تحقق شعار سال با بهرهگیری از دیپلماسی علمی و ظرفیت کارگروههای اقتصادی اساتید
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، دکتر کریم نجفی برزگر، عضو هیأت علمی گروه تاریخ دانشگاه و دبیرکل جدید مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها در مراسم تکریم و معارفه دبیر کل و هیئت مدیره ضمن ابراز قدردانی از اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل پیشین مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها، با اشاره به نامگذاری سال 1402 با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) گفت: بهرهگیری از دیپلماسی علمی و ظرفیت کارگروههای اقتصاد اساتید دانشگاهها در عرصه ملی و بینالمللی به ویژه در ارتباط با کشورهایی که در مهار تورم و رشد تولید موفق بودهاند در راستای کمک به اقتصاد کشور در دستور کار اصلی مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها قرار خواهد گرفت.
وی افزود: ظرفیتهای بینالمللی ایجاد شده در شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام، کامستک و سازمان همکاری اسلامی به منظور تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی و ایجاد مرجعیت علمی و فناوری بینالمللی به کمک دیپلماسی علمی در دستور کار مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها خواهد بود.
نجفی در پایان تاکید کرد: به منظور تقویت این ارتباطات، تفاهمنامههایی در راستای بهرهگیری از ظرفیت همه مجموعههای دولتی و مردمنهاد جمهوری اسلامی ایران و نیز سازمانهای بینالمللی همسو با سیاستهای نظام جمهوری اسلامی منعقد خواهد شد.
بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران کشورهای دیگر برای آموزش فنی، متقاضی سفر به ایران هستند
دکتر وحید حدادی اصل، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالمللی در این نشست با اشاره به شرایط حاکم بر نظام بینالمللی گفت: باید به منظور جلوگیری از تلاشهای استکبار جهانی بهمنظور تحریم و انزوای ایران، در کشورهای همسو با جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری شود.
وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان فارسی از نگاه رهبر فرزانه انقلاب، افزود: تشکیلاتی به همین منظور آموزش زبان فارسی در کشورها، در مرکز همکاری های علمی بینالمللی وزارت علوم ایجاد شده است.
دکتر حدادی اصل در ادامه با اشاره به زمینههای همکاری مشترک ابراز داشت: نیاز به اساتید زبان فارسی که علاوه بر آموزش زبان و ادبیات فارسی در حوزه آموزش و تبیین باورهای نظام جمهوری اسلامی توانمند باشند بسیار ضروری است لذا در این زمینه، این مجمع میتواند نقش مؤثری در تأمین این اساتید داشته باشد.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالمللی با اشاره به نیاز مبرم به تاسیس کرسی بینالمللی اسلام شناسی و زبان فارسی، ادامه داد: در حوزه آموزش فنی با جریان معکوس مواجه میباشیم زیرا هم اکنون بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران کشورهای دیگر برای آموزش فنی، متقاضی سفر به ایران هستند.
وی یادآور شد: در آموزش دختران افغانستانی علیرغم محدودیتهای ایجاد شده توسط طالبان، ظرفیتهای خوب آموزشی به شیوه مجازی ایجاد و ارائه شده است.
حدادی در پایان با بیان اینکه در حوزه آموزشی عراق نیز روابط خوبی با وزارت علوم آن کشور ایجاد شده و در این راستا آماده همکاری با مجمع در کشورهای عراق، سوریه، لبنان و سایر کشورهای حوزه محور مقاومت هستیم، یادآور شد: وزارت علوم در حوزه روابط خارجی براساس سیاست های نظام اسلامی پیشتاز است.
بهرهگیری از ظرفیت جهان اسلام در راستای جلوگیری از انزوای ایران ضروری است
در ادامه این مراسم، محمدباقر خرمشاد، استاد دانشگاه و عضو پیشین هیأت مدیره مجمع اساتید مسلمان دانشگاهها گفت: باید از ظرفیت سازمانهای بینالمللی در جهت اهداف انقلاب اسلامی بهرهگیری شود.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد: مجمع اساتید مسلمان با توجه به انتخاب جناب آقای دکتر نجفی که دارای سوابق فراوان و درخشانی در مناسبات بینالمللی میباشند در دوره جدید در مجامع بینالمللی حضور مؤثر و فعالتری داشته باشد. چرا که با توجه به تحریمهای علمی علیه ایران، شبکهسازی علمی و اقتصادی از افراد همسو با نظام اسلامی برای بهرهگیری از ظرفیت جهان اسلام در راستای جلوگیری از انزوای ایران ضروری است.
اساتید و دانشگاهها؛ سفیران دیپلماسی علمی، فناوری و فرهنگی نظام اسلامی
دکتر محمدرضا مجیدی، استاد دانشگاه و عضو فعلی هیئت مدیره نیز در این جلسه با تاکید بر شاخصهای مطرح شده در بیانات رهبر انقلاب بهویژه تاکید بر بهرهگیری از ظرفیتهای دیپلماسی، اظهار داشت: به منظور تحقق آرمانهای نظام و انقلاب، باید از تمامی جنبههای گوناگون دیپلماسی به دیپلماسی علمی و سازمان های مردم نهاد به ویژه ایجاد پایگاه علمی در سازمان بینالمللی یونسکو بهرهبرداری کرد.
وی تاکید کرد: باید همه ظرفیتهای ملی و بینالمللی جمهوری اسلامی بسیج شود زیرا یکایک دانشگاهها و اساتید میتوانند سفیران دیپلماسی علمی، فناوری و فرهنگی نظام اسلامی باشند.
ضرورت همجبهه سازی اندیشمندان و اساتید جهان اسلام با جمهوری اسلامی ایران
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این جلسه با بیان اینکه باید ضمن افزایش یارگیری در حوزه بینالملل، گفتمان مشترکی را با اساتید جهان اسلام شکلدهی کنیم، گفت: محور کرامت انسانی و خانواده اسلامی در مقابل ارزشهای لیبرالی و سکولار دنیای غرب محور گفتمانی خوبی برای همجبهه کردن اندیشمندان و اساتید جهان اسلام با جمهوری اسلامی ایران است.
وی همچنین تاکید کرد: آماده همافزایی و همکاری با مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها و دانشگاههای داخلی و جهان اسلام هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیزدر این جلسه با اعلام آمادگی برای همکاری همهجانبه با مجمع تاکید کرد: در حوزه تمدن نوین اسلامی براساس گام دوم انقلاب اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تمامی ظرفیتهای بینالمللی آماده همکاری همهجانبه با مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها هستیم.
آیت الله محمدحسن اختری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت (ع) و دبیرکل بنیاد بینالمللی عاشورا نیز در این جلسه با بیان اینکه ظرفیتها و زمینههای خوبی در ارتباط و همکاری با جهان اسلام وجود دارد، ابراز داشت: امیدواریم در دوره جدید گامهای جدیدی در راستای بهرهگیری از ظرفیتهای بالقوه در همکاری با جهان اسلام برداشته شود.
وی تاکید کرد: در مجمع جهانی اهل بیت (ع) و بنیاد بینالمللی عاشورا آماده همکاری با مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها هستیم.
در پایان این جلسه حکم انتصاب دکتر کریم نجفی برزگر، دبیرکل جدید و تقدیرنامه اعضای قدیم هیأت مدیره مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها اهداء گردید.