امام جمعه شبستر: ولایت مداری حاصل بصیرت دینی است
حجت الاسلام علی محمدزاده، امام جمعه شبستر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز با اشاره به آیه 108 سوره یوسف اظهار داشت: خداوند در این آیه خطاب به پیامبر عظیم الشان می فرماید «بگو این راه من است، من و پیروانم و با بصیرت کامل، همه مردم را به سوى خدا دعوت مىکنیم. منزه است خدا و من از مشرکان نیستم» که در این آیه بصیرت با تبعیت از پیامبر اسلام(ص) بیان می شود.
وی خاطر نشان کرد: برای درک این موضوع باید آیات قبلی را مورد بررسی قرار دهیم، که در آیات قبلی گفته میشود «آیا ایمن هستند از اینکه عذاب فراگیر خدا به آنان در رسد یا قیامت در حالى که بىخبرند بناگاه آنان را فرا رسد»، که در واقع بصیرت همان چیزی است که نتیجه آن ایمن شدن از عذاب ناگهانی و عذاب دردناک است.
حجت الاسلام محمدزاده ولایت مداری را تجلی بصیرت دینی برشمرد و گفت: عده ای در ظاهر می گویند، نظام را دوست داریم، ولی در پس پرده جلسه می گذارند و علیه نظام و ولایت حرف می زنند، عده ای می گویند مطیع ولایت و رهبریم، اما آشکارا سکوت می کنند و از نظام حمایت نمی کنند.
وی با تشریح ویژگی های ولایت مداران واقعی خاطر نشان کرد: تابعان و حامیان واقعی ولایت چه در خفا و چه در آشکار از ولایت حمایت می کنند، زمان و مکان و ضرر و زیان شخصی در راستای حمایت از رهبری برای آنان معنا ندارد.
امام جمعه شبستر با بیان اینکه تنها راه بصیرت و شناخت فتنه دشمن استمرار خط ولایت و گام زدن در مسیر ولایت است، گفت: بصیرت در شرایط حاضر یکی از مهم ترین و راهبردی ترین کلید واژه های کاربردی است که بر امت مسلمان لازم است تا در پرتو آن بتوانند راه حق از باطل را تشخیص داده و در مسیر صراط مستقیم الهی گام بردارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح معنای بصیرت پرداخت و اظهار داشت: هرچند بصیرت، در اصل به معنای علم است، اما باید توجه داشت که هر علمی بصیرت نیست و هر عالمی، بصیر نامیده نمی شود، بلکه این واژه، حاکی از نوعی احاطه علمی و آینده نگری است.
حجت الاسلام محمدزاده تصریح کرد: بر اساس آیات قرآنی و روایات وارده، بصیرت ضامن مصون ماندن از عذاب اخروی و بینایی در دنیاست، که اصلی برای تشخیص حق از باطل شناخته می شود.
امام جمعه شبستر بی بصیرتی را یکی از عوامل بروز حادثه عاشورا دانست و گفت: شناخت امام و موقعیت در هر شرایط زمانی و مکانی انسان را بصیر و از فتنه زمان ایمن خواهد ساخت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود وظیفه علمای دینی را تبیین فلسفه نهضت عاشورا دانست و اظهار داشت: عاشورا را باید در ظرف مناسبی ارائه کرد و از هرگونه تحریف مصون نگه داشت، درس های عاشورا انسان ساز است.
حجت الاسلام محمدزاده با تاکید بر اینکه باید از بیانات غیر مستند درباره عاشورا خودداری کرد، گفت: بنا به فرموده رهبر فرزانه انقلاب؛ عاشورا یک حادثه تاریخىِ صرف نبود؛ عاشورا یک فرهنگ، یک جریان مستمر و یک سرمشق دائمى براى امت اسلام بود، از این رو باید حادثه عاشورا را از پیرایههاى مضر خالى کنیم./935/ت302/ع