شهید رئیسی، قربانی هجمه رسانهها

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور فقید ایران اسلامی شخصیتی بود که همواره بر اصول اخلاقی و دینی تأکید داشت. او به تقوا و رعایت احکام اسلامی در زندگی شخصی و اجتماعی پایبند و دیگران را نیز به این امور توصیه می کرد.
یکی از ویژگیهای بارز او، عدالتخواهی و تلاش برای برقراری عدالت اجتماعی بود؛ چنانکه در دوران فعالیتهای قضائی خود در قوه قضائیه اقدامات موثری را به نفع مردم و جامعه اسلامی انجام داد و در مبارزات سیاسی و اجتماعی، همواره در صف مقدم قرار داشت.
روحیه خدمتگزاری به مردم و حل مشکلات آنان به گونه ای بود که حتی بسیاری از مردم بی سواد و به دور از سیاست نیز می دانند که رئیس جمهوری در تراز انقلاب اسلامی و دغدغه مند برای حل مشکلات مردم بود و همین ویژگی نیز سبب شد تا او در دل مردم جایگاه ویژهای پیدا کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی بعد از چند هفته از شهادت شهید رئیسی در جملهای قابل تأمل فرمودند: «بعد از فقدان این عزیز دیدم تقریبا همه روزنامهها و مطبوعات و در فضای مجازی و اشخاص گوناگون از جریان های مختلف از او حرف می زنند و تمجید می کنند. دلم برای رئیسی سوخت. در زمان حیات او آنها حاضر نبودند یک کلام از این حرف ها را بزنند.»
شهید آیت الله سیدابراهیم رئیسی در دوران سه سال ریاست جمهوری خود – که رهبر انقلاب عملکرد ۳ ساله این شهید را با دوره خدمت امیرکبیر قیاس کردند - قبل از شهادت خود، با انتقادات های غیرمنصفانه بسیاری از سوی برخی از رسانهها و جریانهای سیاسی مواجه شد.
مظلومیت شهید رئیسی در مطبوعات و رسانه ها
رسانه ها، مطبوعات و روزنامه های اصلاح طلب به عنوان یکی از جریانهای سیاسی در کشور به طور مکرر به مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن روز کشور که بسیاری از آنان، حاصل نتایج عملکرد دولت قبلی و مسئولان سابق بود، به شهید رئیسی و دولت او هجمه می کردند.
برخی روزنامههای اصلاح طلب به طور مکرر به مشکلات اقتصادی، تورم و بیکاری اشاره و دولت شهید رئیسی را به عدم توانایی در مدیریت این مسائل متهم می کردند تا بگویند که دولت سیزدهم دولتی ناکارآمد درحل مشکلات اقتصادی است؛ درحالی که خود، به خوبی می دانستد که شهید رئیسی و دولت او، شب و روز درحال آوار برداری از خرابی های به جای مانده از دولت قبل هستند و از هیچ تلاش و کوششی برای بهبود اقتصادی و توسعه روزافزون ایران اسلامی برای رفاه و آسایش مردم ایران، دریغ نمی کردند.
انتقاد به سیاستهای خارجی
برخی از روزنامه مکرر سیاست های خارجی شهید رئیسی را زیر سوال برده و درصدد تصویرسازی منفی نسبت به تلاش های شهید رئیسی و دولت او در عرصه سیاست خارجی و تضعیف جایگاه رئیسی در عرصه بینالملل بودند؛ درحالی که سیاست شهید رئیسی و دولت سیزدهم، همان سیاست نه شرقی و نه غربی انقلاب اسلامی بود و آنان، نه تنها همانند اصلاح طلبان – که تمام امید خود را در ترازوی غرب و توجهات آنان قرار دادند – بود و نه، تنها به داخل نگاه کرده و از ظرفیت خارج غفلت می کرد؛ بلکه هم به توان داخلی اعتماد و تکیه داشت و هم، سیاست خارجی را دنبال می کرد تا - به حکم عقل و منطق- تمام تخم مرغ های خود را در سبد غرب و برداشته شدن تحریم های آنان نگذاشته باشد.
این مقدار از هجمه های رسانه ای و شانتاژهای خبری سبب شد تا رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در سخنرانیها و بیانات خود به شخصیت و ویژگیهای شهید رئیسی اشاره کرده و از او به عنوان فردی با ویژگیهای خاص و مظلوم یاد کنند. در واقع، جمله «دلم برای رئیسی سوخت» به نوعی نشاندهنده احساس همدردی و توجه رهبر معظم انقلاب به چالشها و مشکلاتی است که شهید رئیسی در دوران فعالیتهای سیاسی و اجرایی خود با آنها مواجه بود.
مظلومیت شهید رئیسی، پیش از آنکه شکل گرفته از مشکلات اقتصادی و معیشتی باشد، ناشی از هجمههای رسانهای و تحمیلات ناروایی بود که در رسانه ها - بدون توجه به خدمات گسترده دولت سیزدهم- برای مردم و اذهان عمومی جامعه القاء می شد.
با وجود تلاشهای شبانه روزی شهید رئیسی در زمینههای مختلف، برخی از رسانهها و جریانهای سیاسی به جای توجه به خدمات و دستاوردهای او، همیشه بر روی نقاط ضعف و چالشهای پیش پا افتاده و ناچیزِ در برابر گستره خدمات، تمرکز می کردند تا دستاوردهای دولت سیزدهم به چشم نیامده و کم اهمیت جلوه داده شوند. اهل نمایشبودن، تهمت ناروایی بود که برخی به شهید رئیسی می زدند و هر رفتار و دستاوردی که از رئیسجمهورِ شهید در سفرهای استانی و سطح ملی سر زده و کسب می شد، با این چنین بهانه هایی، فضاسازی های منفی گسترده ای را بر علیه شهید رئیسی و دولت او به راه می انداختند.
ناهار خوردی؟
جمله «ناهار خوردی؟» از سوی شهید رئیسی یکی از مصادیق هجمه ها و جفای رسانه ها در حق این شهید خدمتگزار بود که توسط برخی از رسانهها مورد تحریف و سوءاستفاده قرار گرفته و کوچکترین رفتار و گفتار ایشان، دستاویز فضاسازی رسانهای شد؛ درحالی که این سوال، به این عنوان پرسیده شد که: شما که اینجا دارید جواب تماسهای مردم را میدهید و بیشتر از ساعت کاری و تا بعدازظهر اینجا مانده اید، آیا به خودتان هم رسیدگی میشود؟ آیا از شما پذیرایی میکنند؟ اما متاسفانه در برخی رسانهها این موضوع را اینطور نشان دادند که آن فرد، کارگر یک کارخانه یا کارآفرین بود و دغدغه و مشکل خود را مطرح میکرد؛ اما آقای رئیسی به جای اینکه اجازه دهد تا آن فرد، حرف دل خود را زده یا به مشکل آن اهمیت بدهد، از او درباره ناهار سؤال می کند.
البته وقاحت، داشتن روحیه بی انصافی و دلبستگی های سیاسی برخی از افراد و رسانه های اصلاح طلب، مانع از این نشده که آنان، حتی در زمان بعد از شهادت آیت الله رئیسی نیز از انتقادهای نادرست و به دور از عدالت و انصاف خود دست برداشته و یا حداقل به تشریح برخی از دستاوردها و فعالیت های گسترده دولت سیزدهم در زمینه های مختلف بپردازند؛ اقدامات و دستاوردهایی که حتی دشمنان خارجی نیز به آن اعتراف دارند.
عباس عبدی یکی از افراد به اصطلاح، اصلاحطلب است که با انتشار متنی در کانال تلگرامی خود خطاب به دکتر پزشکیان رئیسجمهور، برگزاری مراسم های سالگرد شهدای خدمت در شهرهای مختلف را اتلاف منابع عمومی و بدون توجیه عقلی، قانونی و اخلاقی می خواند.
شهید رئیسی کسی بود که حتی سکوت در برابر حملات رسانههای غیر منصف داخلی نیز به منظور حفظ آرامش عمومی جامعه و تمرکز بر اهداف اصلی برای حل مشکلات مردم بود و تلاش می کرد تا با تمرکز بر وظایف و مسئولیتهای اصلی خود، انرژی خود را صرف خدمت به مردم و انجام وظایف خود کند.
شهید رئیسی معتقد بود که در نهایت، حقیقت خود را نشان خواهد داد و مردم، خود، بهترین قضاوت کننده هستند و می دانند که چه کسی دوستدار و خدمتگزار و چه کسی دشمن آنان است.
نویسنده: سعید چراغی