رعایت انصاف انسان را عاقبت به خیر میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله کاظم صدیقی تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره)، امروز در جلسه شرح دعای 44 صحیفه سجادیه که بهصورت مجازی برای طلاب این مدرسه علمیه برگزار شد، گفت: حضرت در فرازی از این دعا اشاره به انصاف میکنند؛ کار بسیار مشکلی است که انسان اهل انصاف باشد.
وی بابیان اینکه مؤمن اهل مواسات و همدردی است و هرگز مردم را در گرفتاریها از یاد نمیبرد، ادامه داد: انسان هر آنچه را برای خود میپسندد باید برای دیگران هم بپسندد و با مردم چنان رفتار کند که دوست دارد دیگران با او رفتار کنند.
آیتالله صدیقی بابیان اینکه انسان منصف نگاهی واقعبینانه به جایگاه دیگران دارد بر این اساس توقعاتش نیز منطقی و عقلانی است، اظهار داشت: خداوند متعال میفرماید: تو با من باانصاف رفتار کن؛ خدای متعال به ما اینهمه محبت و احسان میکند اما ما باخدای متعال محبت نداریم در حالی که باید باخدای متعال انصاف داشت.
تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره) ادامه داد: انصاف این است که انسان نعمتهای غیرقابلشمارش خدای متعال را ببیند و از ناتوانی و عجز خود حیاء کند و در حدی که خدای متعال به او توان داده بندگی الهی را بهجای آورد و برای خدای خود کم نگذارد، خدای متعال در خدایی کم نگذاشته است، ما هم در حد توان خود در بندگی کم نگذاریم.
وی بابیان اینکه انسان حتی باید با دشمن خود نیز با انصاف رفتار کند، اظهار داشت: رعایت انصاف در همهجا بخصوص با دشمنی که به ما ظلم کرده بسیار سخت است، یا اینکه اصلاً دشمن هم نبود مثلاً کسی از اقوام یا دوست و شریک و همکاری به ما ظلم کرده است، اگر انسان در اینجا انصاف را رعایت کرد معلوم میشود که خیلی خودساخته است و بر خود تسلط دارد.
آیتالله صدیقی ادامه داد: لذا رعایت انصاف و عدالت در مورد کسی که به انسان ظلم کرده و حقی را ضایع ساخته خیلی مهم است و آدمی نباید با یک عکسالعمل نامطلوب رضایت الهی و احکام شرع را فراموش کند.
تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: انصاف انسان را نجات میدهد و باعث عاقبتبهخیری او میشود، بنابراین با هرکسی که همراه و شریک هستیم و تعامل و ارتباطی داریم با او رعایت انصاف کنیم./813/پ202/ق