به گزارش خبرگزاری رسا در خراسان رضوی، حسن بختیاری رییس مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی(ره) در همایش حکمرانی متعالی خراسان رضوی که با حضور جمعی از صاحب نظران، پـژوهشگران و مسئولان، مدیران دستگاههای اجرایی استان، مدیران ارشد و موثر در حوزه حکمرانی متعالی در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: در حوزه حکمرانی اندیشههای مقام معظم رهبری مبنای فعالیتها قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه از سوی مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی(ره) تلاش ویژه ای در زمینه تولید محتوا و تحقق اهداف برنامهریزی شده صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: مهمترین وظیفه در حوزه پژوهشی حکمرانی متعالی تولید محتوا است چرا که امروز بیشتر محتوایهای این حوزه برگرفته از ادبیات غربیها است.
وی با اشاره به اینکه مردمی بودن و دینی بودن دو عنصر اصلی حکمرانی متعالی است، اظهار کرد: حکمرانی فرایند قاعده گذاری، اجرای قواعد، بررسی، نظارت و کاربست بازخوردها با اعمال قدرت مشروع در راستای دستیابی به هدف مشترکی برای همه کنشگران و ذینفعان در چارچوپ ارزشها و هنجارها در محیط یک سازمان یا یک کشور است.
بختیاری با اشاره به اینکه در حقیقت حکمرانی متعالی همان حکمرانی اسلامی است، افزود: بر اساس تعریف حکمرانی تنظیم قوانین و فرآیندهایی که بر سبک سیاستگذاری و نحوه نقشآفرینی کنشگران در فرآیند سیاستگذاری و اعمال قدرت تاثیر گذار بخشی از وظایف حکمرانی است.
رییس مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی(ره) عدم شفاف سازی، کامل نبودن نهادها و دستگاههای مورد نیاز، نبود ارتباط حکمرانی ملی و محلی، ضعف سیاستگذاری در حکمرانی از جمله چالشها در حکمرانی محلی برشمرد.
وی افزود: حکمرانی متعالی مبتنی بر یک نظام ارزشی الهی همچون اسلام برای رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی مردم در یک حوزه جغرافیایی و یا حوزههای گستردهتر است.
بختیاری با بیان اینکه در حکمرانی متعالی، حکومت از آن خداوند متعال است، تصریح کرد: مهمترین شاخصه در حکمرانی متعالی، داشتن مولفه تعالی در همه حوزههای حکمرانی است.