۲۴ آبان ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۴
کد خبر: ۹۰۵۲۸
استاد حوزه علمیه تبریز:

زهد حقیقی در زندگی علامه طباطبایی متجلی بود

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه طالبیه تبریز گفت: زهد حقیقی و بی توجهی به مظاهر دنیوی از ویژگی‌های بارز حیات طیبه علامه طباطبایی(ره) بود.
ويژه نامه اينترنتي دلداده، علامه طباطبايي
حجت الاسلام سیدرضا حسینی، استاد اخلاق حوزه علمیه طالبیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز که به مناسبت روز بزرگداشت علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان صورت گرفت، اظهار داشت: نگاه اسلام به مسأله دنیاگریزی بسیار متفاوت با نگرش دیگر افراطی دیگر ادیان است.

وی خاطر‌نشان کرد: در تاریخ صدر اسلام، برخوردهای جالبی از سوی نبی مکرم اسلام در خصوص مبلغان دینی مشاهده می‌شود، چنان‌که آن حضرت مبلغان را از مال اندوزی منع کرده بودند.

وی ادامه داد: امام راحل نیز در تاریخ معاصر به عنوان یک روشنفکر تمام عیار حوزوی، دنیاگرایی را آفت روحانیت دانسته است و در کتاب منشور روحانیت خود به این موضوع آشکارا اشاره کرده است.

این استاد حوزه و دانشگاه تبریز با اشاره به زندگی علمای بزرگ معاصر تاکید کرد: در میان علمای معاصر بدون تردید علامه طباطبایی یکی از دنیاگریزترین و زاهدترین علما بوده است.

وی با تاکید بر شناساندن ابعاد مختلف شخصیت علامه طباطبایی خاطر‌نشان کرد: اغلب مردم مقام تفسیری علامه را در علوم قرآنی مورد توجه قرار می دهند، در حالی که وی در علوم مختلف از جمله مهندسی، نجوم، ریاضیات و علوم غریبه کم‌نظیر بود.

حجت الاسلام حسینی زهد حقیقی و بی توجهی به مظاهر دنیوی را از ویژگی‌های بارز حیات طیبه ایشان دانست و تصریح کرد: شیوه پوشش ایشان بسیار عادی بود و هیچ‌گاه خود را درگیر مقامات و تشریفات دنیوی نمی‌کرد.

وی افزود: لباس نه چندان مطلوب و عمامه کوچک ایشان نشانگر این زهد و بی توجهی بود، به حدی که برخی افراد ظاهر بین این نوع پوشش را دلیل بر عدم جامعیت علمی و مقام علامه می‌دانستند.

استاد اخلاق حوزه علمیه طالبیه تصریح کرد: البته علامه مانند علما و بزرگان سلف خود این زهد را با وجود تمکن انتخاب کرده بود، چنانچه بسیاری از بازاریان حاضر بودند ایشان را به بهترین شکل تأمین کنند؛ اما علامه بزرگوار خودداری می کرد.

وی تواضع و توجه به عرفان ناب اسلامی را از خصوصیات علامه طباطبایی دانست و گفت: با وجود این‌که بزرگانی چون امام خمینی(ره) و شهید مطهری(ره) ایشان را شناختند و بهره فراوان بردند؛ اما حقیقت این است که جایگاه علمی و معنوی این عالم بزرگ به معنای حقیقی شناخته نشده است.

استاد حوزه و دانشگاه تبریز با تأکید بر قدرشناسی از مقام علمی و عرفانی علامه طباطبایی در شهر علامه‌ها خاطر‌نشان کرد: بی‌توجهی به شأن و منزلت علما و تاریخ درخشان تشیع در تبریز شایسته اولین پایتخت جهان تشیع نیست./935/ت302/س
ارسال نظرات