۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۱
کد خبر: ۱۰۵۰۱۲
دبیرهمایش جریان شناسی اندیشه‌های کلامی:

تفکر برخی از روشنفکران داخلی سکولار است

خبرگزاری رسا ـ دبیر علمی همایش ملی جریان شناسی اندیشه‌های کلامی جهان اسلام، تفکرات برخی از روشنفکران داخلی را سکولار دانست و گفت: انقلاب اسلامی ایران از نگرش های کلامی شیعی تاثیر گرفته و در فقه و سیاست نیز نمایان است.
حجت الاسلام ابوالفضل ساجدي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی، دبیر علمی همایش ملی جریان شناسی کلامی جهان اسلام در سده اخیر، روز پنج شنبه در این همایش که در مؤسسه امام خمینی قم برگزار شد، اهداف برگزاری این همایش را تشریح کرد.

وی در ادامه از ارسال شصت مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و گفت: این همایش با هدف شناخت اصول و مبانی جریان های کلامی فعال معاصر، جایگاه و تاثیر و تاثرات هر جریان در ارتباط با سایر جریان های فکری کلامی برگزار شده است.

حجت الاسلام ساجدی ادامه داد: شناخت آرا و اندیشه های کلامی افراد مؤثر هر جریان، راهکارهای پویایی جریان کلامی شیعی و امامیه و همچنین نقش حوزه های علمیه و بررسی نقاط قوت و ضعف کلام شیعه و اهل سنت در سده اخیر از دیگر اهداف برگزاری این همایش به شمار می آید.

دبیر علمی همایش ملی جریان شناسی کلامی جهان اسلام در سده اخیر اظهار داشت: این همایش به همت گروه کلام و فلسفه دین معاونت پژوهش مؤسسه امام خمینی و با همکاری جامعة‌المصطفی العالمیه، انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه قم، معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه، مجمع عالی حکمت اسلامی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شده است.

حجت الاسلام ساجدی در ادامه به بیان دیدگاه های خود درباره موضوعات کلامی پرداخت و با بیان اینکه جریان شناسی کلام اسلامی معاصر می تواند در تحلیل جریان های اجتماعی جهان مؤثر باشد، ابراز داشت: آشنایی با انواع اندیشه های کلامی اسلامی می تواند در تحلیل وضعیت اجتماعی و سیاسی جهان اسلام به ما کمک کند.

وی گفت: انقلاب اسلامی ایران از نگرش های کلامی شیعی تاثیر گرفته و در فقه و سیاست نیز نمایان است و البته برخی از روشنفکران داخلی نیز هستد که نگرش کلامی آنها مبتنی بر تفکرات سکولار است.

حجت الاسلام ساجدی نوع اندیشه های سیاسی کلامی شیعه با اهل سنت را متفاوت دانست و ابراز داشت: به عنوان نمونه نهضت العلما در اندونزی در مسائل سیاسی و اجتماعی منفعلانه عمل می کند، اینها خود را از تشکیل دولت اسلامی ناتوان می بینند و معتقدند حفظ جامعه اسلامی کافی است گرچه تحت سلطه و حاکمیت ظالمانه و دیکتاتوری باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: با وجود گسترش پژوهش های دینی و برگزاری همایش های علمی، در خصوص جریان شناسی اندیشه های سده اخیرتلاش های اندکی صورت گرفته و آثار علمی کمتری تولید شده است. /924/پ202/ص

ارسال نظرات