۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۰۱
کد خبر: ۱۱۰۹۸۹
دست دعا(16)؛

خدایا؛ در این روز مرا به همراهی نیکان موفق بدار!

خبرگزاری رسا ـ محقق حوزه علمیه قم گفت: با نگاهی به زندگی بزرگان می توانیم نقش همراهی ابرار را در موفقیت آنها به نظاره بنشینیم.
دعا


حجت الاسلام حسین دیلمی، محقق حوزه علمیه قم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در این روز از خداوند متعال درخواست می کنیم که همراهی با نیکان عالم را قسمت ما کند.

وی گفت: در دعای روز شانزدهم روابط اجتماعی با دو دسته از افراد شامل ابرار و اشرار مورد کنکاش قرار گرفته و ما را به ارزش دوستی با نیکان توجه داده است.

این محقق علوم اسلامی گفت: انسان اگر دارای سجایای اخلاقی نباشد و به پاره ای از گناهان آلوده باشد، باید سعی کند با پرهیز از یاران گناه به مسیر کج رفته خویش پایان دهد.

وی اظهار داشت: انسان در مسیر زندگی خود که با پستی و بلندی همراه است باید با افراد برجسته طی طریق کند تا گام هایش سست نشده و با صلابت به راه مستقیم ادامه دهد.

این محقق علوم اسلامی گفت: حضرت موسی(ع) در جریان تبلیغ دین و اصلاح امور و مبارزه با فرعون از خداوند درخواست کرد تا فردی را همراه او کند تا کمک کار و یاورش باشد و حضرت هارون برادر حضرت موسی این کمک کاری را عهده دار شد.

وی بیان داشت: با نگاهی به زندگی بزرگان می توانیم نقش همراهی ابرار را در موفقیت آنها به نظاره بنشینیم. حضرت ابوطالب و حضرت خدیجه دو یار و یاور پیامبر(ص) بودند که بدون همراهی آنان مراحل تبلیغ اسلام مقدور نمی شد. زمانی که پیامبر اکرم(ص) در سال عام الحزن یاری این دو بزرگوار را از دست داد، حضرت علی (ع) و فاطمه زهرا(س) این امر خطیر را بر عهده گرفتند.

محقق علوم اسلامی با اشاره به آیه 69 سوره نساء، گفت: انبیاء، راستگویان، شهدا و صالحین چهار گروهی هستند که به عنوان دوستان خوب معرفی شده اند.

وی اظهار داشت: در آموزه های دینی بیان شده است که انسان نباید با افراد گناه کار همراه شود زیرا اگر عذاب الهی نازل شود، دامن او را نیز خواهد گرفت.

محقق علوم حوزوی با اشاره به آیه 28 سوره فرقان، گفت: حسرت و پشیمانی در روز قیامت برای افرادی است که دوست خوب انتخاب نکرده‌اند و ملاک دوست یابی دینی را مد نظر قرار نداده‌اند.

وی با اشاره به تاثیر دوست بر انسان گفت: جمله «المرء علی دین خلیله» نشان می دهد که دوست خوب یا بد چه نقش کلیدی در عاقبت افراد دارد. در احادیت دینی بیان شده است که اگر حلیم نیستی خود را همانند حلیمان کن، یعنی وضع ظاهری و نمود و نشانه های خود را همچون نیکان قرار ده تا کم کم به سمت آنها میل پیدا کنی.

وی اذعان داشت: در احادیت بیان شده که انسان با آنچه دوست دارد محشور می شود حتی اگر آن دوست، سنگ باشد.  دوست نه تنها انسان را به اخلاق خودش سوق می دهد بلکه وضعیت ما را در جهان دیگر نیز تغییر می دهد.

وی بیان داشت: همراهی با اصحاب شر آن چنان مغبوض شارع است که از نشستن بر سر سفره‌ای که در آن شراب قرار دارد نهی شده است. /909/ت302/ع

ارسال نظرات