هدف آمریکا از فشار بر سوریه تامین منافع رژیم صهیونیستی است
رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز اظهار داشت: یکی از مهم ترین اهدافی که آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه دنبال می کنند، تلاش در جهت گسترش اختلافات با موضوع اصلی ایران و اعراب و یا شیعه و سنی است.
وی با بیان اینکه وزارت امور خارجه هشدارهای لازم را نسبت به آگاهی دولتهای عربی از سیاستهای خصمانه استکبار در منطقه داده است، ادامه داد: ثبات منطقه خاورمیانه به نفع همه کشورهاست، در مقابل هرگونه گرفتاری در دام توطئههای رژیم صهیونیستی به ضرر جهان اسلام خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: آمریکا و رژیم صهیونیستی برای توقف موج بیداری اسلامی و گسترش اسلامگرایی در دیگر کشورهای جهان، سالها است که مساله ایرانهراسی را با تمرکز بر اختلاف و تفرقه بین ایران و اعراب و یا بحث شیعه و سنی پیگیری می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اوضاع و شرایط حاکم بر سوریه گفت: ترکیه باید با تدبیر، درایت و منطق وارد مسائل منطقهای شود، اعتقاد ما بر این است برای اینکه حقوق مردم سوریه محقق شود بایستی فضایی مسالمتآمیز حاکم باشد، پافشاری دولت ترکیه دیکتاتوری اقلیت بر اکثریت در سوریه است.
وی با تاکید بر اینکه ثبات و امنیت سوریه بر ثبات کل منطقه تاثیر جدی دارد، افزود: گفتگوی سازنده و خودداری از مداخله در امور همدیگر میتواند آرامش دوباره را به منطقه بازگرداند، البته در این میان جایگاه ایران به عنوان یک قدرت تاثیرگذار در منطقه بایستی مورد توجه قرار گیرد.
مهمانپرست خاطر نشان کرد: فشارهای سیاسی بر سوریه به دلیل حضور این دولت در خط مقدم مبارزه با رژیم صهیونیستی است، قطعا کشورهای غربی به ویژه آمریکا با فشار بر سوریه و حمایت از سیاست آشوب در این کشور، به فکر تامین منافع رژیم صهیونیستی در منطقه هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات اخیر ایران با گروه 1+5 در مسکو، اظهار داشت: غرب به خیال اینکه با فشار سیاسی، اقتصادی و رسانهای میتواند ایران را از بهرهمندی حقوق مسلم خود منصرف کند وارد مذاکرات شد، ایران بارها تصریح کرده بایستی اصول معاهده ان پی تی چارچوب اصلی مذاکرات ایران و 1+5 قرار گیرد.
وی افزود: معاهده ان پی تی بر سه محور اصلی خلع سلاح هستهای، جلوگیری از اشاعه سلاح های کشتار جمعی و رعایت حقوق هسته ای صلح آمیز اعضا تاکید دارد، غرب خود بهتر می داند که فعالیت های هسته ای تهران صلح آمیز است، چراکه این مساله جزو اصول و اعتقادات دینی ملت ایران محسوب می شود.
مهمان پرست در پایان با اشاره به جنجال برخی سایتهای خبری مبنی بر عدم استقبال مناسب از رئیس جمهور در برزیل اظهار داشت: در اجلاس یورو20 که اجلاس بسیار مهمی در رابطه با توسعه پایدار و ارتباط با محیط زیست بود، 180 هیات از کشورهای مختلف شرکت کرده بودند که 59 کشور در حد رییس دولت و 30 کشور در حد رییس حکومت و 8 کشور در حد معاون رییس جمهوری بوده اند و بقیه در رده های پایین تر شرکت کرده بودند.
وی افزود: دولت برزیل قبل از شروع اجلاس جزوه ای را برای تشریفات مراسم آماده و به سفارتخانه ها فرستاده و اعلام کرده بود که مقام استقبال از تمام هیات ها یک نفر از تشریفات وزارت خارجه خواهد بود، چون امکان نداشت که در سطح بالاتر کسی حضور داشته باشد و این پروتکل در قبال همه کشورها رعایت شد و هیچ نوع بی احترامی به کشورها نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: به علت اینکه هیات های زیادی در این اجلاس بینالمللی شرکت کرده بودند، تنها با هشت کشور که رابطه استراتژیک با برزیل داشتهاند، قرار ملاقات پذیرفته شد، 57 کشور درخواست ملاقات کردند که این ملاقات ها تنها با 9 کشور انجام شد، آیا این به معنای تیره و تار شدن روابط کشورها با دولت برزیل است./935/ت302/ج