۲۵ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۵
کد خبر: ۱۳۸۷۵۸

چند خبر کوتاه از آذربایجان‌شرقی

خبرگزاری رسا ـ برگزاری آیین بزرگداشت استاد شهریار در تبریز و تاکید مدیر رادیو قرآن بر استاندارد سازی مسابقات بین‌المللی قرآن از مهم ترین اخبار کوتاه آذربایجان‌شرقی است.
اخبار کوتاه

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، علی داننده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به برگزاری آئین بزرگداشت استاد شهریار و روز ملی شعر و ادب همراه با گرامیداشت یاد و خاطره آسیب دیدگان از زلزله‌ اخیر، اظهار داشت: روز ملی شعر و ادب که به نام این استاد مسلم شعر معاصر در تقوم ایران اسلامی به ثبت رسیده، امسال نیز همچون سالهای گذشته در تبریز گرامی داشته می‌شود.

 

وی افزود: شهریار شاعری است که در زبان، وزن و سبکهای مختلفی شعر سروده و جامه‌ای فاخر و آراسته بر قامت زبان و ادبیات معاصر دوخته و تصاویری بدیع و دلکش خلق کرده است و تبحر وی در تمام این مقوله‌ها امری بدیهی است.

 

داننده تکریم استاد شهریار را تکریم شعر و ادبیات معاصر و ارج نهادن به ساحت مقدس سخن و قلم متعهد دانست و تاکید کرد: استاد شهریار شاعری پایبند به موازین اسلامی و دلبسته به انقلاب اسلامی بود و در قالب اشعارش این دلبستگی و ارادت به دین و دینمداری معلوم و مشهود است.

 

براساس این گزارش، آیین بزرگداشت روز ملی شعر و ادب و استاد شهریار و همچنین گرامیداشت یاد و خاطره آسیب دیدگان از زلزله اخیر آذربایجان‌شرقی بیست و هفتم شهریورماه جاری ساعت 30/16 در مجتمع فرهنگی هنری 29 بهمن تبریز برگزار می‌شود.

 

بسیاری از حافظان پاکستانی معنای قرآن را نمی‌دانند

مبشر دلاور، شرکت کننده در مسابقات بین‌المللی دانشجویان مسلمان جهان در تبریز اظهار داشت: در پاکستان حافظان بسیاری وجود دارد اما متاسفانه معانی آیات را نمی‌دانند و جای خالی کلاس‌های تفسیر و ترجمه در این کشور بسیار احساس می‌شود.

 

این دانشجوی رشته حقوق از دانشگاه بین‌المللی پاکستان با بیان این‌که سالانه در حدود 10 هزار نفر در این کشور موفق به حفظ قرآن می‌شوند، افزود: در هر مسجد و محله‌ای کلاس‌های حفظ برگزار می‌شود و مردم پاکستان از این کلاس‌ها استفاده می کنند.

 

وی در خصوص نحوه حفظ حافظان پاکستانی گفت: علاقمندان، حفظ خود را از سوره‌های کوچک آغاز می‌کنند و به سوره حمد ختم می‌شود. کلاس‌های قرآنی در این کشور منحصر به تجوید و حفظ است و افراد علاقمند به قرائت قرآن به صورت شخصی از تلاوت‌های مشهور استفاده می‌کنند.

 

این قاری پاکستانی افزود: در این کشور گردهمایی قاریان همه ساله برگزار می‌شود و قاریان مصری و ایرانی نیز در این گردهمایی‌ها به تلاوت می‌پردازند.

 

وی با استقبال از برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان اظهار کرد: در پاکستان مسابقات قرآن در سطح ملی برگزار می شود و تاکنون مسابقه‌ای در سطح بین‌المللی در این زمینه برگزار نشده است.

 

نمایشگاه خوشنویسی « شهریاره سلام » در تبریز برپا می‌شود 

همزمان با روز ملی شعر و ادب نمایشگاه خوشنویسی با عنوان « شهریاره سلام » در تبریز برگزار می‌شود. در این نمایشگاه 30 اثر با موضوع اشعار استاد شهریار و به صورت نستعلیق از دو هنرمند آذربایجان‌غربی محمدعلی قاضیان و محمود امیدی به نمایش گذاشته می‌شود.

 

محمدعلی قاضیان متولید 1351 تکاب و دارای مدرک فوق ممتاز از انجمن خوشنویسان بوده و تاکنون در پانزده نمایشگاه گروهی و سه نمایشگاه انفرادی حضور یافته است.

 

همچنین محمود امیدی متولد 1350 و دارای مدرک فوق ممتاز از انجمن خوشنویسان بوده و تاکنون در پانزده نمایشگاه گروهی و سه نمایشگاه انفرادی حضور یافته است.

 

گفتنی است، نمایشگاه یاد شده از بیست و ششم تا بیست و نهم شهریورماه جاری در نگارخانه استاد یاسمی خانه فرهنگ تبریز برپا می‌شود.

 

استانداردسازی در مسابقات بین‌المللی قرآن ضروری است

امیر محمدزاده، مدیر رادیو قرآن در جریان مراسم برگزاری چهارمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان جهان که به میزبانی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: مسؤولان قرآنی جمهوری اسلامی ایران باید به گونه‌ای مسؤولان سایر کشورها را در این مسئله فعال و به عنوان نمونه شاخص‌های افراد واجد شرایط برای این مسابقات را به آنها اعلام کنند.

 

وی با بیان اینکه استانداردسازی موضوعی میان مدت و دراز مدت است که می‌توان به صورت جدی‌تر آن را دنبال کرد، افزود: جمهوری اسلامی ایران می‌تواند زمینه آموزش شرکت‌کنندگان خارجی را ایجاد کند و دوره‌هایی فشرده برای این افراد در نظر بگیرد تا سطح شرکت‌کنندگان به هم نزدیک‌تر شود.

 

محمدزاده با مقایسه سطح مسابقات بین‌المللی قرآن با مسابقات ورزشی در این سطح گفت: همانگونه که در مسابقات ورزشی شرکت‌کنندگان باید معیارهای لازم را کسب کرده باشند تا امکان حضور در مسابقه را پیدا کنند در مسابقات قرآنی نیز باید چنین باشد و این مسئله بستگی به هنرنمایی و توان مسئولان قرآنی سایر کشورها دارد تا بتوانند قاریان و حافظانی در سطح بین‌المللی تربیت و به مسابقات جهانی اعزام کنند.

 

مدیر رادیو قرآن با تاکید بر اینکه در سطح مسابقات بین‌المللی قرآن همواره اختلاف سطح در مقایسه با مسابقات داخلی مشهود است، عنوان کرد: سطح مسابقات قرآن به میزبانی اوقاف همیشه بالاتر از مسابقات بین‌المللی آن است به این معنا که قاریان ماهر ایرانی در مسابقات ملی رقابتی تنگاتنگ دارند تا یک یا دو نفر از آنان انتخاب شود و این مسئله نشان‌دهنده سطح بالای مسابقات ملی است.

 

محمدزاده اضافه کرد: مردم با دیدن مسابقات ملی یا بین‌المللی اوقاف انتظار دارند رقابت جدی را در مسابقات بین‌المللی دانشجویان مشاهده کنند. شاید در یک اقدام دراز مدت در سطح دانشجویی و عمومی بتوان شرایطی را مهیا کرد تا کسانی که از سایر کشورها به این گونه مسابقات راه می‌یابند افرادی باشند که به طور کامل آمادگی رقابت با قاریان و حافظان ایرانی را داشته باشند./935/د101/ب

ارسال نظرات