۰۵ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۵
کد خبر: ۱۱۱۶۰۹
ترنم وحی در حرم مطهر امام هشتم؛

گزارشی از فعالیت های قرآنی دارالقرآن حرم مطهر رضوی

خبرگزاری رسا ـ رییس ادراه آموزش قرآن و حدیث آستان قدس رضوی، اظهار داشت: امروز در حرم مطهر رضوی شاهد بروز جریان نو به نوی محتوایی در زمینه قرآن هستیم.
دارالقرآن حرم مطهر رضوي برنامه هاي قرآني حرم مطهر رضوي


مهدی لسانی، رییس ادراه آموزش قرآن و حدیث آستان قدس رضوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، گفت: اداره آموزش قرآن و حدیث آستان قدس رضوی که به دارالقرآن شهرت دارد، 14 سال است که به ترویج فعالیت های قرآنی می پردازد، به عبارتی از سال 76 با دستور آیت الله واعظ طبسی، تولیت آستان قدس رضوی و مدیر عالی حوزه علمیه خراسان، فعالیت های این اداره به صورت مستقل از اداره تبلیغات اسلامی انجام می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه آستان قدس رضوی دارای منابع عظیم علمی، پژوهشی و کتابخانه ای است و مؤسسات، مراکز و پژوهشکده های بسیار و فراوانی به فعالیت های قرآنی در این مجموعه می پردازند، لذا رشد این منابع عظیم در فعالیت های قرآنی، باید به صورت قابل ملاحظه ای در دارالقرآن کریم نمود یابد.

برنامه های قرآنی پیش دبستانی مهد الرضا(ع) (ویژه کودکان)

لسانی سپس به برنامه های قرآنی پیش دبستانی مهد الرضا(ع) اشاره کرده و ابراز داشت: پیش دبستانی مهد الرضا(ع) به فعالیت های عظیم قرآنی اشتغال دارد که یکی از برنامه های آن آموزش روخوانی قرآن با سبک بازی، قصه و نقاشی است که در 120 جلسه آموزش داده می شود. در این طرح کودکان رده سنی شش سال حضور دارند و قبل از ورود به مدرسه در حالی که هنوز خواندن و نوشتن را فرا نگرفته اند، دوره روخوانی قرآن را با لحن عربی آموزش می بینند؛ لذا برای آموزش بهتر آستان قدس رضوی به چاپ 25 هزار جلد کتاب آموزشی پرداخته است.

وی همچنین با ذکر اینکه طراحی این دوره ها با مشورت استادان و مسؤولان قرآنی کشور صورت گرفته است، بیان کرد: این طرح در ده استان و 24 شهر کشور در حال اجرا بوده و اصول تدریس آن در قالب دو کتاب در اختیار مربیان قرار گرفته است، البته دوره هایی نیز برای ارتقای مربیان گذاشته شده است. گاهی اوقات مهدهای کودک برای اجرای برنامه ها و فعالیت های قرآنی خود از این مربیان استفاده می کنند.

رییس ادراه آموزش قرآن و حدیث آستان قدس رضوی، افزود: طرح پیش دبستانی مهدالرضا(ع) ابتدا مراحل طراحی، جلسات مشورتی، تولید مکتوب اثر، آموزش مربیان و سپس اجرا را طی کرده و به جامعیت رسیده است.

جشنواره نسیم بهشت

لسانی با بیان اینکه هر ساله، پس از اتمام دوره مهد الرضا(ع) مسابقاتی در رشته های اذان، قصه گویی، روخوانی قرآن کریم، آیات و احادیث کاربردی و حفظ سوره در دو مرحله مقدماتی و نهایی با عنوان «جشنواره نسیم بهشت» بین قرآن آموزان مهد الرضا(ع) برگزار می شود، یاد آور شد: دوره مقدماتی هفتمین جشنواره نسیم بهشت ویژه نونهالان قرآن آموز مهد الرضا(ع) همزمان با میلاد با سعادت حضرت زهـــرای مرضیه(ع) در 57 شعبه سطح شهر مشهد مقدس با حضور 20 داور شروع و به مدت یک هفته تا دهم خردادماه برگزار شده است. در این دوره 1594 نفر شرکت کرده اند که از این میان افراد شرکت کننده در رشته اذان 120 نفر، قصه گویی 114 نفر، روخوانی قرآن کریم 575 نفر، آیات و احادیث کاربردی 460 نفر، حفظ سوره 325 نفر به رقابت با هم پرداخته اند. مرحله نهایی این جشنواره با رقابت 250 نفر از کسانی که به این مرحله راه یافته اند، در 25 خرداد در اردوگاه هاشمی نژاد برگزار شده است.

برنامه حفظ متدبرانه ویژه رده سنی هفت تا ده سال

رییس ادراه آموزش قرآن و حدیث آستان قدس رضوی اضافه کرد: مجموعه این افراد پس از اتمام دوره در طرح تدبر در قرآن سیره معصومین ثبت نام می کنند؛ این طرح به گونه ای است که مخاطبان (کودکان) علاوه بر خواندن الفاظ به اندیشه و فکر بر آیات می پردازند؛ لذا اساس این طرح برای تدوام مهد الرضا(ع) می باشد.

وی با ارئه توضیحاتی بیشتر در خصوص این طرح بیان داشت: در این طرح کودکان بین هفت تا ده سالی حضور دارند که در دوره های گذشته تعدادی از سوره های قرآن را حفظ کرده اند و در این طرح (حفظ متدبرانه)، سوره های بیشتری را حفظ کرده و نیز با روش تدبر در آیات آشنا می شوند.

وی همچنین گفت: متقاضیان در این طرح، در 17 جلسه آموزشی، 17 سوره از جزء سی ام قرآن مجید را همراه با تدبر به صورت کارت بازی با مربیان حفظ می کنند.

نامگذاری مسجد گوهرشاد به عنوان پایگاه قرآنی حرم مطهر

لسانی سپس به تبیین و تشریح فعالیت های قرآنی ویژه افراد بزرگسال پرداخت و عنوان داشت: مسجد گوهرشاد به عنوان پایگاه قرآنی آستان قدس رضوی ویژه این افراد و خانواده ها معرفی شده و این نامگذاری متناسب با فضا و مقتضیات لازم بوده است و علاوه بر فعالیت هایی که در دارالقرآن حرم مطهر رضوی برگزار می شود، فعالیت های قرآنی دیگری نیز به شکل متمرکز و متناسب با شأن و جایگاه قرآن در این مسجد اجرا می شود.

وی در خصوص برنامه های دارالقرآن در این پایگاه قرآنی افزود: فعالیت های قرآنی این اداره از ساعت هشت الی 22 هر روز در شبستان های مسجد گوهرشاد برگزار می شود و شامل کلاس های تدبر، روخوانی و روانخوانی قرآن می باشد و نیز همچنین هر روز بعد از ظهر از ساعت 16 محفل انس با قرآن و جلسه آموزشی قرآنی با حضور قاریان بین المللی برگزار می شود.

ارائه تراز تلاوت جهان اسلام در حرم امام رضا(ع)

رییس ادراه آموزش قرآن و حدیث آستان قدس رضوی، نیز از کرسی تلاوت در جوار عترت به عنوان ارائه تراز تلاوت جهان اسلام در حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا(ع) یاد کرد و ابراز داشت: این برنامه از ابتدای سال 90 به صورت یک روز در هفته بر گزار می شد، اما با تمهیداتی که اندیشیده شد، این برنامه به دو روز در هفته افزایش پیدا کرد و هم اکنون در روز های سه شنبه و جمعه با حضور 17 تن از قاریان بین المللی برگزار می شود.

وی اضافه کرد: اداره آموزش قرآن و حدیث آستان قدس رضوی با استفاده از این ظرفیت حضور قاریان که فقط در شهرهای مشهد و تهران موجود می باشد، توانسته است به خوبی استفاده کند و زمینه انعکاس برنامه های قرآنی حرم مطهر را از طریق شبکه قرآن و نیز شبکه ماهواره ای ثامن فراهم نماید.

ختم شش دور قرآن در هر سال

او همچنین با بیان اینکه برنامه های حرم مطهر با تلاوت روزانه نیم جز از کلام الله مجید و تفسیر آن در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی آغاز می شود، گفت: در این طرح عملا هر 60 روز یک بار قرآن ختم می شود و میانگین حضور زائران در آن هزار نفر می باشد که در مناسبت های خاص نیز به چهار الی پنج هزار نفر افزایش خواهد یافت که در طول سال به صورت میانگین نزدیک به 500 هزار نفر مخاطب دارد.

اعزام قاریان آستان قدس رضوی به عتبات عالیات

وی با ذکر اینکه در ایام ماه شعبان برای نخستین بار اعزام قاریان آستان قدس رضوی به دعوت تولیت عظمی حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین(ع) صورت گرفته است، بیان کرد: بر اساس توافقاتی که با اداره کل دارالقرآن حرم امام حسین(ع) صورت گرفت چهار نفر از قاریان آستان قدس در حرم مطهر این امام همام به تلاوت قرآن پرداختند و تلاوت آن ها به صورت زنده و تلویزیونی در یکی از صحن های حرم مطهر رضوی پخش شد، که به واسطه این ارتباط، زائران توانستند از حرم امام رضا(ع) با حرم معنوی ارتباط معنوی برقرار کنند./968/503/ر

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۵ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۷
سلام این آقا هر کی هست اگر الان رییس دارالقران هست من که راضیافت نیستم ازش پیش امام رضا هم شکایت میکنن .الان در شرایط کرونا در قسمت .. یک ریس جدید گذاشته قدرت خدا این خانمها که تازه مدیر میشن هیچی حالیشون نمیشه ما که زیر دستش افتادیم رو درک نمیکنه .
بابا به خدا ما خادم افتخاری هستیم پول نمیگیریم.....من بچه کوچیک دارم تازه مرخصی زایمانم تمام شده میگم به خاطر کرونا جایی نرفتم بچم کسی دو نمیشناسه شیر خوار هوا سرد نمیتونم با خودم بیارمش حرم میگه باید بیان قسمتهای دیگه حرم به خدا یک بار زنگ زدم تا گفتم خانم من بچه کوچیک دارم گفت اسمت بگو برات مرخصی رد میکنم تا فهمید دارالقران گفت اونا مدیرش با ما فرق داره آخه شما اهل کجایین الان مدارس تعطیل دانشگاه تعطیل بعد کلاس آموزش قرآن میزارین خدا ..ون کنه
خوب یکی از ما بیام کرونا بگیریم از بقیه شما میخوای بیای بچه ما رو نگه داری تو آون اتاقهای کوچیک و تنگ دارالقران .آخه مسلمونی مجازی بزار چرا اذیت میکنین خونه ما نچسبیده به حرم مثل شما پولدارها ما ته شهریم 2 ساعت باید بریم و بیام تا برسیم بعد کلاس میزارین
1
0