شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع واگذاری مسئولیت ها را ساماندهی کند
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام با آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) دیدار و گفتوگو کرد.
متن کامل سخنان آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در این دیدار به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با مطالب بسیار خوشحال کنندهای که فرمودید انسان احساس میکند موتور شورای انقلاب فرهنگی روشن شده و به کار افتاده است. انتظاراز این شورا همین بوده و با حضور شخصیتی مثل جنابعالی این انتظار بالاتر رفته است. الحمدلله که تلاش میکنید این توقعات را برآورده نمایید. من در جلسه گذشته نکاتی را عرض کردم که خودتان بهتر از ما واقف هستید، بالأخره این شورا مرکز تصمیم گیری دریکسری از مباحث جوهری و اساسی چه در مسائل معنوی و چه غیر معنویِ نظام اسلامی ماست، در اموری که حیات انقلاب بسته به آنست شورا باید طراحی کند، سند سازی کند، دستور العمل بدهد مثل همین که فرمودید سند موسیقی و و کارهای دستی یا سند معادن یا سند هوش مصنوعی که از امور بسیار مورد نیازکشور است. اگر کشور در مسئله هوش مصنوعی عقب بیفتد برای همیشه از پیشرفت در همه عرصه ها عقب خواهد ماند.
یک مسئله مهم نگران کننده اخبارمهاجرت مغزهاست که فرمودید راهکارهایی اندیشیده شده و بحمدالله مهاجرت معکوس واقع شده که موجب خوشحالی است، چون برای ما شنیدن این خبرسخت است که بگویند روز به روز متخصصین و اطبا و مهندسین و حتی افراد تاسیساتی که کارهای فنی در محل انجام میدهند، به خارج ازکشورمی روند.ان شاء الله یک فکری بشود تا این افراد که سرمایههای این مردم و نظام هستند، حفظ شوند.
متاسفانه ازاول انقلاب تاکنون ضربه ای که این نظام از ناکارآمدی افراد و ندانمکاری مسئولین و متخصص نبودن افرادی که کارها به آنها سپرده شده، خورده بیش از ضربهای است که از دیگران متحمل گردیده. این نگاه اجمالی من است ولی شما در متن کار هستید و حتماً در شورای عالی انقلاب فرهنگی یک بخشی از برنامهها بررسی همین امربوده یا خواهد بود.
یک رییس دولت وزیری معرفی می کند که این وزیر اصلاً صلاحیت آن کار را ندارد، میرود در مجلس و رأی هم میآورد، آن وزیر هم یکسری معاونین و مدیر کلهایی برسرکار میآورد. همانطورکه درزمانهای گذشته رئیس جمهورکشور فردی را مسئول پولی کشور قرار داد که یک روز کار بانکی نکرده بود، این را در رسانهها هم نوشتند و خبرش هم سری نیست.
شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع واگذاری مسئولیت ها را ساماندهی کند، اینکه دولتها عوض میشوند و بلا فاصله جابجاییها انجام میشود، یک مقدارش طبیعی است ولی در جابجایی ها لااقل کسی را بیاورند که کارایی و تخصص و خبرویت او بیشتر از مسئول قبلی باشد. آن حدیث پیامبر اکرم(ص) را در نظر بگیرند که فرمود:« من استعمل عاملاً من المسلمین و هو یعلم أن فیهم من هو أولی بذلک منه و اعلم بکتاب الله و سنة نبیه، خان الله و رسوله و جمیع المسلمین »یعنی کسی به کار گمارده شود که خبرویت وتخصص بیشتری دارد، دنیا با تخصص رشد کرده، درست است که بیتقوایی هم در آنجا هست، دزدی میشود و مسلم دزدیهای کلانی هم میشود ولی بالاخره تخصص دنیا را رشد میدهد.
تقاضای من این است که راجع به این مسئله کار کنید، این فوق همه چیز است، الان اگر شما و کارشناسانتان یک سندی را با خبرویت تمام تنظیمکنید و به دست منِ طلبه بدهید که نمیفهمم این سند چیست، طبعاً آن سند همین طور عقیم میماند، پیگیری واجرای اسناد افرادی را میخواهد که مفاد این اسناد را بفهمند و بلد باشند آنرا درست پیاده کنند و حتی خودشان طرح و ایده برای اجرای این اسناد ارائه دهند.
به هرصورت امیدوارم با وجود جنابعالی و شخصیتهایی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور دارند، برای این آسیب ها راهکاری اندیشیده شود. درست است که در قانون آمده نماینده مجلس باید شروطی را داشته باشد، شورای انقلاب فرهنگی دراین شروط بازنگری کند، ما باید یک مجلس بسیار قوی داشته باشیم. ولی گاهی اوقات بعضی از نمایندهها یک حرفهایی میزنند که مردم از آن خجالت میکشند! هر چند نمایندگان قوی و خُبره و مسلط هم در مجلس حضور دارند.
یا در قسمتهای مختلف مربوط به نظام، درقوه قضائیه، مجریه و مقننه، هر چه افراد خبرهتر و آگاهتر و متخصصتر باشند توان حل مشکلات کشور بالاتر می رود. الآن هم فکر میکنم ضعف کشور روی همین محور می چرخد. یک حرفهایی از بعضی از مسئولین شنیده می شود ولی باز پشتوانهاش شورای انقلاب فرهنگی است که باید برای نمایندگان و وزرا و معاونین آنها ضابطههایی را معین نماید.
از اینکه شخصیتی مثل شما در رأس این شورا قرار گرفته خوشحالیم و این همه فعالیتهای شما و همکارانتان برای ماخیلی ارزشمند است. امیدواریم خداوند بزرگ آینده کاملادرخشانی را برای این شورا رقم بزند.