افطار و سحر چه خوراکیها و نوشیدنیهایی بخوریم
به گزارش خبرگزاري رسا، جلال الدین میرزای رزاز، اظهار داشت: ذهنیت اینکه روزه داری باعث فراهم شدن زمینه بیماری میشود، غلط است.
وی افزود: افراد سالم زیر ۶۵ سال بدون هر گونه نگرانی روزه خود را بگیرند، افراد بالای ۶۵ سال سالمند تلقی میشوند.
میرزای رزاز گفت: سالمندان بیشتر در معرض خطر ابتلاء به کرونا هستند و باید مراقب باشند.
وی افزود: میزان کالری که ما دریافت میکنیم باید متعادل باشد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی گفت: غلات و نان، پروتئینها، سبزی، لبنیات و چربی نیاز بدن هست و برای تقویت بدن باید از ریز مغذیها استفاده کنیم.
میرزای رزاز افزود: هرم غذایی ذکر شده باید مراعات شود تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی گفت: ویتامین D محدود است و در ایران کمبود حاشیهای داریم. مردم باید ویتامین D را با مشورت پزشک مصرف کنند.
میرزای رزاز افزود: دوزهای ۱۰۰۰ واحدی ویتامین D تأثیر گذار است، این دارو بدون نسخه هم ارائه میشود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی گفت: دولت هم برنامه دارد برای غنی سازی آردها تا کمبود ویتامین D هموطنان برطرف شود.
میرزای رزاز تاکید کرد: در ماه رمضان باید با رعایت هرم غذایی متعادل، تمام ریز مغذیها وارد بدن شود. شروع افطار با ماده ولرم و قند طبیعی باشد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی با بیان اینکه افطاری سبک توصیه میشود، گفت: انواع سوپها از قبیل فرنی خیلی مفید است.
میرزای رزاز، گفت: سحر وعده اصلی است و باید پروتئین لازم را داشته باشند اما از غذاهای چرب پرهیز شود. خوردن چای و مواد کافئینی نزدیک خواب توصیه نمیشود. میوه و سبزیجات توصیه میشود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی گفت: از نوشیدن شربتهایی که شکر زیاد دارند باید پرهیز شود. در کرونا هم ثابت شده که شکر و مواد قندی غیر طبیعی ایمنی بدن را کاهش میدهد، بیماران کلیوی مراقب باشند.
میرزای رزاز افزود: در خانه میمانیم تبدیل به در آشپزخانه ماندن نشود./1360/