۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۹
کد خبر: ۷۷۸۳۴۳
حجت الاسلام لیالی در گفت‌وگو با رسا:

پاسخ جمهوری اسلامی به هر حمله‌ای، قاطعانه و قوی خواهد بود

پاسخ جمهوری اسلامی به هر حمله‌ای، قاطعانه و قوی خواهد بود
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی استراتژی ایران در برابر تهدیدهای آمریکا را مبتنی بر قدرت بازدارندگی دانست و تصریح کرد: دشمنان باید بدانند هرگونه حمله به پایگاه‌های نظامی یا زیرساخت‌های انرژی ایران، با پاسخی برابر و قوی تر از طرف جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.

حجت‌الاسلام محمدعلی لیالی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا به بررسی تهدیدهای نظامی دولت ترامپ و امکان تقابل ایران و آمریکا پرداخت و گفت: تقابل ایران و آمریکا پدیده جدیدی نیست، از سال ۱۳۲۰ و از زمان حضور مستشاران آمریکایی در دوران پهلوی دوم تا امروز، این تقابل وجود داشته است، اما در گذشته ایران در موضع ضعف و آمریکا در جایگاه قدرت برتر قرار داشت.

وی کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ را نقطه عطفی در تقابل ایران و آمریکا دانست و افزود: آمریکا در سرنگونی دولت مصدق، تصویب کاپیتولاسیون و حمایت از رژیم پهلوی نقش محوری داشت و پس از انقلاب اسلامی نیز این رویارویی با حمایت آمریکا از رژیم بعث عراق، تحریم‌های ظالمانه و دخالت در فتنه‌های داخلی ایران تشدید شد.

حجت الاسلام لیالی بیان کرد: احتمال رویارویی مستقیم و نظامی میان ایران و آمریکا وجود دارد؛ زیرا که با دولتمردی دیوانه به نام ترامپ روبه رو هستیم که بنابر سخن شهید سلیمانی ترامپ آدم قمار بازی است و رفتارهای ترامپ قابل پیش‌بینی نیست؛ هرچند این احتمال بسیار ضعیف است و به آمادگی دفاعی و قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران بستگی دارد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی افزود: اگر جنگ سخت و درگیری نظامی میان دو کشور رخ ندهد، جنگ نرم، شناختی و هیبریدی بر علیه ایران شدت می گیرد و این جنگ از طریق پیدایش فتنه ها و آشوب های داخلی و حمایت از فتنه گران و شورشیان روی خواهد داد.

کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: با توجه به اتفاقات اخیر سوریه و تحولات لبنان، ممکن است تقابل میان ایران و رژیم صهیونیستی شدت بگیرید و دولت آمریکا اجازه رویارویی نظامی اسرائیل علیه ایران به صورت محدود یا گسترده دهد تا اینکه پادگان های نظامی و تأسیسات هسته ای ایران را مورد حمله قرار دهند.

حجت الاسلام لیالی با بیان اینکه باید تقابل نظامی آمریکا با ایران را در علل و عوامل مختلفی جستجو کرد، گفت: پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از طرح‌ها و نقشه‌های مدیریت جهانی را به هم زد و آمریکا ابرقدرتی خود را از دست داد، ایران نیز سیاست‌های آمریکایی‌ها را به چالش کشید و حمایت مستضعفان و تلاش برای اخراج تدریجی آمریکا از عراق و افغانستان از جمله دلایلی است که موجب رویارویی آمریکایی‌ها با جمهوری اسلامی ایران شده است.

استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: شعار معروف «مرگ بر آمریکا» که توسط امام خمینی (ره) مطرح شد به نماد استکبار ستیزی تبدیل شده و همچنین تحولات، نهضت‌های آزادی‌خواهانه و استقلال‌طلبانه در منطقه و جهان اسلام در اثر این شعار و اصول شکل گرفته است.

حجت الاسلام لیالی با اشاره به اینکه در عرصه اقتصادی، آمریکا با رقبایی چون چین و روسیه مواجه است، افزود: در زمینه‌های معرفتی، جهان‌بینی و ایدئولوژی، تنها ایدئولوژی انقلاب اسلامی است که می‌تواند در برابر سلطه و هژمونی آمریکایی‌ها مقاومت کند.

 وی تأکید کرد: آمریکا هرگز برتری و ظهور تفکر انقلاب اسلامی را که بر مبنای عدالت‌خواهی، آزادی‌خواهی و رهایی مستضعفان بنا شده نخواهد پذیرفت؛ از این رو تقابل ایران و آمریکا به شدت ادامه خواهد داشت.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: قدرت‌گیری جمهوری اسلامی در منطقه، گسترش جریان مقاومت در عراق، لبنان، سوریه و یمن، نقطه عطفی در اخراج آمریکایی‌ها از منطقه بوده و استمرار این حمایت‌ها از جبهه مقاومت و قدرت نظامی ایران از اصلی‌ترین دلایل تقابل نظامی آمریکا با ایران به شمار می‌رود.

وی در ادامه به بررسی قدرت جمهوری اسلامی ایران در مقابل تهدیدات نظامی آمریکا و متحدانش پرداخت و تصریح کرد: آمریکا تنها نیست و ناتو، اروپا و برخی کشورهای عربی منطقه نیز به عنوان هم پیمانان آمریکا عمل می‌کنند و ایالات متحده آمریکا دارای حدود ۵۰ پایگاه نظامی در کشورهای حاشیه ایران و منطقه خلیج فارس است.

حجت‌الاسلام لیالی در ادامه به چند نکته کلیدی در خصوص استراتژی دفاعی جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف نظامی، به ویژه در زمینه‌های هوافضا، موشک‌ها و پهپادها، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و اکنون به یکی از قدرت‌های برتر نظامی منطقه و حتی جهان تبدیل شده است.

وی استراتژی ایران در برابر تهدیدهای احتمالی آمریکا را مبتنی بر قدرت بازدارنده دانست و ابراز کرد: دشمنان باید بدانند هرگونه حمله به پایگاه‌های نظامی یا زیرساخت‌های انرژی ایران، با پاسخی برابر و قوی از طرف جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: صنایع موشکی و هوافضای ایران، به ویژه موشک‌های بالستیک و هایپر سونیک، می‌توانند تمام پایگاه‌های آمریکایی در منطقه را در تیررس خود قرار دهند و جمهوری اسلامی ایران آماده است که به هر پایگاه آمریکایی پاسخ دهد.

 وی بر اهمیت اطلاع‌رسانی به مردم و تقویت آمادگی آن‌ها در برابر تهدیدات احتمالی آمریکا تأکید کرد و افزود: علاوه بر آمادگی نظامی، لازم است که جمهوری اسلامی در عرصه جنگ رسانه‌ای و فضای مجازی نیز فعال باشد، خصوصاً با توجه به مشکلات معیشتی موجود که می‌تواند احتمال شورش‌ها و ناآرامی‌ها را افزایش دهد.

حجت الاسلام لیالی خاطرنشان کرد: طبق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، احتمال حمله نظامی در این شرایط کم است، اما در صورت وقوع چنین حمله‌ای، جمهوری اسلامی واکنش سختی نشان خواهد داد و این آمادگی نظامی به کمک تلاش‌های مجاهدان، رزمندگان، نیروهای امنیتی و نظامی کشور به دست آمده است.

کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه ما باید در برابر تمام تهدیدات ذهنی و نظامی هوشیار باشیم، تصریح کرد: تقویت توانمندی‌های نظامی و اجتماعی در کنار تحلیل درست از وضعیت کنونی می‌تواند به جلوگیری از بحران‌های احتمالی کمک کند.

ارسال نظرات