عترت و امام سجاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پایگاه اطلاع رسانی تعلیمات اسلامی واشنگتن ویژه نامه امام سجاد(ع) را منتشر کرد.
این ویژه نامه از بخش های گوناگونی تشکیل شده است. در بخش مقالات، مطلبی با عنوان پرتوى از مبارزات امام سجاد درج شده که در بخشی از این مقاله می خوانیم: امام سجاد(ع) در دعاى روز عرفه، امام راستین را به مسلمانانمعرفى مىکند و به جایگاه والاى آن متوجه مىسازد، آنگاهمىفرماید:پروردگارا! برپاکیزهترین افراد خاندان پیامبر دورد فرست کهآنان را براى اجراى اوامر خود برگزیدهاى و خزانه علم ونگهدارنده دین و جانشین در زمین و حجتخویش بربندگانت قراردادى و به خواست و ارادهات آنان را از هر پلیدى و ناپاکى پاکساختى و وسیله ارتباط با خود و راه بهشتخویش کردى.
امام(ع) در بخشى دیگر از همین دعا مىفرماید: بار خدایا! تو دین خودرا در هر زمان و روزگارى به وسیله پیشوایى کمک فرمودهاى که اورا راهنماى بندگان و مشعل هدایت در شهرها قرار دادهاى، پس ازآنکه او را با وسیله ارتباط غیبى، به خود ارتباط دادى و او راسبب خوشنودى خویش کردى و فرمانبرى از او را واجب نمودى و ازنافرمانى او بیم دادى و به فرمانبرى فرمانهایش و پذیرش نهى اودستور دادى و فرمودى که هیچ کس از او پیشى نگیرد و هیچ فرد ازپیروى او پس نماند.
امام سجاد(ع) و دفاع فرهنگى، عنوان مقاله ای است که اقدامات فرهنگی امام سجاد(ع) را در محورهای هشدار نسبت به عقاید غالیان، مبارزه با جبرگرایى، مبارزه با مشبهه، احتجاج با متصوفه و زاهد نمایان، برخورد و مبارزه با عالمان دربارى، به بحث نشسته و درباره اقدامات روشنگرانه امام سجاد(ع) در برخورد با عالمان درباری می گوید: حاکمان ستمگر اموى براى آنکه بتوانند بر مسلمانان حکومت کنند, چاره اى جز جلب اعتقاد قلبى آنان نسبت به مشروعیت آنچه که انجام مى دادند, نداشتند, چرا که هنوز مدت زیادى از عصر پیامبر(ص) نگذشته بود و ایمان قلبى مردم به اسلام به قوت خود باقى بود, از این رو اگر عدم شایستگى حاکمان بنى امیه به عنوان جانشینى پیامبر(ص) براى آنان به اثبات مى رسید, بى تردید در برابر حکومت موضع مى گرفتند. مسلما در جامعه اسلامى آن روزگار, افراد زیادى بودند که وضع دستگاه خلافت را وضع اسلامى مى پنداشتند و این به خاطر اقدامات زیاد دستگاه اموى جهت مشروع جلوه دادن حاکمیت خویش بود. یکى از این اقدامات, جذب محدثان و علماى دینى به دربار حکومت بود تا احادیثى را از پیامبر(ص) یا صحابه بزرگ آن حضرت به نفع آنان جعل کنند تا بدین وسیله زمینه فکرى پذیرش حکومت آنان را در جامعه آماده سازند.محمد بن مسلم زهرى یکى از عالمان دربارى بود که حاکمان جبار بنى امیه از وجود و موقعیت دینى او به سود خود بهره بردند و او خود را کاملا در اختیار آنان قرار داد و به نفع آنان کتاب نوشت و حدیث جعل کرد و از این طریق به اهداف شوم آنان کمک کرد.
در کنار این ویژه نامه، کتابخانه سجادی قرار داده شده است که این بخش شامل منتخبی از کتاب های است که پیرامون سیره و دوران زندگی زینت عبادت کنندگان امام سجّاد علیه السلام نوشته شده است.
علاقمندان برای مشاهده ویژه نامه عترت و امام سجاد(ع) می تواننند به پایگاه اطلاع رسانی تعلیمات اسلامی واشنگتن به نشانی www.iec-md.org مراجعه کنند. /909/پ202/ع