مردمی بودن برترین ویژگی روحانیت است
حجت الاسلام والمسلمین حسین بنیادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به نمونه عینی دانستن تشییع باشکوه طلبه همدانی برای احترام و اقبال مردم به دین و روحانیت از سوی رهبر معظم انقلاب در دیدار با طلاب در ماه رمضان گفت: روحانیت در سنت اصلی و دیرین خود همراهی با مردم را به عنوان یک اصل قرار داده است.
نایب رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: روحانیت تا جایی که متولی امر تربیت و هدایت در جامعه است و مردم روحانیت را به عنوان معلم در امر دین تلقی می کنند، ارتباط روحانیت با مردم همیشه وجود خواهد داشت.
وی مردمی بودن را برترین ویژگی روحانیت دانست و گفت: مردمی بودن روحانیت بدین معنی نیست که بگوییم روحانیت به دنبال عرف است بلکه به معنای این است همان گونه که ائمه(ع) در میان مردم بوده اند و احکام دینی را برای مردم بیان می کرده اند روحانیت نیز این سنت را همراه خود دارد.
استاد حوزه علمیه قم فاصله گرفتن روحانیت از مردم را بسیار خطرناک دانست و گفت: چنین موردی نه به نفع مردم، نه به نفع روحانیت و نه به نفع اسلام است و آنچه که دشمنان اسلام به دنبال آن هستند فاصله انداختن میان مردم و روحانیت است که متأسفانه در فضای مجازی به دنبال چنین کاری است.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی در داخل نیز به دنبال فعالیت های دشمن برای ایجاد شکاف میان مردم و روحانیت حرکت می کنند؛ در حالی که در تشییع جنازه طلبه همدانی مشاهده شد مسائلی که در زمینه شکاف میان روحانیت و مردم بیان می شود یک شایعه پوچ مجازی است و چنانچه رهبر معظم انقلاب بیان کردند نه اصالتی دارد و نه دلیلی.
حجت الاسلام والمسلمین بنیادی با بیان این که مردم روحانیت را در بسیاری از امور مأوای خود می دانند، گفت: مهم ترین مسأله ای که امروزه مردم برای حل کردن آن به روحانیت مراجعه می کنند در زمینه امر تربیت و مسائل سیاسی است؛ بنابراین یک روحانی باید با توجه به رشد تکنولوژی نسبت به مسائل روز مسلط باشد و آنچه که حق است را بیان کند.
وی ادامه داد: مردم با نگاه اعتماد گونه به روحانی مراجعه می کنند و از او راهنمایی می خواهند در نتیجه یک روحانی باید علاوه بر وظیفه ذاتی خود که بیان احکام و مسائل شرعی است در مسائل سیاسی و نوظهور از تسلط کافی برخوردار باشد./1324/ج