۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۶
کد خبر: ۶۳۱۰۱۹

شهر در خطر تخلیه، شورا سرگرم تسمیه!

شهر در خطر تخلیه، شورا سرگرم تسمیه!
در روزی که شهردار تهران گفت: «وضعیت ۲۰۰ آلودگی هوا یعنی اینکه باید یواش‌یواش شهر را تخلیه کنیم»، شورای شهر در وجه تسمیه چند کوچه و خیابان سرگرم بود تا نشان دهد اصلاح‌طلبان شورا و شهر مرد کار‌های فانتزی و آسان پشت‌میزی هستند نه کار‌های سخت میدانی.

به گزارش خبرگزاري رسا، باز هم با کمک باران و البته فعلاً تهران به‌خاطر آلودگی تخلیه نشد، اما اسم و فامیل بازی شورای شهری‌ها در بحرانی‌ترین روز‌های پایتخت روی مخ همه است. اصلاً این شورای شهری‌ها هیچ‌کاری نکنند بهتر است و خیال همه هم راحت‌تر و تکلیف همه هم معلوم! اما اینکه در سخت‌ترین روز‌های پایتخت، در اوج بی‌تدبیری با اقداماتی لج درآور، جلسه علنی بگذارند و 21 نفر دور هم بنشینند و پس از کلی همفکری تصمیم بگیرند که نام خیابان‌ها را عوض کنند، نوبر است دیگر. در چنین شورای بی‌فکری تخته شود، مفیدتر است.

لااقل هزینه کم‌تری بر بیت‌المال تحمیل می‌شود، چون دیگر لازم نیست یک‌شنبه‌ها و سه‌شنبه‌ها 21 راننده با پژو پارس به در خانه‌های 21 عضو شورای شهر بروند، بنزین 3 هزار تومانی بسوزانند و هوا را آلوده‌تر کنند تا این عده در جلسه شورای شهر حضور به هم رسانیده، نزول اجلال کنند و تصمیم بگیرند که نام خیابان طوس را به کیارستمی تغییر دهند و یک خیابان را هم به نام بهمن کشاورز بزنند! آن هم درست در روزی که شهر تهران از شدت آلودگی، به قول شهردارش در آستانه تخلیه‌شدن است، اما گویا داستان همیشگی مدیریت اصلاح‌طلبانه بر شهر است. قبل از این هم تغییر نام‌هایی داشته‌ایم: نفت به مصدق، نیایش به هاشمی رفسنجانی احتمالاً کل کارنامه درخشان این دوره مدیریت شهری را یا لااقل بخش مهمش را بتوان در همین اسم و فامیل بازی‌های مسخره خلاصه کرد.

روزگذشته سومین روزی بود که راهکار تعطیلی مدارس به صورت ناگهانی و با اعلام در آخرین ساعات روز اجرایی شد. این در حالی است که بسیاری از خانواده‌هایی که بچه مدرسه‌ای دارند با اجرای این راهکار دچار مشکلات بیشتری می‌شوند. از سوی دیگر اگر همان سه روز پیش این تعطیلی‌ها به صورت یکجا اعلام می‌شد لااقل تعدادی از خانواده‌ها می‌توانستند از شهر خارج شوند و بچه‌ها به عنوان یکی از گروه‌های حساس در شرایط ناسالم آلودگی هوا در معرض هوای آلوده قرار نمی‌گرفتند. از همه مهم‌تر اینکه آلودگی هوا از سوی سازمان هواشناسی برای سه چهار روز آینده هم قابل پیش‌بینی است! از سوی دیگر انگار تعطیلی مدارس چندان تأثیری در کاهش آلودگی هوا ندارد چراکه دوشنبه شب با وجود دو روز تعطیلی مدارس، ذرات معلق هوا به عدد ppm200 رسیده بود. شهردار تهران با بیان این رقم برای نشان دادن عمق فاجعه تأکید کرد: «وضعیت 200یعنی اینکه باید یواش‌یواش شهر را تخلیه کنیم.» با این همه معضل که پایتخت دست و پنجه با آن نرم می‌کرده است، شورای شهری‌ها این روز‌ها درگیر بازی اسم و فامیل بوده‌اند!

بازی با اسم‌ها
محمدجواد حق شناس، روزگذشته در شورای شهر تهران گفت: خیابان طوس در محدوده باغ فردوس واقع در منطقه
1 شهرداری تهران به‌نام پیشنهادی «عباس کیارستمی» و خیابان تختی در محدوده باغ فردوس واقع در منطقه1شهرداری تهران به‌نام پیشنهادی «استاد جلیل شهناز» نامگذاری شود. وی ادامه داد: خیابان هفتم در محدوده بوستان ساعی در منطقه6 شهرداری تهران به‌نام پیشنهادی «بهمن کشاورز» حقوقدان با حفظ شماره مطرح شد.

همچنین به گزارش ایرنا، اعضای شورای شهر تهران تغییر نام خیابان طوس در محدوده باغ فردوس واقع در منطقه1 شهرداری تهران را به‌نام «عباس کیارستمی» پیشنهاد دادند.

آمار علیه شهروندان
طبق گزارش بانک جهانی در سال
2018، هزینه‌های سلامت (مرگ و بیماری) آلاینده ذرات معلق PM 2/ 5 در شهر تهران سالانه 6 /2 میلیارد دلار بوده است و میانگین غلظت سالانه ذرات معلق طی چهار سال گذشته در شهر تهران بیش از 34 میکروگرم در متر مکعب و 4/ 3 برابر حد مجاز است. همچنین در گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2018 با عنوان «پیشگیری از مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر از طریق بهبود کیفیت هوا»، 17 درصد از کل مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر به‌علت مواجهه با آلودگی هواست و تعداد مرگ‌های منتسب به ذرات معلق PM 5 /2 در سال 2016، در کشور ایران 28 هزار و 716 نفر بوده که شورای شهر هیچ اقدام درخوری برای مقابله با این آمار وحشتناک نکرده است.

همین آمار و ارقام هم موجب شد تا لایحه هوای پاک به مجلس برود و در سال 96 مصوب شود؛ لایحه‌ای که برای تمامی دستگاه‌های کشور تکالیفی تعیین کرده که در صورت تعهد به انجام این تکالیف می‌توان آلودگی هوا را مدیریت کرد، اما از این قانون تنها یک تکلیف در شرایط اضطراری آلودگی اجرایی می‌شود آن هم ماده 3 است.

کمیته‌ای برای تعطیلی یهویی مدارس!
مطابق با این ماده در مواقع اضطرار، سازمان با همکاری وزارت کشور و تصویب هیئت‌وزیران باید ممنوعیت‌ها یا محدودیت‌های موقت زمانی، مکانی و نوعی را برای پیشگیری از اثرات زیانبار و مقابله با منابع آلوده‌کننده هوا برقرار کند و بلافاصله مراتب را از طریق رسانه‌های همگانی، به‌اطلاع عموم برساند. با برطرف‌شدن شرایط اضطراری و کاهش آلودگی هوا، سازمان نسبت به رفع ممنوعیت و محدودیت برقرار شده اقدام و مراتب را به نحو مقتضی به عموم اطلاع می‌دهد. خروجی این ماجرا هم همین تعطیلات ناگهانی مدارس است که کمیته اضطرار آلودگی هوا در جلسات عصرانه‌اش به فکرش می‌رسد. این در حالی است که بنا به تأکید صادق ضیائیان مدیر پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی کشور آلودگی هوای تهران از چند روز قبل قابل پیش‌بینی است، اما چگونگی مدیریت برای مواجهه با این آلودگی‌ها بر عهده سازمان هواشناسی کشور نیست.

باز هم باران
باران شرایط اضطراری آلودگی را کاهش داد، اما آنطور که صادق ضیائیان مدیر پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی کشور به «جوان» می‌گوید: «روز‌های آینده حال و هوای جوی به نفع انباشت آلاینده‌هاست و جو پایداری را برای روز‌های پایانی هفته پیش‌بینی می‌کنیم.» وی درباره چگونگی روند پیش‌بینی آلودگی هوا می‌افزاید: «پیش‌بینی وضعیت آلودگی هوا در روز‌های آینده به دو عامل بستگی دارد؛ یکی پیش‌بینی تحولات جوی تا سه چهار روز آینده که شرایط از نظر سکون و جریانات جوی به چه صورت پیش می‌رود، اما عامل دوم خود منابع آلاینده است و منابع آلاینده در کلانشهر‌ها علاوه بر منابع ثابت منابع آلاینده متحرک است که همان تردد خودرو‌ها و ترافیک است. در واقع ما از منظر هواشناسی می‌توانیم آلاینده‌ها را پیش‌بینی کنیم، اما کنترل آلاینده‌ها بستگی به تصمیماتی است که کمیته اضطرار آلودگی هوا اتخاذ می‌کند.»

ضیائیان در پاسخ به چرایی تصمیم‌گیری روزانه درباره تعطیلات مدارس با تأکید بر اینکه این تصمیمات به کمیته اضطراری آلودگی هوا بستگی دارد، می‌گوید: «به طور مثال نخستین روزی که مدارس تعطیل شد و زوج و فرد از در منازل نبود، باعث شد آلاینده‌ها کاهش یابد. روز دوم با اجرای طرح زوج و فرد از در منازل آلاینده‌ها بیشتر کنترل شد، اما بعد از ساعت 6 و با اتمام طرح ترافیک دوباره شاخص آلاینده‌ها افزایش یافت. بنابراین کنترل میزان آلاینده‌های هوا در کنار تصمیمات کمیته اضطراری آلودگی هوا به رفتار مردم هم بستگی دارد.»

پیش‌بینی افزایش آلودگی
مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی کشور پیش‌بینی می‌کند، در روز‌های آینده وضعیت افزایش آلاینده‌ها تداوم یابد. به گفته وی امروز آلاینده‌ها احتمالاً به حد ناسالم نمی‌رسد، اما از امروز شرایط رو به سکون است و در روز‌های پنج‌شنبه و جمعه هوای پایداری را پیش‌بینی می‌کند که این سکون می‌تواند به نفع انباشت آلاینده‌ها در جو کشور باشد.
/1360//101/خ

ارسال نظرات