۲۹ مهر ۱۳۸۹ - ۱۶:۱۸
کد خبر: ۸۸۳۴۸
معاون ارتباطات و امور بین‌الملل جامعةالمصطفی العالمیه:

تشکیل اتاق فکر پاسخ‌ به خلأهای حوزه فکر و اندیشه ضروری است

خبرگزاری رسا ـ معاون ارتباطات و امور بین‌الملل جامعةالمصطفی العالمیه خواستار تشکیل اتاق فکری برای پاسخ‌گویی به خلأهای موجود در حوزه فکر و اندیشه از سوی حوزه‌ شد.
حجت‌الاسلام مجيد حكيم‌الهي


حجت‌الاسلام مجید حکیم الهی، معاون ارتباطات و امور بین‌الملل جامعةالمصطفی العالمیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع مردم قم، خط اسلام منهای روحانیت را کشیده شدن به سمت سکولاریسم دانست و گفت: تئوری سکولاریسم که نقشی برای دین در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و علمی قائل نیست، محکوم به فنا و شکست است.

وی با بیان این‌که اسلام بدون روحانیت امکان‌‌‌پذیر نیست، افزود: معنای اسلام بدون روحانیت آن است که مفسر و مبین دین نباشد که این خود بر پایه و مبنای علمی و منطقی استوار نیست و نتیجه‌ای جز قرائت‌های متعدد از دین نخواهد داشت.

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل جامعةالمصطفی العالمیه در ادامه بخشی از وحدت کلمه را در حوزه سیاست و عملکرد درونی و خارجی آن دانست و براز داشت: دولتمردان و مسؤولان کشور بدانند که هرگونه اختلاف بین آنها، سبب اختلاف در عملکرد و دلسردی مردم می‌شود.

وی با تأکید بر وحدت دینی بین اقشار مختلف مردم، تصریح کرد: اکنون با هجمه‌های وسیع و گسترده دشمنان علیه اسلام که اصل آن را نشانه گرفته‌اند، عدم وحدت و همدلی بین مسلمانان، سبب قدرت دشمنان اسلام و رسیدن به خواسته‌هایشان می‌شود.

حجت‌الاسلام حکیم‌الهی، تیزبینی و نکته‌سنجی اصحاب فکر و اندیشه را مورد نظر قرار داد و گفت: ابزار کار قدرت‌های بزرگ دنیا برای تسلط بر مسلمانان و کشورهای اسلامی ایجاد اختلاف و تفرقه بین پیروان مذاهب اسلامی است، باید مراقب باشیم که آنان به اهدافشان نزدیک هم نشوند.

وی در پاسخ به این سؤال که چه توقعی از نخبگان و رسانه‌ها برای معرفی واقعی و بی‌پیرایه روحانیت و ارزش‌های حضور این قشر در تاریخ سیاسی اجتماعی ایران وجود دارد، خواستار پاسخ‌گویی به این سؤال کلیدی شد و گفت: حوزه با تشکیل اتاق فکری، خلأهای موجود در حوزه فکر و اندیشه را پاسخ دهد.

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل جامعةالمصطفی العالمیه با اشاره به ضرورت پاسخ‌گویی به نیازهای جوامع بشری و خصوصاً ملت ایران، بر تبیین نقش و جایگاه دستگاه روحانیت در جامعه تأکید کرد و افزود: تبیین نقش و جایگاه روحانیت در جامعه، اعتبارساز و اعتبارسوز است.

وی، خاطرنشان کرد: اگر نقش روحانیت در جامعه به درستی تبیین شود، روحانیت جایگاه اصلی خود را پیدا خواهد کرد، اما اگر از تبیین مناسب آن، غفلت شود و گام‌های عملی برای پاسخ به سؤالات مطرح شده، برداشته نشود، اعتبار روحانیت زیر سؤال می‌رود.

حجت‌الاسلام حکیم‌الهی با بیان این‌که جامعه امروز انتظارات بسیاری از دستگاه روحانیت دارد،گفت: روحانیت باید در حوزه داخل و عرصه‌های بین‌المللی، خود را با نیازهای روز بشری منطبق کرده و به سؤالات مطرح شده، پاسخ دهد.

وی تصریح کرد: جوامع بشری در حوزه بین‌الملل، نیاز شدیدی به فهم اندیشه‌های مذهب اهل بیت(ع) دارند و باید گفت که حوزه با ظرفیت بالا و ذخایر گرانسنگی که در اختیار دارد، قادر به پاسخ‌گویی نیازهای فکری و اندیشه‌ای جوامع بشری است.

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل جامعةالمصطفی العالمیه، نبود مدیریت نخبگانی و عدم همسان‌سازی با نیازهای جوامع بشری را از مشکلات موجود در برابر حوزه‌های علمیه برشمرد و ابراز داشت: هنوز نتوانستیم از ظرفیت‌های نخبگان حوزه استفاده کرده و یک مهندسی شایسته و بایسته برای استفاده از این ظرفیت‌ها طراحی کنیم.

وی، اضافه کرد: ظرفیت‌ حوزه‌های علمیه بسیار بالا است، اما ادبیاتی که برای ارائه این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها استفاده می‌شود، کارایی لازم را ندارد، یعنی مرحله اثبات ضعیف‌تر از مرحله ثبوت است که باید چاره‌ای برای آن اندیشید. /920/ت302/ع

ارسال نظرات