۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۷
کد خبر: ۶۴۳۷۵۱

ماجراجویی امریکا قواعد درگیری را تغییر می‌دهد

ماجراجویی امریکا قواعد درگیری را تغییر می‌دهد
پایگاه امریکایی التاجی در شمال بغداد شب پنج شنبه مورد حمله قرار گرفت که در جریان آن، دو نظامی امریکایی و یک نظامی انگلیسی کشته و دست‌کم ۱۴ نظامی دیگر زخمی شدند. هیچ کدام از گروه‌های عراقی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته‌اند، ولی ارتش امریکا در واکنش به این حمله چهار پایگاه حشدالشعبی را هدف قرار داده است. حزب‌الله عراق هشدار داده که امریکا باید مسئولیت و عواقب ناشی از حضورغیر قانونی خود در عراق را تحمل کند.
به گزارش خبرگزاري رسا، کتائب حزب‌الله عراق اعلام کرده که از عوامل حمله راکتی به پایگاه التاجی اطلاعی ندارد و هشدار داده که نیرو‌های اشغالگر باید مسئولیت و عواقب ناشی از حضور غیرقانونی خود را در سرزمین عزیز عراق تحمل کنند. در بیانیه‌ای که کتائب حزب‌الله منتشر کرده، آمده است: «نادیده گرفتن کرامت، اراده و تحقیر ملت عراق بدون هزینه نخواهد بود و نیرو‌های اشغالگر باید نتیجه حضور غیرقانونی خود در خاک کشور را بپذیرند.» در بیانیه کتائب از کسانی که به سرعت حمله به نیرو‌های امریکایی را محکوم و با جنایتکاران ابراز همدردی کردند به شدت انتقاد شده و آمده است: «آیا فکر می‌کنید کسی از شما دفاع خواهد کرد یا به شما اجازه حضور در خاک آن کشور را می‌دهد، همان گونه که شما از قاتلان حمایت می‌کنید.»‌حزب‌الله عراق گفته ما از کسانی که به اخراج نیرو‌های اشغالگر معتقدند و علیه آن‌ها جهاد می‌کنند دفاع خواهیم کرد و درباره هدف قرار گرفتن هر یک از نیرو‌ها و افراد مخالف طرح خبیث اشغالگرانه امریکا هشدار می‌دهیم. بیانیه حزب‌الله بعد از آن صادر شد که پایگاه التاجی محل حضور نیرو‌های امریکایی و ائتلاف بین‌المللی به رهبری امریکا در ۳۰ کیلومتری شمال بغداد شب پنج شنبه با چندین فروند کاتیوشا مورد حمله قرار گرفت.
 
در این حمله، دو سرباز امریکایی و یک انگلیسی کشته و ۱۴ نفر دیگر زخمی شدند. برخی منابع تعداد زخمی‌ها را ۲۶ نفر اعلام کرده‌اند. ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا گفته که پایگاه امریکایی تاجی با ۳۰ فروند موشک کاتیوشا هدف قرار گفته و ادعا کرده که کامیون حامل موشک‌های پرتاب شده نیز توقیف شده است. در حالی که هیچ کدام از گروه‌های حشدالشعبی مسئولیت حمله به التاجی را نپذیرفته‌اند، حدود ۲۴ ساعت بعد، یعنی شب جمعه، جنگنده‌های امریکایی چهار پایگاه حشدالشعبی در نقاط مختلف عراق را هدف قرار دادند. یک پایگاه حشد در «جرف الصخر» در استان بابل هدف قرار گرفت که گفته می‌شود در جریان آن، ۳۰ نفر از نیرو‌های بسیج مردمی شهید و ۹۰ نفر هم زخمی شده‌اند، ولی برخی آمار تعداد قربانیان حمله جنگنده‌های امریکایی را کمتر اعلام کرده‌اند. برخی پایگاه‌ها در «المسیب»، نجف و اسکندریه و فرودگاه در حال ساخت کربلا نیز هدف قرار گرفتند. شبکه الحدث گزارش کرده که جنگنده‌های امریکایی فرودگاه در حال ساخت کربلا با سه موشک هدف گرفته است. «کنت مک کنزی» فرمانده سنتکام گفته که در سطوح مختلف با مقامات عراقی درباره عملیات و اقداماتی که در این کشور انجام می‌دهند، هماهنگی می‌شود، ولی فرماندهی عملیات مشترک عراق ادعای مقامات امریکایی را تکذیب کرد.

رئیس‌جمهور عراق محکوم کرد

گروه‌های عراقی واکنش تندی به حمله جنگنده امریکا به پایگاه‌های حشدالشعبی نشان داده‌اند و هشدار داده‌اند که امریکا تبعات این اقدام را خواهد دید. جنبش مقاومت نُجَباء گفته که در صورت استمرار طغیان و استکبار امریکا، مقاومت در عراق از مرحله حق مشروع به مرحله پاسخ واجب تغییر رویکرد خواهد داد و در‌های منطقه را به روی منازعات جدید باز می‌کند.
 
در بیانیه نُجَباء آمده که استمرار طغیان و استکبار امریکا، در‌های منطقه را به روی منازعاتی می‌گشاید که قاعده درگیری را بنا بر اقدامات دشمن تغییر می‌دهد. نجبا تأکید کرده است: «در چنین صورتی مقاومت در عراق از مرحله مشروع به مرحله واجب تغییر خواهد کرد.» نجَباء ضمن انتقاد از سخنان مزدورانی که با دلار‌های سفارت امریکا تطمیع شده‌اند، تأکید کرده است که مقاومت یکپارچه علیه اشغالگران دیگر تحمل نظرات شاذ شما بزدلان را ندارد و باید زبان‌های‌تان بسته شود تا مقاومت پروژه قانونی خود در اخراج نظامیان امریکایی و خارجی را از این سرزمین به پایان برساند. «برهم صالح»، رئیس‌جمهور عراق بمباران چندین منطقه از جمله فرودگاه در حال ساخت کربلا از طرف نیرو‌های امریکایی را نقض حاکمیت ملی کشورش دانسته و گفته که ریاست جمهوری عراق بمباران چندین منطقه از جمله فرودگاه در حال ساخت کربلا توسط نیرو‌های خارجی را که منجر به شهادت و زخمی شدن نیرو‌های امنیتی و شهروندان غیرنظامی عراق شد محکوم و آن را نقض حاکمیت ملی می‌داند.

همچنین سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق گفت که نقض حاکمیت این کشور از سوی هواپیما‌های امریکا و بمباران مواضع حشدالشعبی و نیرو‌های امنیتی و نیز برخی تأسیسات غیر نظامی را محکوم و تقبیح می‌کنیم. همچنین «سلام الشمری» عضو ائتلاف سائرون در پارلمان عراق روز جمعه تأکید کرد که دولت باید در مورد نقض و سوء‌استفاده مکرر از حاکمیت ملی از سوی امریکایی‌ها موضع مشخص و مسئولانه‌ای داشته باشد و آن را محکوم کند. «عالیه نصیف»، عضو مجلس عراق نیز گفته که عوامل سازمان سیا و مزدوران امریکایی با حمله ساختگی به پایگاه التاجی دنبال دستاویز برای هدف قرار دادن مواضع حشدالشعبی و گروه‌های مقاومت بودند. نصیف در بیانیه‌ای نوشت که پس از بمباران مواضع حشدالشعبی از سوی هواپیما‌های امریکا، درباره واقعیت و ماهیت حضور امریکایی‌ها در عراق باید پرسید که آیا این محدود به آموزش است یا اشغال آشکار؟

ترامپ: معلوم نیست ایران باشد

مایک اسپر، وزیر دفاع امریکا پنج شنبه در واکنش به حمله به پایگاه التاجی گفت که همه گزینه‌ها روی میز است. اسپر انگشت اتهام به سمت ایران گرفته و گفته که این حمله توسط گروه‌های شیعی تحت حمایت ایران چندین حمله غیرمستقیم را شامل می‌شد که مبدأ آن یک سکوی ثابت بود و آشکارا نیرو‌های ائتلاف و شرکای آن‌ها در پایگاه تاجی را هدف گرفته بود. وی اضافه کرد: «اجازه بدهید صریح بگویم ایالات متحده حمله به مردم‌مان، منافع یا متحدان‌مان را تحمل نخواهد کرد.» این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا گفته معلوم نیست حمله به پایگاه التاجی عراق کار ایران بوده باشد. بر اساس گزارش الجزیره، ترامپ با وجود این گروه‌های هم‌پیمان با ایران را به انجام این حمله متهم کرده است.
 
شبکه فاکس‌نیوز روز جمعه بدون اشاره به نام این مقام نظامی با تأیید عملیات پنتاگون در عراق گفت: واشنگتن به دنبال افزایش درگیری با ایران نیست بلکه ما می‌خواهیم تنها یک پیام بازدارنده، ارسال کنیم. به گفته این مقام پنتاگون، عملیات کنونی «متناسب» با حملات راکتی دو روز پیش بوده و ما به چندین پایگاه مورد استفاده شبه‌نظامیان کتائب حزب‌الله عراق حمله کردیم. سید عباس موسوی در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور امریکا در خصوص مسئولیت حملات اخیر در عراق گفت: امریکا نمی‌تواند عواقب حضور غیرقانونی خود در عراق و واکنش مردم آن کشور به ترور و کشتار فرماندهان و رزمندگان عراقی را با فرار به جلو بر عهده دیگران بگذارد. وی اضافه کرد: ترامپ به جای اقدامات خطرناک و اتهام‌زنی‌های بی‌پایه، حضور و رفتار نیروهایش را در منطقه مورد بازنگری اساسی قرار داده و از انتشار ویروس فرافکنی و اتهام‌زنی برای توجیه رفتار غیرمنطقی و فرار از مسئولیت قویاً اجتناب ورزد./1360/
ارسال نظرات