالهای پس از انقلاب آغاز شده قابل توجه و قابل تقدیر است و در این زمینه تاکنون تجربیات زیادی کسب شده که منجر به اصلاح بسیاری از نقاط ضعف و تلاش برای رسیدن به نقطه مناسب شده است.
وی با یاد آوری این مطلب که در حکومتهای اسلامی صدر اسلام بسیاری از مسائل در زمینه وقف در این سطح و حجم زمان ما وجود نداشته است، تصریح کرد: به عنوان نمونه اداره ۱۶۵ هکتار زمین موقوفه در یک استان کاری دشوار و حساس است که اگر به درستی انجام شود باعث پیشرفت جامعه و منافع شدن آیندگان از موقوفات خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در فارس با اشاره به تقویت نگاه فرهنگی حوزه وقف در استان فارس، گفت: اداره اوقاف و میراث فرهنگی باید در مورد بقاع متبرکه به اتفاق نظر برسند، چراکه نتیجه اختلاف نظر آنها برای کشور خوب نیست.
حجت الاسلام والمسلمین دژکام عنوان کرد: وجود چنین اختلاف نظرهایی نمیتوان به یک تصمیم صحیح رسید و یک نگاه میراثی در اوقاف و یک نگاه اوقافی در میراث ایجاد و این دو به هم نزدیکتر شوند.
وی افزود: حفظ میراث فرهنگی یک ضرورت است و روحانیون به ویژه روحانیت مسئول در اداره اوقاف باید قواعد محیط های میراثی را بخوانند و اعتراض ما به اقدامات آل سعود در مدینه و مکه به تخریب آثار دینی گذشته است که باید حفظ شوند.
نماینده ولیفقیه در فارس اظهار داشت: حفظ امنیت مکانهای مذهبی اهمیت دارد و تعمیرات و بازسازی یک بنای میراثی باید با نظارت میراث و همکاری آنها صورت گیرد تا آسیب به ساختمان یا افرادی که در آن ساختمان هستند را در پی نداشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین دژکام با اشاره به این مطلب که عدم هماهنگی در مرمت برخی اماکن میراثی چهره آن بناها را نازیبا کرده است تصریح کرد: صفای معماری سنتی باستانی یک ساختمان میراثی نباید با استفاده از سرامیک در کنار آجرهای قدیمی از بین برود، زیرا این وصله ناچسبی است که در تعمیر آن ساختمان به آن توجه نشده است.
وی عنوان کرد: از اعتبارات میراث فرهنگی و از نظارت کارشناسان آن برای مرمت اماکن مذهبی و بقاع متبرکه استفاده کرد، اوقاف هم میتواند در مسیرهایی که نمیشود پول میراث فرهنگی را خرج کرد، هزینه کند.
امام جمعه شیراز تقویت و توسعه گردشگری مذهبی نیز مهم دانست و اظهار داشت: با توجه به اینکه استان فارس در این زمینه ظرفیت زیادی دارد باید نیروهای متخصص روحانی با هماهنگی میراث فرهنگی در این زمینه تربیت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین دژکام با بیان این مطلب که راهنمایان گردشگری که مسئولیت راهنمایی گردشگران خارجی را بر عهده دارند به دلیل اینکه در زمینه مذهبی تخصص ندارند نمیتوانند پاسخگوی بسیاری از پرسشهای گردشگران در مورد برخی اماکن تاریخی مذهبی باشند اظهار داشت:یکی از مقدمات این کار تربیت طلابی است که به زبانهای خارجی آشنا باشند.
وی افزود: حضور گسترده زائران و گردشگران مذهبی در حرمهای اول و دوم اهل بیت (ع) باعث اختصاص چندین هتل و حتی صحن ویژه گردشگران خارجی در حرم امام رضا (ع) شده است و سومین حرم اهل بیت (ع) آنچنان که باید به گردشگران مذهبی خارجی معرفی نشده است.
منبع: مهر