گروههای جهادی؛ پیشگامان عدالت و پیشرفت
به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، گروه های جهادی در میدان عمل به گفتمان انقلاب اسلامی معنا بخشیدند و با حضور در مناطق دور افتاده و انجام کارهای عمرانی، آموزشی و پزشکی نقش بزرگی را ایفا کردند و با خدمت رسانی به مردم در مناطق محروم و کم برخوردار پرچم جمهوری اسلامی را برافراشته نگه داشتند.
جهادگران کارهای سخت و دشواری که در توان و حوصله دیگران نبود را به انجام رسانند و ثابت کردند که در راستای خدمت رسانی به مردم و سربلندی اسلام و ایران از هیچ کوشی دریغ نمی کنند و در هر شرایطی پای آرمان های انقلاب اسلامی خواهند ایستاد.
آنان همان های هستند که در طول هشت سال دفاع مقدس با دست خالی در مقابل دشمن تا دندان مسلح و مورد حمایت کشورهای غربی ایستادگی کردند و دشمنان را به زانو درآورند و نگذاشتند حتی یک وجب از خاک ایران به دست دشمنان اسلام بیفتد.
گروه های جهادی با این سابقه درخشان و فعالیت ماندگار همواره مطیع ولایت و گوش به فرمان امر ولی بوده اند و افتخار می کنند که با تلاش های خود لبخند رضایت را بر لبان ولی فقیه بنشانند و در راه سربازی اسلام سرافراز و سربلند باشند.
خوشبختانه سکان انقلاب و رهبری کشور برعهده کسی است که خود از جهادگران پیشکسوت عرصه محرومیت زدایی و کمک به آسیب دیدگان می باشد و از قبل انقلاب در شهریور ماه سال 47 برای کمک به زلزله زدگاه شهرستان فردوس از روی باورهای اسلامی، حس نوع دوستی و کمک به مردم مستضعف وزستمدیده به همراه عده ای از همراهان برای کمک به اهالی آنجا هجرت می کنند.
عقیده رهبر معظم انقلاب بر این است که «ما جز با کار جهادی و کار انقلابی نخواهیم توانست این کشور را به سامان برسانیم» [1] و این دیدگاه به وضوح اهمیت و جایگاه جهت گیری و کار جهادی را معین می کند و گسترش جریان کار و خدمت رسانی جهادی را دارای اهمیت فراوان قلمداد و فراگیر شدن شعار خدمت رسانی برای عدالت و پیشرفت را مطالبه می کند.
گروه های جهادی در طی سال های 79 تا 98 دیدارهای متعددی را برای گزارش کارهای صورت گرفته و بیان نظرات و انتقادات در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی داشتند و از رهنمودهای ارزشمند رهبری برای پیشبرد خدمت رسانی به اقشار محروم و نیازمند جامعه بهرمند شدند.
رهبر معظم انقلاب در پی دیداری که با جمعی از اعضای گروههای جهادی جوان در تاریخ ۱۰ مردادماه ۹۸، داشتند، فردای آن روز پیامی خطاب به اعضای گروههای جهادی و بسیج سازندگی داشتند که در این پیام در ۹ بند توصیه های را به جهادگران جوان بیان فرموند و ایشان در این پیام خطاب به گروه های جهادی و بسیج سازندگی فرموند: اوّلاً: کارتان با ارزش است؛ سپاس امثال من حقّ آن را ادا نمیکند؛ سپاس خدا نصیبتان باد، شکرالله مساعیکم.
ثانیاً: کار جهادی، به معنی کار برخاسته از ایمان و به کارگیرندهی هر چه بیشتر از ظرفیّت وجودی انسان است؛ و این دو هیچ یک، نقطهی پایان ندارد؛ پس کار جهادی امروز شما میتواند دهها و صدها برابر، کیفیّت و ارتقا و گسترش یابد.
ثالثاً: ارتقای فکری و عملی جهادگران -که گزارش آن را دادید- آنها را از خدمترسانیهای ابتدایی و یَدی، غافل و دور نکند. تعمیر دیوار و بام و خانهی آن پیرزن روستایی، به شما و کارهای بزرگتان برکت و نورانیّت میبخشد.
رابعاً: شعار «خدمترسانی برای تحقّق عدالت و پیشرفت» را همگانی کنید. منظومهی معرفتی اسلام در اینباره را که مشتمل بر صدها درس از لزوم انفاق و لزوم تعاون در بِرّ و تقوا و لزوم نفع رساندن به مردم و لزوم قیام به قسط و امثال اینها است، در برابر میلیونها جوان کشور بگذارید.
خامساً: جهادِ خدمترسانی پیش از سود رساندن به گیرندهی خدمت، به خود خدمترسان سود میرساند. دل کندن از بهرههای شخصی برای بهره رساندن به دیگران، دل را روشنی و ذهن و اندیشه را ارتقا و اراده را قوّت میبخشد و فراتر از همه، رضای الهی را جلب میکند. این را با قول و عمل خود به کسانی که هنوز قدم در وادی خدمترسانی نگذاشتهاند، نشان دهید.
سادساً: در محیط خدمترسانی با اخلاق نیکو و عمل مؤمنانه، اجتناب از محرّمات، تقیّد به مستحبّات، فضای پیرامون خود را آکنده از عطر ایمان و عمل صالح کنید.
سابعاً: حتماً خودِ مردم منطقهی خدمترسانی، به ویژه جوانان را در کار خدمترسانی شریک کنید؛ این نیز خدمتی بزرگ به آنها است.
ثامناً: به ارتباط گروههای جهادی با یکدیگر و ارتباط آنها با دستگاههای قادر بر پشتیبانی بپردازید؛ بیآنکه دچار ارتباطهای اداری مرسوم و دستوپاگیر شوید.
تاسعاً: کارهای خود، پیشرفتهای خود، موفّقیّتهای خود، تواناییهای روزافزون خود را بهشکل هنرمندانه به اطّلاع همگان برسانید. نشان دهید که جهادِ موفّق شما که فقط بر گوشهای از ظرفیّتهای انسانی کشور متّکی است، چقدر زیبا و شوقانگیز است.
.................................
[1] بیانات رهبر معظم انقلاب در تاریخ 10/02/1396