جزئیات پیشنهاد میانجیها برای آتشبس و فریبکاری صهیونیستها

در حالی که حواشی مربوط به پیشنهاد جدید میانجیها برای از سرگیری آتش بس در نوار غزه که هفته گذشته ارائه شد ادامه دارد، شبکه الجزیره شب گذشته یک نسخه از متن این پیشنهاد و نیز واکنش رژیم صهیونیستی به آن و پیشنهاد جدیدی که خود این رژیم ارائه داده بود را منتشر کرد.
جزئیات پیشنهاد میانجیها برای آتشبس
طبق آنچه که در متن پیشنهادی میانجیها برای از سرگیری آتشبس در نوار غزه آمده است، از جنبش حماس خواسته شده بود تا 5 نظامی اسیر صهیونیست را طی 50 روز آزاد کند که «عیدان الکساندر» نظامی دارای تابعیت آمریکایی هم در میان آنها بود. در ازای آن هم 250 اسیر فلسطینی از جمله 150 اسیر محکوم به حبس ابد و 2000 اسیری که اسرائیل در طول جنگ غزه آنها را از این باریکه ربوده بود آزاد میشدند.
طبق این پیشنهاد، همچنین میانجیها متعهد شده بودند که وضعیت را به قبل از دوم مارس که اسرائیل گذرگاههای غزه را بسته بود، برگردانند و گذرگاهها باز شود و پروتکل انسانی توافق آتش بس هم اجرا گردد. بر اساس این پیشنهاد، حماس و اسرائیل باید در روز دهم اجرای توافق جدید، جزئیات وضعیت اسرای زنده و مرده که نزد آنهاست را ارائه دهند.
همچنین میانجیها متعهد شدند که مذاکرات فوری را ظرف 50 روز درباره آتش بس دائمی، عقب نشینی کامل صهیونیستها از نوار غزه و ترتیبات روز بعد از جنگ در این باریکه آغاز کنند.
فریبکاری و کارشکنی صهیونیستها در مسیر پیشنهاد میانجیها برای آتشبس
اما رژیم صهیونیستی این پیشنهاد را رد و تغییرات و شروط زیادی را به آن اضافه کرد. این رژیم در پیشنهاد جدید خود از حماس خواست تا الکساندر عیدان، نظامی اسیر با تابعیت آمریکایی را برای نشان دادن حسن نیت و بدون گرفتن هیچ امتیازی و یا آزادی هیچ اسیر فلسطینی و قبل از آغاز توافق جدید، آزاد کند.
رژیم اشغالگر همچنین خواستار آزادی 10 نظامی خود در روز اول توافق در ازای 120 اسیر محکوم به حبس ابد و 1111 اسیر فلسطینی که در طول جنگ آنها را از غزه ربوده بود، شده و تاکید کرد که حماس باید در دهمین روز از توافق جسد 16 اسیر مرده اسرائیلی را در ازای جسد 160 اسیر فلسطینی آزاد کند.
رژیم صهیونیستی همچنین سقف مدت توافق را 40 روز تعیین کرد که در روز دوم آن مذاکرات بر سر اصول جدید آغاز میشود. این رژیم همچنین خلع سلاح مقاومت و امتناع ارتش اسرائیل از عقب نشینی از غزه و همچنین استقرار مجدد نیروهای خود در این باریکه را به عنوان شروط مذاکره مطرح کرد و در مورد پروتکل بشردوستانه هم گفت، باید سازوکاری ایجاد شود که اطمینان حاصل گردد کمکهای انسانی به حماس نمیرسد.
اما شب گذشته رسانههای عربی از جمله الجزیره و القدس العربی گزارش دادند که حماس همچنان قصد ندارد در دام جدید صهیونیستها بیفتد.
واکنش حماس به فریبکاری اشغالگران
بر اساس این گزارش، یک مسئول جنبش حماس که خواست نام او فاش نشود، اعلام کرد: حماس تصمیم گرفته با پیشنهاد اخیر اسرائیل که این جنبش از طریق میانجیها آن را دریافت کرده، تعامل نکند؛ زیرا هدف صهیونیستها برهم زدن پیشنهاد میانجیهای مصری و قطری و از بین بردن هرگونه توافقی است.
یک مسئول دیگر حماس هم گفت که این جنبش از میانجیها و جامعه بینالمللی میخواهد تا صهیونیستها را وادار کنند به توافقی که امضا کرده؛ احترام بگذارند و تعامل مثبتی با پیشنهاد میانجیها داشته باشند.
چند روز قبل هم خلیل الحیه، رئیس حماس در غزه با بیان اینکه این جنبش با پیشنهاد جدید میانجیها درباره آتشبس موافقت کرده، گفت ما به اصول ثابت خود در هر مذاکرهای پایبندیم از جمله توقف کامل جنگ و سلاح مقاومت هم خط قرمز بوده و راه مقاومت تا پیروزی و آزادی ادامه دارد.
وی تاکید کرد: ما در سطح ملی و طبق دیدگاهی که حماس در زمان حیات رهبر فقیدمان شهید اسماعیل هنیه، در هفته دوم جنگ ارائه داده بود، پیش رفتیم که شامل سه محور بود: توقف جنگ، تحقق وحدت ملی برای استفاده از دستاوردهای عملیات طوفان الاقصی و همکاری مشترک با همه گروههای فلسطینی برای تحقق حقمان در تشکیل کشور فلسطین با حاکمیت کامل و به پایتختی قدس و نیز حق بازگشت آوارگان.
بعد از دو ماه آتش بس در نوار غزه و چندین هفته مذاکرات بیثمر در مورد راههای تمدید آن، در سایه کارشکنیهای عامدانه رژیم صهیونیستی و شخص بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم، اسرائیل حملات وحشیانه به نوار غزه را از 18 مارس از سر گرفت که طی آن تاکنون حدود 1100 غیرنظامی که اغلبشان زن و کودک هستند به شهادت رسیده و 2600 تن هم زخمی شدهاند. در سایه محاصره سنگین و نبود امکانات و تجهیزات پزشکی، هر روز تعداد زیادی از این مجروحان هم جان خودشان را از دست میدهند.