فقه اسلامی مرجع عادلانه حقوق زنان است
حجت الاسلام والمسلمین حسین احمدی فقیه یزدی، استاد حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: نباید تصور کرد که احکام اسلام در مورد زنان غیر عادلانه است زیرا باید به آنها نگاه چند بعدی داشت و به فلسفه احکام هم توجه شود.
وی بیان داشت: در فقه اسلامی یک قاعده داریم به نام (من له الغنم فعلیه الغرم) به این معنا که هر کس سود را می برد باید خسارت های احتمالی و عوض آن را هم بدهد.
این محقق علوم اسلامی گفت: این قاعده فقهی در ابواب مختلف فقهی کاربرد دارد و به همین دلیل درباره زمین گفته شده هر که آن را آباد کند می تواند از آن به صورت اختصاصی استفاده کند.
این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: مرد در نظام فقهی اسلام دارای وظیفه ای با عنوان پرداخت نفقه است در حالی که زن وظیفهای در این زمینه ندارد.
وی بیان داشت: مرد در اسلام وظایف سنگینتری نسبت به زن دارد پس طبیعی است که حقوق زیادتری هم باید داشته باشد.
وی بیان داشت: زن در اسلام از نفقه و مهریه بهرهمند است و مرد هم از ارث کامل و دیه کامل بهرهمند است.
این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: اسلام یک دین جامعنگر است و تمامی جهات در احکام صادر شده در نظر گرفته شده است تا عدالت مد نظر اسلام محقق شود.
وی بیان داشت: اسلام خصوصیتهای طبیعی جنس مرد و زن را لحاظ کرده است و مطابق با آن به وضع احکام دست زده است.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: طبیعی است که در جامعه کنونی نیز این توقع از مرد است که یک زندگی را تامین کند و معیشت را هموار سازد، این مهم در هماهنگی با حقوق مالی بیشتر در سایر ابواب فقهی است./909/ت302/ع