۱۷ دی ۱۳۸۹ - ۱۵:۵۱
کد خبر: ۹۵۰۵۳
بخش پایانی / الهام

براساس قانون همه فتنه‌گران محاربند / هوشمندی مراجع تقلید پل ارتباطی فتنه‌گران را خنثی کرد

خبرگزاری رسا ـ مشاور حقوقی رییس جمهور با ضروری خواندن شفاف‌سازی مواضع نسبت به افرادی که پشت پرده جریان فتنه قرار دارند، تصریح کرد: براساس قانون، تا زمانی که مرکزیت جریان‌های محارب باقی است، همه اشخاصی که در این جریان‌ها فعالیت می‌کنند، ولو فعالیت‌های غیر مسلحانه، محاربند.
همايش بزرگداشت دهه بصيرت در قم غلامحسين الهام، عضو حقوقدان شوراي نگهبان


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، غلامحسین الهام، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک شورای نگهبان، ظهر امروز در همایش بزرگ دهه بصیرت، اشخاص و موضوع‌ها را از جمله تکیه‌گاه‌های فتنه دانست و گفت: فتنه ابتدا بر نکاتی تکیه دارد که به ظاهر حق است، اما پس از گرفتاری به آن تا مردم بفهمند حق و باطل کجاست، موضوع حل شده است.

وی در ادامه به فتنه 18 تیر 87 اشاره کرد و با بیان این‌که ریشه فتنه 18 تیر دولت آقای خاتمی بود، افزود: وی پس از این‌که همه چیز برملا شد و در 23 تیر مردم موضع قاطع خود را اعلام کردند، حاضر نشد صریحاً اعلام موضع کند، به همدان رفت و گناه را گردن آیت‌الله مصباح انداخت و گفت آنانی مسبب این حرکت هستند که خشونت را تئوریزه می‌کنند.

نامه هاشمی تهدید رهبری برای عدول از برخی مبانی و اصول بود

الهام با اشاره به نامه آقای هاشمی به رهبر معظم انقلاب، آن را در وقوع فتنه 88، بسیار مؤثر دانست و گفت: تصریح آقای هاشمی بر وجود آتش زیر خاکستر و این‌که اگر احمدی‌نژاد را حذف نکنید منتظر جنگ خیابانی باشید، خبر از یک طراحی و برنامه می‌دهد.

وی با بیان این‌که قلم و بیان آقای هاشمی تهدید رهبری برای عدول از برخی مبانی و اصول بود، تصریح کرد: عمده انحرافی که در تحلیل مسائل در ذهن خواص پیش آمد، وجود همین علامت بود.

الهام ادامه داد: سکوت بسیاری از بزرگان در برابر حوادث پس از انتخابات 88 با توجه به این‌که از موضع خاتمی شناخت کامل داشتند و با میرحسین از نظر سیاست‌های اجرایی در تضاد مادرزادی بودند، نشان می‌دهد که این جریان را هاشمی مدیریت می‌کند.

رهبر معظم انقلاب در 29 خرداد از آبروی خود مایه گذاشت

وی به سعه صدر مقام معظم رهبری اشاره کرد و با بیان این‌که رهبر معظم انقلاب در 29 خرداد از آبروی خود مایه می‌گذارند و از این افراد دفاع می‌کنند تا دوباره جذب نظام شوند، گفت: متأسفانه این افراد در پاسخ به ندای رهبری همان روال آشوب را دنبال کردند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان بر شفاف کردن مرزبندی‌ها تأکید کرد و افزود: خواصی که رأی‌ و سکوتشان پس از انتخابات به نفع جریان فتنه تمام شد و هنوز هم مرزبندی‌هایشان را به روشنی مطرح نمی‌کنند، در میادین بعدی نامزدهای جدیدی برای فتنه خواهند بود.

قم در سایه مراجع تقلید پیشگام مبارزه با فتنه بود

وی با بیان این‌که فتنه‌گران برای بر هم زدن رأی مردم، مدل انقلاب را پیش گرفته بودند و با خط گرفتن از آقای هاشمی، قم را هدف گرفته و پروژه ارتباط با مراجع را رقم زدند، گفت: اینها فکر می‌کردند با ورود مراجع تقلید به این بازی، جریان مشروطه تکرار خواهد شد.

الهام با اشاره به این‌که قم در سایه مراجع تقلید پیشگام مبارزه با فتنه بود و با هوشمندی مرجعیت امروز نظام، قم، مرجعیت اسلام، شیعه و حکومت اسلامی خود را متجلی کرد، اظهار داشت: هوشمندی مراجع تقلید، فتنه فتنه‌گرانی که پلی بین تهران و قم زده بودند را خنثی کرد.

وی خواستار دقت در حرف‌ها و موضع‌گیری‌های اشخاص شد و با تأکید بر بازخواست کسانی که کاندید ریاست جمهوری و یا مسند دیگری می‌شوند و حرف‌هایشان مبهم و موضع‌گیری‌هایشان مشکوک است، افزود: افراد در جایی که اصل شفافیت مواضع سبب جهت‌گیری مردم می‌شود، باید پاسخ‌گو باشند.

تمام اشخاصی که در جریان‌ فتنه فعالیت می‌کنند محاربند

مشاور حقوقی رییس جمهور با ضروری خواندن شفاف‌سازی مواضع نسبت به افرادی که پشت پرده جریان فتنه قرار دارند، تصریح کرد: براساس قانون، تا زمانی که مرکزیت جریان‌های محارب باقی است، همه اشخاصی که در این جریان‌ها فعالیت می‌کنند، ولو فعالیت‌های غیر مسلحانه، محاربند.

وی با بیان این‌که عدالت دفاع از حق است و بین کسی که در مسیر حق ممکن است اشتباه کند و کسی که مستقیماً بر طبل باطل می‌کوبد باید تفاوت گذاشت، ابراز داشت: باید با جریانی که مردم را فریب می‌دهد و سازمان‌یافته‌های خود را روز عاشورا علیه عزاداران اباعبدالله به میدان می‌آورد، برخورد شود.

الهام نسبت به آرایش جدید فتنه‌گران برای انتخابات سال آینده هشدار داد و با بیان این‌که باید جریان فتنه به بایگانی سپرده شود تا فرصت استفاده از این تجارب از بین برود، خواستار تبیین طرح حاکمیت دوگانه و قرار دادن جمهوریت در مقابل اسلامیت برای نسل جدید شد.

هر حرفی علیه ولایت فقیه، موضع در برابر ولایت امام عصر است

وی البته با انتقاد از کسانی که در برابر بحث ولایت‌ فقیه تشرع و مقدس‌نمایی می‌کنند و اسم امام آوردن بر سر نام رهبر معظم انقلاب را برنمی‌تابند، اذعان داشت: هر حرفی علیه ولایت فقیه، موضع گرفتن علیه ولایت امام حسین‌(ع) و ولایت امام عصر‌(عج) است.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک شورای نگهبان، فتنه 88 را از نظر معنایی رسوایی تفکر دموکراتیک غربی دانست و گفت: این جریان به اسم آزادی و حقوق بشر در دوران اصلاحات ذهن مردم را بمباران می‌کرد.

وی به سخنی از شهید بهشتی اشاره کرد و با بیان این‌که حق انتخاب رنج انتخاب را هم به دنبال دارد، اظهار داشت: رنج انتخابات هوشیاری، بینش و تأمل درباره اشخاصی است که به صحنه‌های مصادر حکومتی ورود پیدا می‌کنند، این رنج را باید با بصیرت تحمل کرد و از آن گذشت.

مجلس خبرگان باید به دست خود خبرگان به شأن و جایگاه اصلی‌اش برگردد

الهام در پاسخ به سؤال یکی از حضار که پرسیده بود که آیا نظام و قوه قضائیه منتظر نتیجه انتخابات هیأت رئیسه مجلس خبرگان است که اگر هاشمی رییس آن نشد، سران فتنه و مهدی هاشمی را محاکمه کند، گفت: خواص و خاصةالخواص در مجلس خبرگان است.

وی با بیان این‌که مجلس خبرگان باید به دست خود خبرگان به شأن و جایگاه اصلی‌اش برگردد، اظهار داشت: جایگاه مجلس خبرگان و ریاست آن جایگاه فقیهی مانند مرحوم آیت‌الله مشکینی است که از نظر مراتب علمی و تقوایی و جایگاه تعبد و وابستگی به اسلام و دفاع از نظام اسلامی کارنامه بسیار شفافی داشت.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به سؤال دیگری که محاکمه سران فتنه را در حقیقت محاکمه هاشمی خوانده بود، گفت: اگر یک محاکمه شفاف و واقعی صورت گیرد همه حقایق آشکار خواهد شد؛ اما باید توجه داشت با کسانی که مسائلی را مطرح می‌کنند و حرف‌هایشان پایه و مبنا دارد و از نظر حقوقی قابل قبول است، برخورد نشود.

وی در پاسخ به سؤال یکی از حضار که پرسیده بود آیا اعضای خبرگان برای بار چندم به ریاست آقای هاشمی رأی خواهند داد، ابراز داشت: خبرگان خود خبره‌های خبره‌اند و بر اساس مصالح نظام تصمیمی مورد رضای امام عصر‌(عج) خواهند گرفت. /920/پ201/ص

ارسال نظرات