۰۷ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۵
کد خبر: ۱۱۹۸۹۱
رییس دانشکده صدا و سیمای قم:

نیازمند مدخل شناسی موضوع ارتباطات در آیات و روایات هستیم

خبرگزاری رسا - رییس دانشکده صدا و سیمای مرکز قم اظهار داشت: فقه باید در حوزه مسائل به صورت فعال عمل کند یعنی به جای اینکه منتظر عرضه موضوعات و سوالات بنشیند، خود به برنامه ریزی بپردازد و یک نظام فقهی را پیشنهاد دهد.
کمال اکبري رييس دانشکده صدا و سيماي قم


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر کمال اکبری، رییس دانشکده صدا و سیمای قم صبح امروز در نخستین همایش فقه ارتباطات با مهم خواندن این موضوع اظهار داشت: : تمام آنچه در حوزه رسانه و ارتباط از فرستنده تا گیرنده در مکانیسم فرستادن خبر رخ می‌دهد باید از درون دستگاه اجتهاد عبور کند.

وی با بیان این که فقه شیعی دارای منابعی است که از آنها کمک می گیرد تا خروجی آن احکامی درباره فرد یا جامعه یا سیستم و نظام باشد، اظهار داشت: فقه شیعی در مرحله نظام سازی باید هر آنچه یک سیستم و دستگاه نیاز دارد، جواب دهد و مسائل مورد نیاز یک دستگاه فکری و فرهنگی و سیاسی را پاسخ دهد.

اکبری ادامه داد: امروز نیازمند فقه جواهری با همان منطق و سازوکار هستیم تا با توجه به عنصر زمان و مکان، تحول پیدا کند و موضوعات جدید در حوزه رسانه را پاسخ دهد.

این پژوهشگر حوزه علوم اسلامی گفت: فقه می تواند از مباحث حوزه ارتباطات تاثیراتی بپذیرد به عنوان نمونه با توجه به گسترش شاخه‌ها و موضوعات مطرح در زمینه رسانه، مباحث جدیدی به فقه افزوده شود.

وی گفت: عرف یکی از مقوله‌های مهم در بحث فقه ارتباطات است که توجه به آن می تواند نقش آفرینی مهمی در فقه داشته باشد. همچنین می‌توان از فهم مقاصد شریعت نه برای استنباط و به عنوان منبعی فقهی، بلکه به عنوان مرجعی برای تحلیل و تنقیح موضوعات کمک گرفت.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: فقه باید در حوزه مسائل به صورت فعال عمل کند یعنی به جای اینکه منتظر عرضه موضوعات و سوالات بنشیند، خود به برنامه‌ریزی بپردازد و یک نظام فقهی منسجم را پیشنهاد دهد.

این محقق علوم اسلامی بیان داشت: امروز فقه اسلامی با سوالات و موضوعات جدیدی روبرو است که باید پاسخ های درخور و جدید به آن داده شود لکن ممکن است گاهی در شیوه استدلال تفاوت هایی را لحاظ کنیم.

وی اظهار داشت: گاهی برخی موضوعات شکل کلان به خود می‌گیرد، باید به این حوزه‌های کلی نگاه داشته باشیم، به عنوان نمونه یکی از احکام کلان بحث حفظ نظام است که در چگونگی تعارض حفظ نظام با حرمت افشای اسرار و تحقیر افراد باید تحقیق کرد.

این محقق حوزه و دانشگاه در پایان، نگرش کلان و نظام وار به فقه ارتباطات را خواستار شد و گفت: شیوه پیشنهادی من در فقه ارتباطات، مدخل شناسی این موضوع در آیات و روایات است که هنوز در این زمینه کاری انجام نشده است. /909/پ202/ع

ارسال نظرات