۰۳ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۸:۰۱
کد خبر: ۱۱۱۴۹۹
دست دعا(25)؛

خدایا؛ مرا دوست دوستان و دشمن دشمنانت قرار ده!

خبرگزاری رسا ـ محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: برخی از اعمال همچون زکات، خمس و حج در شرایط خاص واجب می شود اما تولی و تبری زمان و مکان و شرایط خاصی ندارد.
 دعا


حجت الاسلام حسین دیلمی، محقق حوزه علمیه قم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان، بیان داشت: در دعای این روز از خداوند متعال درخواست می کنیم ما را دوست دوستان و دشمن دشمنانش قرار دهد و ما را از چنگ زنندگان به سنت نبوی قرار دهد.

وی اذعان داشت: یکی از فروع دین تولی و تبری است به این معنا که دوست داشتن دوستان خداوند و دشمن داشتن دشمنان خداوند از واجبات دینی است.

این محقق حوزه علمیه قم گفت: حق و حقیقت در طول تاریخ مدافعان و دشمنانی داشته است. در این زمینه تولی و تبری وظیفه ما را مشخص کرده است، باید راه خود را پیدا کنیم و علاوه بر علاقه قلبی، به دفاع از حق و حقیقت و دیانت بپردازیم.

وی اظهار داشت: یکی از یاران حق در روزگار فعلی، مردم مظلوم فلسطین هستند که باید بر طبق آموزه های دینی، نسبت به امور آنها اهتمام وی‍‍‍‍‍ژه داشته باشیم.

این محقق علوم اسلامی با اشاره به اینکه از دیدگاه اسلامی دین و ایمان باید در خط حب و بغض باشد، بیان داشت: انسان مومن با قلب، گفتار و رفتار خود طرفدار حق و عدالت و دیانت است.

وی با اشاره به سخنی از شهید بهشتی گفت: انسان ارزشمند انسانی است که در کنار دوستان، دشمنانی هم دارد و انسانی که دشمن ندارد یا همه با او دشمن هستند، غیرمتعادل است.

این محقق علوم حوزوی ادامه داد: برخی از اعمال همچون زکات، خمس و حج در شرایط خاص واجب می شود اما تولی و تبری زمان و مکان و شرایط خاصی ندارد.

وی با اشاره به روایت «هل الدین الا الحب و البغض» گفت: معیار دین محبت و به عبارتی محبت خلاصه دین است. پیامبر اکرم(ص) نبی مهر و رحمت است. باید این چهره مهربانی بیش از پیش تبلیغ شود.

وی با اشاره به اینکه محبت اهل‌بیت(ع) از جانب رسول خدا(ص) تاکید شده است، افزود: دوست داشتن اهلبیت پیامبر(ص) از دستورات قرآن است و همه مسلمانان جهان بر آن توافق دارند.

حجت الاسلام حسین دیلمی خاطرنشان کرد: در روایات، ولایت علی ابن ابیطالب(ع) د‍ژ مستحکمی توصیف شده که هرکس وارد آن شود از عذاب الهی در امان است.

وی با اشاره به روایتی عنوان داشت: ولایت فقیه شعبه‌ای از ولایت معصومین(ع) و عزت کنونی جهان اسلام به ولایت فقیه است. از وظایف ما در دوران غیبت، یاری، اجابت دعوت و حمایت از ولایت فقیه است.

وی ادامه داد: اگر ولایت و دوستی بر پایه ارزش های الهی محور امور قرار گیرد شاهد صف‌بندی اهل حق در مقابل باطل خواهیم بود. از این رو آیه 156 سوره توبه اساس پرستش را محبت و دوستی قرار داده است.

وی با بیان اینکه برخی دشمنی ها و دوستی ها بر اساس اغراض دنیوی بنیان نهاده می شود، گفت: دوستی و دشمنی بر ملاک دنیا، تبعات دنیایی و آفاتی همچون طمع ورزی و زیر پاگذاشتن حق و حقیقت را به همراه دارد. /909/ت302/ع

ارسال نظرات